ΠΑΡΑΚΜΗ…








Γράφει : ο Κομπλίτσης Αποστόλης
Ο ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ
Πολλές φορές και μάλιστα με επιμονή έχω ασχοληθεί και έχω καταγράψει την εγκατάλειψη και τη μιζέρια της περιοχής μας απ’ τους εκάστοτε διοικούντες . Εγκατάλειψη που γίνεται εμφανής σε όλους τους Αιτωλοακαρνάνες. Βουλευτές και πολιτευτές του νομού σχεδόν απ’ όλα τα κόμματα που είναι απόντες απ’ τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Η απουσία τους, εκτός από κάποιες μικρές εξαιρέσεις γίνεται αισθητή τόσο στο νομό μας, όσο και στην Αθήνα σε εκδηλώσεις κοινωνικές-πολιτιστικές των Αιτωλοακαρνανών. Μόνο παραμονές εκλογών εμφανίζονται και σε κάποιες των περιπτώσεων που τους παίρνουν ΣΒΑΡΝΑ τα γεγονότα!!!
Τώρα τελευταία και στο δήμο μας διαπιστώνω με λύπη ότι κάποιοι απ’ τους διοικούντες όπως και κάποιοι παρατρεχάμενοί τους , που ενίοτε γίνονται «βασιλικότεροι του Βασιλέως», έχουν φτάσει στην απόλυτη ΠΑΡΑΚΜΗ τους. Μια παρακμή που δυστυχώς με τα πεπραγμένα και τα λεγόμενά τους προσπαθούν να διασπείρουν και στο λαό του Ξηρόμερου. Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους εντελώς. Αποθρασύνθηκαν από τη «μέθη» της εξουσίας και σιγά – σιγά αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό. Έχουν ξεγυμνωθεί τελείως από ανθρώπινα συναισθήματα και χωρίς κανένα πολιτικό πολιτισμό και χωρίς πολιτικές προτάσεις ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΟΥΝ φραστικά σε ανθρώπους που αγωνίζονται μια ζωή για τα λαϊκά δικαιώματα και σ’ όσους έχουν διαφορετική γνώμη από τη δική τους. Προσπαθούν με διάφορους τρόπους να φιμώσουν φωνές που ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΟΣ. Εγώ θέλω να τους πω τι έλεγε ο μεγάλος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης: « είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να έρχεται μεταμφιεσμένη κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν πρόκειται για φούρνους του Χίτλερ αλλά για μεθοδευμένη καθυπόταξη του ανθρώπου για τον πλήρη εξευτελισμό του.» Αλλά θα ήθελα να πω και σε σας φίλοι Ξηρομερίτες, φίλοι Μπαμπινιώτες πως δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους και δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την ΠΑΡΑΚΜΗ τους.
Τη στιγμή που τα χωριά μας ερημώνουν και όταν περπατάς στους δρόμους το μόνο που βλέπεις είναι αδέσποτα σκυλιά , ζώα σκοτωμένα και κρεμασμένα σε ταμπέλες οδικής σήμανσης και τσουβάλια με σκουπίδια πεταμένα σε ιστορικά ΠΗΓΑΔΙΑ της περιοχής μας!!! ( υπάρχουν φωτογραφίες για όλα) Επίσης , βλέπεις ανθρώπους που μας παραπέμπουν σε προβλέψεις, θαύματα και προσευχές για να μην αρρωσταίνουμε όπως λένε!!!Και μάλιστα τα γράφουν και στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα . Πως θα γλιτώσουμε το χαράτσι στο σπίτι μας, την ανεργία και το κόψιμο των συντάξεων δεν μας το λένε. Θυμούνται τις προσευχές και τις «προβλέψεις» διάφορων τσαρλατάνων . (εδώ ο κόσμος χάνεται και το @@@ χτενίζεται) Μάλλον αυτό τους ταιριάζει.
Προσωπικά , σε ότι με αφορά, γνωρίζεται ότι μια ζωή αγωνίζομαι για τον πολιτισμό και για τη συμφιλίωση των ανθρώπων. Και έτσι θέλω να επικοινωνώ μαζί σας ελπίζοντας όσα γράφω να σας επηρεάζουν με όμορφα – χρήσιμα ανθρώπινα συναισθήματα. Και πληροφοριακά θέλω να σας πω ότι έχω κι εγώ γνωριμίες από εδώ ως τη Ζιμπάμπουε!!! Αλλά δεν μπορώ να μοιράζω συντάξεις σε αγρότες και ψαράδες με το σύστημα του απαρτχάιντ!!! Ούτε να υπογράφω παράνομες επιδοτήσεις σε ανύπαρκτους αγρότες. Δεν είμαι εκπρόσωπος κανενός πολιτικού οργανισμού ή κάποιας παράταξης. Αλλά είμαι σε θέση να απαντήσω στη γλώσσα όλων αυτών των πολιτικών τραμπούκων και θεομπαιχτών .Να απαντήσω πολιτικά στην ΠΑΡΑΚΜΗ και στην προσπάθεια σκοταδισμού…. ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ. Καθ’ ότι δεν ασπάζομαι το χριστιανικό δόγμα που λέει: «ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΓΟΥΛΟ ΓΥΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ» .Το σπόρο μου τον έσπειρα από χρόνια. Τώρα έχει αρχίσει και θεριεύει και δεν σταματά με τίποτα! Κι αν θέλουν κάποιοι απ’ αυτούς να κάνουν το δραγάτη στο σβέρκο μας …ώρα καλή στην πρύμνη τους κι αέρα στα πανιά τους…

Φίλοι Ξηρομερίτες καλό θα είναι σε τέτοια φαινόμενα να απαντάμε μαζικά και οργανωμένα και η απομόνωση να είναι εμφανής. Διαφορετικά έχουμε κι εμείς ευθύνες. Και λυπάμαι πολύ που κάποιοι Ξηρομερίτες συνεχίζουν να στηρίζουν τέτοιους «τύπους» με μοχθηρά και ύπουλα ένστικτα .
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................