ΜΠΑΜΠΙΝΗ θύμησες: Ιερέας Δημήτριος Θ. Ηγούμενος (παπα-Μήτσος)


Πλησιάζουν οι ημέρες τις Μεγάλης Εβδομάδος κατά τις οποίες μας έρχεται στο νου μας  η μορφή και η ημέρες του αείμνηστου ιερέως  του χωριού μας Δημητρίου Θ. Ηγούμενου (παπά -Μήτσος )ο οποίος διακόνησε για τριάντα πέντε και πλέον χρόνια τον γενέθλιο τόπο του.


 Ο εκδημήσας υπήρξε ευσυνείδητος άνθρωπος και εκκλησιαστικός λειτουργός, που αφουγκραζόταν τους καημούς και τα προβλήματα των συγχωριανών μας και απολάμβανε την αγάπη και το σεβασμό των Μπαμπινιωτών .

Κατά τη διάρκεια τις διακονίας του προέβη στον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Πόρτας ,του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής και του κοιμητηρίου.

Η επισκοπή εκτιμώντας το ήθος και τον χαρακτήρα του  ανέθεσε από νωρίς και τα εξομολογητικά του καθήκοντα .Πολλοί συγχωριανοί μας προκειμένου να μην αποσπαστούν από τις αγροτικές τους εργασίες για υποθέσεις τους εξουσιοδοτούσαν τον παπά Μήτσο για την διεκπεραίωσή τους  σε πόλεις του Νομού μας. 


Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό στη μνήμη του σαν έναν πραγματικό λευίτη.

Μ.Σ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................