Η ΠΑΝΕΦΟΡΦΗ ....ΒΕΛΑ



Τα παλιά χρόνια, όταν δεν υπήρχε δρόμος, η πρόσβαση σε αυτή την περιοχή γίνονταν απο μονοπάτια από το χωριό διαμέσου Μερατζούλας με τα πόδια ή με άλογα και γαϊδουράκια.



 Άλλος τρόπος ήταν μέσω καϊκιών από τον Αστακό. Λόγω της απόστασης, οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και γειτονικών χωριών επέλεγαν το καλοκαίρι να κατασκηνώνουν σε πρόχειρα παραπήγματα στις παραλίες, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο να κάνουν φθηνά τις πολυήμερες διακοπές τους.
 Ο τρόπος αυτός των διακοπών συνεχίστηκε μέχρι και την δεκαετία του 2000.Σήμερα όλη περιοχή της Βελάς παραμένει όμορφη και ελκυστική για κάθε επισκέπτη και συνεχίζει να ενδείκνυται για ελεύθερο κάμπιγκ, ημερήσιους παραθεριστές και για τους λάτρεις της φύσης αφού μπορεί για τους ενδιαφερόμενους να συνδυάσει θάλασσα και βουνό, κολύμπι – ψάρεμα - θαλάσσια σπορ - περπάτημα αλλά και ρομαντισμό. Μειονέκτημα είναι η παντελής έλλειψη υποδομών, όπως νερό αποκομιδή απορριμμάτων τουαλέτας – καφέ - φαγητού κλπ.

Βασιλόπουλο Αιτωλοακαρνανίας
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................