Πανέμορφο το Σεργιάνι στην παράδοση με την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών






 Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με τίτλο: «ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» διοργάνωσε  χθές το απόγευμα Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015,  η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.),  στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  στο Γκάζι.

   Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξηρομερίτικη μουσική παράδοση με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ένα νοσταλγικό σεργιάνι στα μουσικά μονοπάτια του Ξηρομέρου. 
     Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου, άνοιξε την εκδήλωση ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση και στη συνέχεια ο παρουσιαστής  Νίκος Μήτσης, συγγραφέας,  ταξίδεψε τους θεατές  σε ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση και την ιστορία..............

  Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα:

 Μοναστηρακιωτών Αθήνας, Ελληνικής Παράδοσης Ιλίου, Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και Φυτειωτών Αθήνας «Το Λιγοβίτσι», τα οποία έδωσαν την ψυχή τους και παρουσίασαν ένα καταπληκτικό θέαμα, με παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια, με δρώμενα του τόπου μας.
      Το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα  αποτελούμενο από τους: Θανάσης Χαλιλόπουλος-κλαρίνο, Κώστας Καρράς Λαούτο, Δημήτρης Κακος  Βιολί, Δημήτρης Φάκος Κρουστά και τραγουδιστές τους: Παύλος Θώδης, Παναγιώτης Παπάς ανέβασαν με τη μουσική τους την διάθεση των χορευτών αλλά και όλου του κόσμου.
     Ήταν  ένα όμορφο ταξίδι με την παράδοση παρούσα η οποία εξακολουθεί να ενώνει, να συγκινεί και  να ψυχαγωγεί.



















































Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................