Ξηρομερίτικη λαχανόπιτα (όπως παλιά) από την κ.Γιαννούλα Θανασούλα



 Ξηρομερίτικη λαχανόπιτα  (όπως παλιά) από την  κ.Γιαννούλα Θανασούλα (Μπαμπίνη)με αγνά υλικά ψημένη σε παραδοσιακό φούρνο . 








Για το άνοιγμα του φύλλου
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό

Για τη γέμιση της πίτας:

  • 1 κιλό χόρτα για πίτα (αυτή την εποχή καλό είναι το σπανάκι)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 300+ γραμμάρια περίπου τυρί από την Μπαμπίνη
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................