ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Γράφει: O Κομπλίτσης Αποστόλης 
ο ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''
Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια και κάτι μήνες (Γενάρης του 2012) από τότε που ο συγχωριανός μας Σπύρος κ.Μπενέκος δημιούργησε στον διαδικτυακό χώρο το ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ. Με κέφι και αγάπη για το χωριό μας. Έτσι καταφέραμε ως Μπαμπινιώτες να έχουμε φωνή και επικοινωνία μέσα από την πιο σύγχρονη τεχνολογία.


 Όλα αυτά τα χρόνια, με πολύ κόπο και μεράκι και μέσα από αντιθέσεις, πολλές φορές,  ο Σπύρος και οι συντελεστές (συνεργάτες) του blog κατάφεραν να ενώσουν ανθρώπους αποξενωμένους και απόμακρους κατά κάποιο τρόπο από το χωριό μας.
 Κατάφεραν να αναδείξουν χρόνια προβλήματα του χωριού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου. Επίσης με προσήλωση, αγάπη και συνείδηση πολιτισμού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάθε στιγμή στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας αλλά και σε άλλους συλλόγους της περιοχής μας. 
Ο Σπύρος, ακούραστος και άοκνος εργάτης του πολιτισμού και της ενημέρωσης με τις καθημερινές αναρτήσεις  και τις πολλές φωτογραφίες μας, έχει γίνει πλέον απαραίτητος. Σε κάθε εκδήλωση του χωριού μας η συντριπτική πλειοψηφία των Μπαμπινιωτών περιμένουν με ανυπομονησία να διαβάσουν και να δουν φωτογραφίες που κάποιες φορές στέλνουν και από μόνοι τους. Κάνοντας αυτή την μικρή αναφορά, ως απλός συνεργάτης στο blog, θέλω να πω στον φίλο μου τον Σπύρο να συνεχίσει έτσι με το ίδιο μεράκι και τον ίδιο πλουραλισμό. Και να του πω ότι το δημιούργημα του τυγχάνει σεβασμού και αποδοχής σημαντικών ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού. Ανάμεσα στην πληθώρα των κοινωνικών δικτύων της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (facebook). Ανάμεσα στα διάφορα τηλεσκουπίδια, τις ‘’χαμένες’’ ιδεολογίες, τους ‘’χαμένους΄΄ κοινωνικούς αγώνες που για κάποιους είναι απλώς ξεχασμένοι στη λήθη μιας άλλης εποχής. Σαν ένας τροχός που συνθλίβει το παρελθόν με φωνές άκρατου νεοφιλελευθερισμού, νεοφασισμού και εργασιακού μεσαίωνα (δηλαδή σκάστε και μη μιλάτε). Το blog έχει καταστεί ένα από τα σοβαρότερα και μεγαλύτερα της Αιτωλοακαρνανίας. Μία όαση στον τομέα της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


καλοτάξιδο


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................