Όχι στη μονάδα από βιορευστά στη θέση «Γουργουβλή» της Τ.Κ. Θυρρείου, Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Από κατοίκους και φορείς



  Σε νέα δυναμική διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι του Θυρρείου, του Δρυμού, των Παλιαμπέλων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, για να αποτρέψουν την λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στη θέση Γουργουβλή Θυρρείου.

Οι ομιλητές  ήταν οι: 


  Ο Βουλευτής ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (ΟΠΣΥΞ)Δημήτρης Στεργίου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Θυρρείου Χρήστος Παλούκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δρυμού Γεώργιος Γαβρούζος, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στην θέση Γουργουβλή Θυρρείου..............


    Όλοι όσοι συμμετείχαν στη Διαμαρτυρία, τάχθηκαν κατά της Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από βιορευστά, δηλώσανε αποφασισμένοι να δώσουν το παρόν, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και όπου αλλού χρειαστεί, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης και αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα. 
        Η κλιμάκωση της δράσης θα έχει κατεύθυνση τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, όπου αντιπροσωπεία από τους βουλευτές του νομού, τον δήμαρχο, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών θα τον επισκεφτούν προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους για την λειτουργία της εν λόγω μονάδας και στη συνέχεια προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα μέσα Ιανουαρίου έξω απο το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος....






 xiromeronews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................