''Διαβάτες''

                                                            

Γράφει : O Αποστόλης Κομπλίτσης
O ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''

Διαβάτης είμαι Δήμαρχε, στο διάβα μου σε βρίσκω. Έχω από μέσα μου
 καημό και θέλω να ρωτήσω. 
Να σε ρωτήσω πως περνάς σε τούτο εδώ τον τόπο. Και αν θέλεις να περνάς καλά θα σου τον πω εγώ τον τρόπο!


Έκανα μια μικρή βόλτα τις τελευταίες μέρες στο Ξηρόμερο και έμαθα ότι κάπως έτσι πορεύεται ο κ. Δήμαρχος. Πολλοί διαβάτες πρόθυμοι να τον καθοδηγήσουν για την καλύτερη αξιοποίηση χρηματικών κονδυλίων !!! Και επειδή εγώ δεν είμαι ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΣ θέλω κ. Δήμαρχε να σας πω για τον δρόμο Μπαμπίνης- Αγ. Γεωργίου Πόρτας. Ήταν προεκλογική σας δέσμευση, αλλά και απόφαση ομόφωνη του Πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου αν θυμάστε καλά. Είναι τα 200.000 ευρώ από τους πυρόπληκτους και ενταχτήκανε και στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ  που υπήρχε στο Δήμο και που ήταν αυτός ο συγκεκριμένος δρόμος. Ποιοι είναι αυτοί οι πρόθυμοι που θέλουν να γίνει αλλαγή σχεδίου; Έχουν προσωπικά οικονομικά συμφέροντα; Τι ακριβώς εξυπηρετούν; 

Πρέπει κ. Δήμαρχε να πάρετε θέση. Πρέπει επίσης να τους πείτε ότι οι εποχές που οι κομματάρχες – πρόθυμοι έλεγαν φέρε το παιδί να το κάνουμε χωροφύλακα έχουν περάσει. Και αν κάποιοι θέλουν να ξαναγυρίσουμε στα παλιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ¨τα πόδια τους πελεκάνε¨. Εγώ γνωρίζω κ. Δήμαρχε ότι έχετε πολλά στο κεφάλι σας! Σας μπερδεύουν και οι διαβάτες που φυσικά είναι και στην παράταξη σας. Άξιοι συνεργάτες που δε διστάζουν να ορθώσουν τα στήθη τους για να σας προστατέψουν(να κάνουν τη λάντζα σας)!!! Μια μικρή παρατήρηση θα ήθελα να κάνω επειδή είναι μικρή η Ελλάδα και γνωριζόμαστε. Πες τους να κάνουν ο. τι κάνουν αλλά λίγο πιο διακριτικά γιατί τώρα τελευταία στο Δήμο συμβαίνουν πολλά ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ και βγαίνουν τα πόδια τους έξω από ¨λευκό¨σεντόνι.Κάνε τους να μερέψουν τα τ άγρια σοκάκια της ψυχής τους μέχρι να σαλέψει το νερό και να γαληνέψει η σκέψη των ονείρων του.  Ακούγονται κάπως ποιητικά τα λόγια μου αλλά δεν είναι παρά ο λυγμός της ποίησης. Επιπλέον κ, Δήμαρχε μέχρι τώρα στην πολιτική σας καριέρα έχετε δείξει οξυδέρκεια και προνοητικότητα και καθότι κατάγεστε από λαϊκή οικογένεια, δε θα ήθελα να πιστέψω ότι μέσα στην παράταξη σας υπάρχουν ¨συνιστώσες¨ και μάλιστα ανεξέλεγκτες. Ούτε θέλω να πιστέψω ότι δεν έχετε μυριστεί τους τρακαδόρους πλιατσικολόγους που σας τριγυρίζουν γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που τριγυρίζουν τα χωριά  όπως και το δικό μας και λένε: ΑΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ. Τέλος πάντων ο  δρόμος για τον Αι Γιώργη αν γίνει θα γίνει με την υπάρχουσα απόφαση και μελέτη αφού και ο πρόεδρος της Μπαμπίνης γνωρίζω δεν έχει αντίρρηση ούτε και εσείς πιστεύω. Όσο γι αυτούς που θέλουν αλλαγή Σχεδίου θα το αποδεχτούν και θα πουν και ένα τραγούδι όπως λέει και ο λαός. Εκτός και αν θέλετε να ελεγχτεί η απόφαση του Δ.Σ. από τον κ. εισαγγελέα και ο δρόμος να μείνει στην ιστορία σαν το Γεφύρι της Άρτας.


Και ένα άλλο θέμα μαθαίνω πως είναι για το χωριό μας η πλακόστρωση δρόμων και πεζοδρομίων!! Και θα ήθελα και εγώ να κάνω για λίγο τον Διαβάτη όχι τον πρόθυμο και να κάνω μια πρόταση στον πρόεδρο του χωριού. Προχώρα πρόεδρε την πλακόστρωση και αν μπορέσεις να πείσεις όσους έχουν φράξει κοινοτικές εκτάσεις( βλέπε πάνω στο βουνό-πλάι  ) να φτιάξουν και κανά ξενοδοχείο με θέα θα γεμίσουμε τουρίστες!!! Εμένα μου αρέσει να ξεκινήσεις από την πλατεία της εκκλησίας- Απάνω πλατεία και τον πάνω δρόμο που διασχίζει το χωριό.Τώρα αν περίσσεψαν χρήματα να φτιάξεις και κανά παράδρομο καλό. Κάτι σαν μικρό ΜΕΤΣΟΒΟ  ε…


Όσο για τους αγροτικούς δρόμους δεν πειράζει ας μην γίνουν…!!! Οι αγροτοκτηνοτρόφοι ούτε μιλάνε ούτε συγκεντρώνονται να το ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ . Άλλωστε εσυ τους γνωρίζεις καλύτερα από εμένα τόσα χρόνια που τους διαχειρίζεσαι!! Εξάλλου οι περισσότεροι που παίρνουν ΠΡΙΜ από ΣΠΑΡΤΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ (παρ ότι δεν έχουν τίποτα) ζουν και εργάζονται στην πόλη. Είναι αυτοί που επηρεάζουν τις εξελίξεις και τα γινόμενα στο χωριό μας. Πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με τους ¨πρόθυμους ¨ γι αυτό ανασκουμπωθείτε για σωστές αποφάσεις. Τις έχουν ανάγκη περισσότερο οι μόνιμοι κάτοικοι. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................