Διαδρομές :Γράφει ο Κομπλίτσης Απόστολος




Γράφει:Ο Κομπλίτσης Απόστολος
''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''
Άλλο ένα καλοκαίρι στον τόπο μας βρίσκεται στο τέλος του. Και φέτος οι παραλίες στο Δήμο Ξηρομέρου (ΑΣΤΑΚΟΣ-ΒΕΛΑ-ΑΓΡΥΛΙΑ-ΜΥΤΙΚΑΣ κλπ) γέμιζαν καθημερινά από μικρούς και μεγάλους παραθεριστές.
 Τα τουριστικά καταλύματα ήταν και φέτος σε φυσιολογικές τιμές. Στο φαγητό η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών κράτησαν την Ξηρομερίτικη ποιότητα και πολλοί μείωσαν τις τιμές τους. 


Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης λειτούργησε προς όφελος του καταναλωτή. Μακάρι οι επαγγελματίες να συνετίστηκαν για να έχουν στα μαγαζιά τους κόσμο. Σε πολύ κόσμο όμως αυτό το καλοκαίρι για μία ακόμα φορά τους άφησε και μια πικρία όπως και σε μένα  που κάθισα στην περιοχή περίπου 45 μέρες και γύρισα σχεδόν όλα τα χωριά. Προβλήματα που υπήρχαν εδώ και 30-40 χρόνια συνεχίζουν δυστυχώς να υπάρχουν τα ίδια. 

Να ξεκινήσω από τη   καθαριότητα ,την αισθητική και την ασφάλεια των δρόμων; Θέλω ολόκληρο βιβλίο να γράψω. Ενδεικτικά και μόνο θα σας πω μερικά από τα πολλά προβλήματα.
   1)Η παραλιακή ζώνη Αστακού-Μύτικα. Ανεξέλεγκτο κάμπινγκ από καλύβες χειρίστης αισθητικής και με πρόχειρες αποχετεύσεις ανθρώπινων λυμάτων που πέφτουν στην ξηρά και στη θάλασσα (βλέπε Βελά). Εκεί τρώνε οι άνθρωποι, εκεί πίνουν, εκεί χ.... μαζί με τα ζώα.
   2)Παρακάτω χώροι με κλειστές παραλίες περιφραγμένες με συρματοπλέγματα χωρίς πρόσβαση για λουόμενους!!!
   3)Όσο για τη θάλασσα κάποιες μέρες γεμίζει με φυσαλίδες (σαν του λαδιού) που οι ντόπιοι λένε ότι παρουσιάστηκε από τα υπολείμματα των ψαρό τροφών. Στην περιοχή λειτουργούν πολλές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και με κτίσματα στην ξηρά.
   4)Οι δρόμοι από την παραλιακή ως και το μεγαλύτερο μέρος της ενδοχώρας του Δήμου παραμένουν σχεδόν ίδιοι. Βάτα και πουρνάρια στις άκρες τους σε πολλές στροφές είναι άκρως επικίνδυνες.
   5)Σκουπίδια στις περισσότερες άκρες των δρόμων πεταμένα. Βλέπει αιγοπρόβατα -χοιρινά-βοειδή που πολλές φορές μπερδεύονται με τα σκουπίδια και τις πλαστικές σακούλες!!!

   6)Ένα άλλο μεγάλο και σημαντικότατο πρόβλημα το νερό. Η πρωτεύουσα του Δήμου μας.Αστακός, και εφέτος έπινε νερό με ''το Δελτίο'' και πολλοί παραθεριστές αναγκάστηκαν να φύγουν και να συνεχίσουν τις διακοπές τους σε άλλες παραλίες!!!
Καλά για τα περισσότερα χωριά του Δήμου δεν το συζητάω . Έχουν νερό στις βρύσες αλλά όπως λένε δεν το πίνουν παρότι πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά στο Δήμο. Δύο φορές την εβδομάδα περνάνε βυτία ιδιωτών με νερό (και δεν γνωρίζω αν αυτό το νερό ελέγχεται) και οι κάτοικοι συνωστίζονται με τα πλαστικά τους ντεπόζιτα να τα γεμίζουν επί πληρωμή. Τώρα ευτυχώς βγήκαν και τα πλαστικά! Γιατί έως το 1964-65 που προμηθευόμασταν με τον ίδιο τρόπο νερό (πηγάδια τότε)  είχαμε ξύλινες βαρέλες και ήταν ασήκωτες!!!! Ε.... ίδιο και απαράλαχτο σκηνικό. Όσο για τους Διοικούντες του Δήμου; Σχεδόν άπαντες απών. Άσε που κανα δυό από δαύτους μεσοκαλόκαιρο ( Ιούλιο) εθεάθησαν  στην Καλντέρα της Σαντορίνης να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα. Εγώ το έψαξα το θέμα και έμαθα ότι η μετάβαση τους εκεί ήταν εκπαιδευτική για θέματα τουρισμού. Μη νοιάζεστε παιδιά, έτσι και αλλιώς αυτά που λέμε ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ  θα μείνουν. Οι ψηφοφόροι σας και διψασμένοι θα σας ξανά προτιμήσουν!!!!

Κομπλίτσης Απόστολος
ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ

ΑΘΗΝΑ, 08/09/2017

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................