Ευχές για το νέο έτος και την πρωτοχρονιά…Από τον Αλέξανδρο Κυριαζή




 ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΑΓΑΠΗΣ
Επ’ ευκαιρία της έλευσης του καινούργιου χρόνου 2017 θα ήθελα και εγώ να απευθύνω μέσα από το φιλόξενο χώρο του Μπαμπίνη ΙΝ τις θερμότερες των ευχών μου εν πρώτοις στους υπηρετούντες τους αυτοδιοικητικούς και διοικητικούς θεσμούς της ιδιαιτέρας μου Πατρίδας και ιδιαιτέρως , στον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γαλούνη , τους βοηθούς του αντιδημάρχους και προσωπικούς μου φίλους κ.κ. Βασίλειο Μουρκούση και Κωνσταντίνο Λαϊνά,( και όσοι αντιδήμαρχοι μου είναι άγνωστοι) τον διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών κ. Γεώργιο Μασσαλή και όλο το σώμα των δημοτικών συμβούλων στους προέδρους των κοινοτικών διαμερισμάτων , στους ανθρώπους που ξεκινήσαμε μαζί για τη ζωή όσους υπάρχουν ακόμη σήμερα, στον Κλήρο μας, και ξεχωριστά σε κάθε άνθρωπο του χωριού μου που πορευόμαστε σε αυτό τον ίδιο δρόμο της ζωής, να έχουν την από Θεού υγεία ,ειρήνη, προκοπή στις οικογένειές τους ,κάθε δυνατή βελτίωση της υπηρεσιακής και οικονομικής τους θέσης , την θέληση και τη δύναμη να επιβάλλουν ή να διορθώσουν την όποια αλλαγή που θα βελτιώνει και θα καταλαγιάζει αυτή την κοινωνικοπολιτική αναστάτωση που περνάει επτά χρόνια τώρα η Χώρα , από την οποία θα πηγάσουν και οι παρεπόμενες εργασίες που θα ανατάξουν το Έθνος μας και τις λειτουργικές του ικανότητες τουλάχιστον στην αρχική αφετηρία ενός Έθνους που ομονοεί .


 Και το γράφω αυτό διότι για την ηθική κατάπτωση και την οικονομική καταβαράθρωση της Πατρίδας μας , δεν φταίει μόνο το άφρον μέχρι σήμερα πολιτικό σύστημα. Ευθύνεται και ο έτερος των συμβαλλομένων ο Λαός ο οποίος άγεται και φέρεται ανάλογα με τις πολιτικές υποσχέσεις της κάθε πολιτικής Κίρκης της οποίας πέφτει θύμα . Θα παραθέσω 100 χρόνια από την Ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα. 1) Ο πόλεμος του 1897 που με τόση ευκολία μας επέβαλλαν άφρονες εξωτερικοί παράγοντες, άλλο τόσο εύκολο ήταν και να μας επιδικάσουν και τα έξοδα του πολέμου τα οποία αποπλήρωσε ο Ελληνικός Λαός το έτος 1975 στον Δ.Ο.Ε. 2ον) Το δράμα της Μικρασίας όπου ξεθεμελιώθηκε ενάμισι εκατομμύριο Ελλήνων και σφαγιάσθηκε ό μισός ελληνικός στρατός , ήταν το βαρύτατο σφάλμα των Πολιτικών μας. Η δικτατορία του 1936, και ο Εμφύλιος το 1947 , ήταν οι τραγικές εμμονές των πολιτικών παρατάξεων να μην βάλλουν νερό στο κρασί τους. . Η μεγάλη πολιτική κρίση του 1965 και η επτάχρονη δικτατορία είναι η πείσμονα άρνηση συνεννόησης των πολιτικών μας. Δυστυχώς μόνο η τραγική λέξη πόλεμος , ενώνει τους πολιτικούς και τον Λαό μας. Κάθε φορά , εκατό χρόνια τώρα ,οι Έλληνες πολιτικοί εναλλάσσονται στην εξουσία ως Σωτήρες του Έθνους για να κατηγορηθούν από τους επόμενους ως προδότες των ιερών και των οσίων.
Δύο χρόνια πριν , η αριστερά έφερε στο πολιτικό προσκήνιο , ένα νέο πολιτικό σαράντα ετών για να ανατάξει τα οικονομικά του Έθνους των Ελλήνων. Δύο χρόνια τώρα επισημαίνεται από τους αντιπάλους του σαν ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος, αφού οι προεκλογικές του εξαγγελίες βρίσκονται σε τρομερή αναντιστοιχία με τα προεκλογικά εξαγγελθέντα. Χάρη στη φιλολογική του επάρκεια και γοητευτικότητα των λόγων του καταφέρνει ακόμη να επενδύει στο αύριο, καταδυναστεύοντας και φτωχοποιώντας το Λαό χωρίς έλεος και τέλος, εφαρμόζοντας τα πιο αντιπαθή κοινωνικά μέτρα. Γινόμαστε μάρτυρες της καθημερινότητας και της αριστερής πρώτης φοράς ιδεολογίας που μας έρχονται δημοσιογραφικά από τον κόσμο της γειτονιάς και τον περίγυρό της και μετασκευασμένα από τη ρητορική πολιτική εντάσσονται στο βωμό της ιδεολογικής επικράτησης. Γι ‘ αυτό αναφέρθηκα και επικαλούμαι την τοπική αυτοδιοίκηση , αυτό το κέντρο της κοινωνικής δημιουργίας , που μπορεί να συμβάλει με τους αγώνες της σε κάτι καλύτερο. Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Δεν κρύβω την απαισιοδοξία μου σήμερα όπως φοβόμουν και παλαιότερα .Μετά από δύο δικτατορίες δύο πολέμους μια κατοχή ,τέσσερα χρόνια σκλαβιάς και ενός εμφυλίου στα 87 μου χρόνια θα ζούσα και το δόγμα της παγκοσμιοποίησης που απεργάσθηκαν και εφάρμοσαν οι ισχυροί της γης με την Ελίτ της μιντιοκρατείας υπό τη διπλωματική της κάλυψη, που είχε σαν κύριο σκοπό, τη μεταφορά του όποιου πλούτου από τους Λαούς που κυβερνούν στα χέρια του Παγκοσμίου συστήματος , υψώνοντας τεράστιες οικονομικές ανισότητες. Τραγικό κατάντημα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας μιας των παγκοσμίων δυνάμεων , μου έδωσαν τις μέρες αυτές αναλυτές τηλεοπτικών εκπομπών με το να πωλούν οι υπήκοοι πρόσφατα ,διάφορα κειμήλια για να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Σε αυτό το ύψος έφθασε η αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων!!! Και βεβαίως πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή του τέλους της παρακμής του συστήματος , αλλά και ότι προοιωνίζονται και άλλα μέτρα ίσως δεινότερα που προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Ο χρόνος θα δείξει αν θα είναι όμοια με τα περιγραφόμενα και με το ίδιο ειδικό βάρος ή θα είναι επικαιροποιημένα με την κατάρα της Φυλής μας που αφήνουν τα Εθνικιστικά διχαστικά και καταστροφικά κηρύγματα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Αλέξανδρος Κυριαζής 
'Αλιμος Αττικής 31 Δεκεμβρίου 2016
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................