Αφιέρωμα τις σελίδας (Facebook) ''Ζωή Στο Χωριό'' στη Μπαμπίνη




Υπέροχη σελίδα που μας ταξιδεύει στα όμορφα χωριά της πατρίδας μας ,σε ανάρτησή της έχει αφιέρωμα και στη Μπαμπίνη...ευχαριστούμε τη σελίδα ''Ζωή στο χωριό'





Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας.


Η Μπαμπίνη είναι ένα από τα πολλά και όμορφα χωριά της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 230 μέτρων και δημιουργήθηκε από τους κατοίκους των γύρω χωριών. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο του νομού, στα δυτικά της λίμνης Οζερού και απέχει 73 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεσολογγίου. Το χωριό υπάγεται διοικητικά στο δήμο Ξηρομέρου.
Γύρω στο 1830 η Μπαμπίνη είχε 250 στρέμματα αμπέλια. Το κρασί της ήταν περίφημο και ξακουστό, από την εποχή της Τουρκοκρατίας, όπου εξάγονταν στην Ευρώπη. Σημαντικό εισόδημα των κατοίκων του χωριού ήταν το βελανίδι που είχε δικό του τεμάχιο κοντά στη Γουριώτισσα και κάθε χρόνο μάζευαν βελανίδι. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνταν μέχρι πριν λίγα χρόνια με την καπνοκαλλιέργεια. Σήμερα ασχολούνται περισσότερο με την κτηνοτροφία και λιγότερο με τη γεωργία.
Φωτογραφικό υλικό: Μπαμπίνη ΙΝ.
















Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................