Μεταβολή του καιρού με έντονα φαινόμενα

Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό του φετινού ημερολογιακού φθινοπώρου, θα επηρεάσει τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 06/09 και τις επόμενες ημέρες, με χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου τοπικά θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 06/09/2016 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και το Δυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία μετά το μεσημέρι στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης) και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Εξαίρεση, θα παρουσιάσουν τα νησιά του Κεντρικού, Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει το Νοτιανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και τους 27-29 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.
meteo.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................