''Προς ναυτιλομένους'' Γράφει ο ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ




΄΄ Η στεριά της θάλασσας και της θάλασσας οι  ΄΄ ξέρες ΄΄  θα μπορούσε να είναι μια φιλική ένδειξη  προς ναυτικούς για επικίνδυνο ΣΤΙΓΜΑ στη ρότα τους.  Θα μπορούσε να είναι και στίχος τραγουδιού, σαν αυτά που τραγουδάνε οι θαλασσινοί όταν πιάσουν λιμάνι. Εκεί λένε πολλά και κάποιοι απ ΄ αυτούς κάνουν πολλά… Έτσι για να ξεδώσουν αλλά και να ευχαριστηθούν όσα στερήθηκαν στο πρόσφατο ταξίδι τους στις θάλασσες. Άλλωστε και τα τραγούδια λόγια είναι  κι εμείς που τα ακούμε ανακαλούμε μνήμες. Φέρνουμε κοντά μας δικούς μας ανθρώπους που ζήσαμε μαζί τους, αλλά κι αυτούς που ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥΣ…


Τούτα που θέλω να σας πω παρακάτω αφορούν σε κάποιους ιδιότυπους ατομιστές  ταξιδιώτες της φουρτουνιασμένης ζωής. Είναι αυτοί που αρμένιζαν χρόνια και χρόνια στις θάλασσες με ΚΟΥΡΣΑΡΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ  αλλά και πολλές σημαίες ΕΥΚΑΡΙΑΣ. Κούρσεψαν, άρπαξαν και συνεργάστηκαν κατά καιρούς με μεγάλους και ΄΄ δυνατούς καραβοκύρηδες ΄΄ ψάχνοντας στα απόνερα μήπως περισσέψει κανα λέπι!!! Είναι αυτοί που λένε τη μισή αλήθεια για το πώς έζησαν και θέλουν απάγκιο να μας πουν ότι υπηρέτησαν τα ΄΄ ανθρώπινα δικαιώματα ΄΄, τον τελευταίο καιρό  που κατάλαβαν ότι το ΣΚΑΡΙ τους σάπισε και πάνε για  φούντο. Οι  πρώην  ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΙ-ΕΟΡΤΟΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ κ. λ. π.  κρύβοντας τη μαύρη τους σημαία, άρχισαν να ρίχνουν  ΄΄ ΠΑΡΑΓΑΔΙ ΄΄  φτιάχνοντας δικά τους στέκια και πλατείες!!! Άρχισαν σιγά –σιγά να ψάχνουν  ΑΠΑΝΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ να ρίξουν άγκυρα στα θολωμένα όνειρά τους. Από κει σκέφτονται πως ίσως μπορέσουν να εξαργυρώσουν τη σάπια πραμάτεια που δήθεν αποκόμισαν με την κουρσάρικη σημαία!!!
Είναι άνθρωποι που διηγούνται ιστορίες και προσπαθούν να πείσουν ο ένας τον άλλο πόσο έντιμα και καθαρά έζησαν μέχρι τώρα  κι ένα σωρό μεγάλα ψέματα σαν αυτά που λένε στα ΛΙΜΑΝΙΑ κάποιοι φαντασμένοι ναυτικοί. Το λιμάνι όμως που ψάχνουν να κάνουν προσπάθεια   ξεπλύματος  και   ΄΄ συνειδησιακής ΄΄  καθαρότητας  ανήκει   σ ΄  όλους  αυτούς  που  το  στήριξαν  με   ΘΥΣΙΕΣ.   Ανήκει σ΄ αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται αγνά. Ανήκει στην ιστορία του και σ΄ αυτούς που συνεχίζουν να τη γράφουν  με  τις δικές τους θυσίες. Ανήκει και σ΄ αυτούς που ποτέ δεν εξαργύρωσαν και ποτέ δε σήκωσαν μαύρη σημαία στην πορεία τους.
    Είναι γνωστό ότι σ΄ αυτή τη ζωή όπως είναι,  πάντα θα υπάρχουν κουρσάροι και πάντα θα προσπαθούν να τρυπώσουν σε κάποιο λιμάνι. Δεν είναι όμως σωστό γι΄ αυτούς που βρίσκονται χρόνια στο λιμάνι να απωθούνται και να υποχρεώνονται  συνειδησιακά να εμπιστεύονται όλους αυτούς που πάνε  να ΄΄ δέσουν ΄΄ . Για να υπάρχει το ΛΙΜΑΝΙ και να έχει αυτή την απανεμιά και την καθαρότητα που εκπέμπει ο φάρος του στα πέρατα της φουρτουνιασμένης θάλασσας , θα πρέπει να υπάρχει συνεχής και λογικός έλεγχος για την προστασία του!!!
Όλα αυτά που βλέπω και σκέφτομαι πολύ καιρό είναι ότι: ή μικρό ή μεγάλο είναι το λιμάνι, υπάρχουν άνθρωποι που υποτίθεται είναι με την  πρόοδο  (και εκφέρουν δημόσιο λόγο) που προσπαθούν να μας πείσουν να ζήσουμε με πρακτικές εποχών  του΄50  και του ΄60!!! Σκέφτομαι κάποιες φορές ότι αν είχα τη δυνατότητα να ακουστώ από αυτούς που διαχειρίζονται κατά καιρούς το ΛΙΜΑΝΙ , θα τους έλεγα  ότι
υπάρχουν εκεί έξω  ΣΤΕΡΙΑΝΟΙ  που για κάποιους λόγους έπεσαν σε ΄΄ΞΕΡΕΣ΄΄.
Άντεξαν στα δύσκολα όμως!!!   Βρέστε τους , ακούστε τους και μην τους ξεχνάτε.
Και πάνω απ ΄ όλα μην είστε φουριόζοι και τους χαρακτηρίζετε αρνητικά…
Η υπεροψία , ο αυταρχισμός και η αρχή του ενός
διαβρώνουν το ΄΄ υπέδαφος ΄΄ του λιμανιού επικίνδυνα.

ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ




Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................