Με μεγάλη επιτυχία το γλέντι του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου ¨ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ¨




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το γλέντι του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου ¨ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ¨ χθες Σάββατο 26 Μαρτίου στο Κτήμα Amaro με καλή παραδοσιακή μουσική από τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΕΖΑ και τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΡΚΑΔΟΠΟΥΛΟ! μεγάλη ήταν η παρουσία φίλων της παράδοσης μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης Φώτης Κομπλίτσης  και ο πρώην πρόεδρος Κώστας Μασαλής









Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος ¨ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ¨
είναι ένα σωματείο που επί είκοσι τρία συναπτά έτη υπηρετεί με σεβασμό την παράδοση και είναι μία από τις λιγοστές οάσεις δημιουργίας στο άνυδρο πολιτιστικό τοπίο του Νομού μας.
Αποτελεί κύτταρο συλλογικότητας και συνοχής για την περιοχή μας, σκύβει με ευλάβεια στην πολιτιστική μας κληρονομιά κρατώντας ζωντανά ήθη, έθιμα, παραδόσεις (χορός, μουσική, δρώμενα).
Επίσης διδάσκει χορούς από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας  και είναι ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Αιτωλοακαρνανίας όταν τα τμήματά του παρουσιάζουν τα προγράμματά τους σε διάφορα φεστιβάλ.
Παράλληλα η ¨ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ¨ διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το χωριό μας αφού κατ’ επανάληψη έχει πλαισιώσει αφιλοκερδώς τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις.
Επιπρόσθετα, πολλά τέκνα της Μπαμπίνης συμμετέχουν στα χορευτικά και θεατρικά δρώμενα του Ομίλου.

ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ

foto: Κώστας Μασαλής 



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................