«Και ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ και ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ»


Γράφει: O Κομπλίτσης Αποστόλης
'' ο Ακαρνάνας''

Έρχεται ΠΑΣΧΑ. Έρχονται άγιες μέρες. Τέλειωσαν και οι χαιρετισμοί για τους απανταχού χριστιανούς. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης για τον ΛΑΟ αυτές τις μέρες, προς τον ΛΑΟ από τα ΜΜΕ, που θα τον προτρέπουν τι να φάει αλλά και τι να ΠΙΣΤΕΨΕΙ. Τι άλλο;; το γνωστό! Η φιλανθρωπία και τα κοινωνικά Συσσίτια αγάπης! όπως τα ονομάζουν. 

Φυσικά αυτές τις λίγες μέρες των γιορτών ανθίζουν και άλλα είδη ''φιλανθρωπίας'' ή και ΑΠΑΤΗΣ. Άλλωστε πολλές ΄΄ΜΑΙΜΟΥ΄΄ Μ.Κ.Ο υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο. Βέβαια παραδοσιακά ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ της λέξης ΕΛΕΕΙΜΟΣΥΝΗ είναι των πλουσίων, των παλιών και νέων ΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ. Είναι προνόμιο αυτών που κρατούν στη σκλαβιά και την απόλυτη φτώχεια του λαού. Έτσι τέτοιες μέρες που ο απλός φτωχός άνθρωπος αισθάνεται μέσα του κάτι!!! Κάτι το ανεξήγητο για κάποιους. Κάτι το θεικό για κάποιους άλλους. Ίσως ίσως και κάποια προσωρινή αφύπνιση της χριστιανικής πίστης. Αυτές τις μέρες διαλέγουν και οι πολιτικοί-επιστάτες των φεουδαρχών να προσφέρουν στο λαό το ΑΝΤΙΔΩΡΟ της ευτυχίας!!! Έτσι εδώ και κάμποσες μέρες όπως παρατήρησα κάποιοι από τους πολιτικούς (ανάμεσα τους και Αιτωλοακαρνάνες) περιφέρονται από ΝΑΟ σε ΝΑΟ και ‘’προσεύχονται’’ΨΕΛΝΟΝΤΑΣ χριστιανικούς ύμνους ( Αν είναι δυνατόν) φυσικά (εντελώς τυχαία ε…) και μια τηλεοπτική κάμερα να τους απαθανατίζει. Έτσι για να βλέπουν οι κολίγοι πόσο καλοί χριστιανοί είναι. Πιο παλιά έτρεχαν στις χοροεσπερίδες των Συλλόγων. Σε μια μέρα μπορεί να εμφανίζονταν και σε τρεις με τέσσερις σαν τους τραγουδιστές που πάνε επαρχία στις λεγόμενες ‘’ΑΡΠΑΧΤΕΣ’’. Η χώρα μας όπως ξέρουμε είναι μικρή και ψηλοαναγνωριζόμαστε ο ένας με  τον άλλον και επειδή και εγώ κατά την συνήθεια μου «γυρίζω και μυρίζω», είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι κάποιοι από αυτούς από τα παιδικά τους χρόνια ακόμα δεν διάγουν και τόσο χριστιανικό βίο ούτε και φημίζονται για το κοινωνικό τους έργο. Και μόλις τους βλέπω δικαίως σκέφτομαι. Βρε τους θεομπέχτες για την ψήφο μέχρι και τον ΔΕΣΠΟΤΗ είναι ικανοί να κάνουν. Τέλος σαν καλοί χριστιανοί που είναι άραγε γνωρίζουν ότι ο Χριστός όταν τον σταυρώνανε είπε « Πάτερ ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι ». Και εγώ να τους ρωτήσω ΛΑΙΚΑ και καθαρά γνωρίζουν τι συνέπειες θα έχουν από τη σταύρωση που κάνουν κάθε μέρα και συνειδητά στον Ελληνικό Λαό; Γνωρίζουν ότι τα θαύματα έχουν τελειώσει πριν 1984 χρόνια; Γνωρίζουν αλήθεια οι φαρισαίοι ότι η ‘’ελεημοσύνη’’ που τους δείχνει χρόνια τώρα ο λαός κάποια μέρα θα τελειώσει;

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................