Χρήστος Κυριαζής:Ελλάδα δεν μόνο η Αθήνα..




Οι ομορφίες της Ελλάδας μέσα από το φωτογραφικό φακό του Ξηρομερίτη(Μπαμπινιώτη) Χρήστου Κυριαζή...Νήσος Σίκινος

Ένα μικρό Νησί των νοτίων Κυκλάδων που θα σας κερδίσει με τις φυσικές ομορφιές και τις ανθρώπινες δημιουργίες. Στη Σίκινο ο χρόνος και οι άνθρωποι έχουν κρατήσει αναλλοίωτο το παραδοσιακό κυκλαδίτικο χρώμα.
Καρφωμένη ανάμεσα στις τουριστικές συμπληγάδες της Ίου και της Φολέγανδρο η μικρούλα Σίκινος των 300 κατοίκων συμπυκνώνει στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα που της αναλογούν γοητεία άγονη και αχυρένια.
Γεμάτο μονοπάτια είναι το νησί τα οποία μοσχοβολούν θυμάρι και σας φέρουν σε φαράγγια,βυζαντινά ξωκλήσια, ίχνη αρχαίων οικισμών και δυσπρόσιτες παράλιες κυκλικό κάστρο-πηγάδια μαναλη-Αγιος Παντελεήμωνας-Αλοπρονοια-κάστρο.
Ο Ναός της Επισκοπής είναι από εκείνες της εκπλήξεις που δεν πρέπει να χάσετε,
Τα ξακουστά από τους αρχαίους χρόνους αμπέλια της Σύκινου καλλιεργούν κυκλαδίτικες ποικιλίες που δίνουν 3 εξαιρετικά κρασιά το εν λευκό από ασύρτικο.το εν θερμό από μαντιλάρια και ασύρτικο και το λιοσάτο απο σταφύλια που ψήνονται για 15 μέρες στον ήλιο.
Σύμφωνα με την μυθολογία η Σίκινος έλαβε το όνομα της απο τον Σίκινο τον γιο του Θόαντα  βασιλέως της Λήμνου. Το αρχαιότερο όνομα της νήσου ήταν Οινοι
Τα τοπικά προϊόντα του νησιού είναι ποικιλία τυριών, θαυμάσιο θυμαρίσιο μελί ,ποικιλία ψαριών , αγροτικά προϊόντα και κάπαρη.
Φαβοκεφτέδες,ρεβίθια,γίγαντες,αμπελοφάσουλα και ντόπιο κρασίειναι μερικά από τα εδέσματα που προσφέρονται σε αφθονία στα ξακουστά Σικινιώτικα πανηγύρια ειδικά τον δεκαπενταύγουστο








Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................