Οι παραδοσιακοί χοροί της Αιτωλοακαρνανίας


Το iAitoloakarnania.gr σας παρουσιάζει τις εθιμογραφικές εκδηλώσεις που καταγράφονται στο νομό μας στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από την λαογραφική έρευνα της συγγραφέως Σούλας Τόσκα-Κάμπα για την τριλογία «Παραδοσιακοί Χοροί».
Από τις εκδόσεις Στρατή Γ. Φιλιππότη και στη σειρά: Λαογραφία-Παράδοση, κυκλοφορούν σε δεύτερη έκδοση οι «Παραδοσιακοί Χοροί» της Σούλας Τόσκα-Κάμπα που αποτελούνται από τρεις τόμους αφιερωμένους στους χορούς του ελληνικού χώρου.
Η παρουσίαση, διεξοδική και κατατοπιστική έγινε με βάση την αξιοποίηση πλούσιας βιβλιογραφίας, συστηματικής και προσωπικής έρευνας της Αρτινής συγγραφέως που παρουσιάζει σε μια μοναδική τριλογία τους παραδοσιακούς χορούς Ηπείρου-Στερεάς Ελλάδος κ.ά., τους νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς, καθώς και τους παραδοσιακούς χορούς Μακεδονίας-Θράκης κ.ά. το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο «Ιπεκτσί» το 2001.
Έτσι, ο αναγνώστης γνωρίζει σε βάθος τους παραδοσιακούς χορούς μας, μια από τις βασικές εκδηλώσεις του λαού μας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εργασία που αποτελεί καρπό πολύ χρόνου ερευνητικού μόχθου και συμβάλλει στην ουσιαστική μελέτη του λαϊκού μας πολιτισμού.
Αιτωλοακαρνανία
Στην ενότητα για την Στερέα Ελλάδα η συγγραφέας αναφέρει για τους παραδοσιακούς χορούς της Αιτωλοακαρνανίας τα κάτωθι:
Δείτε εδώ

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................