«Ο Βασιλιάς και το Καπέλο»



Γράφει: O Κομπλίτσης Απόστολος
Ο Ακαρνάνας
Ένας βασιλιάς, το καπέλο του κι ένας δήμαρχος τι σχέση μπορεί να έχουν!!Κι όμως, έχουν και μπερδεύονται μεταξύ τους.
Μέσα στον΄΄αχταρμά΄΄ της ολοένα και πιο υποβαθμισμένης ανθρώπινης σκέψης και της παντελούς έλλειψης πολιτικού προσωπικού , που να μπορεί από μόνο του να διαφεντεύει τις τύχες αυτού του λαού. Μπερδεύονται ακόμα χειρότερα τέτοιες μέρες, τέτοια εποχή που κάθε τρεις και λίγο έχουμε εκλογές!!! Τι εκλογές δηλαδή… απλά μια παρωδία ενός καλοπαιγμένο θεάτρου αστυνομικού χαρακτήρα , που όλοι γνωρίζουν απ΄την αρχή το τραγικό τέλος του πρωταγωνιστή απ΄ τον δολοφόνο του. Δυστυχώς όλα τα πολιτικά κόμματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν και σ΄ αυτή την άκρως προβλεπόμενη πολιτική απάτη εναντίον του λαού.Η συμμετοχή των κομμάτων που λένε ότι υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα, κατά τη γνώμη μου, δεν προσφέρει ούτε στην ενημέρωση του λαού ούτε στην οργάνωσή του για να μπορέσει να αντισταθεί στη βάρβαρη και καλά οργανωμένη επίθεση των πλουτοκρατών και την Ε.Ε. Η συνειδητή και οργανωμένη αποχή απ΄ την απάτη θα τον βοηθούσε περισσότερο σ΄ αυτές τις εκλογές…
Πάντως εγώ για άλλο θέμα ξεκίνησα να γράφω και πιο συγκεκριμένα για την απαξίωση και τη μιζέρια της περιοχής μας απ΄ τους υπεύθυνους ΑΡΧΟΝΤΕΣ , αλλά παρασύρθηκα και λίγο απ΄ το κλίμα της εποχής. Μη φοβάστε όμως ,θα το κάνω κι εγώ σαν τους πολιτικούς!!! Θα παίξουμε το παιχνίδι ΄΄φτου (σου) και βγαίνω΄΄ . Και ξεκινώ με παραλίες
ΑΣΤΑΚΟΥ – ΜΥΤΙΚΑ. Ένας πραγματικά πανέμορφος τόπος , μια ανάσα απ΄ τα γραφικά νησάκια του Κάλαμου – Καστού - Μεγανήσι , τόπος όμως που παρ΄ όλη την ομορφιά του μυρίζει από μακριά εγκατάλειψη και σχεδόν τριτοκοσμικές συνθήκες πρόσβασης αλλά και πολλές φορές διαβίωσης απ΄ την βρόμα των υπονόμων και των εργαστηρίων εκτροφής ψαριών, χωρίς βιολογικό καθαρισμό και χωρίς καμιά άλλη προστασία για το περιβάλλον και τις παραλίες. Οι πολίτες του κεντρικού Ξηρομέρου ΜΠΑΜΠΙΝΗ – ΑΕΤΟΣ ΚΩΝΟΠΙΝΑ – ΚΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΦΥΤΕΙΕΣ – ΚΟΜΠΟΤΗ – ΚΑΤΟΥΝΑ είναι αγανακτισμένοι και δικαίως. 
Γιατί βρίσκονται μια ανάσα απ΄ τις ακτές και η πρόσβαση είναι απαράδεκτη ως και τραγική. Επικίνδυνοι δρόμοι μέσα από μακρόσυρτα χωριά, λακκούβες, βάτα, πουρνάρια, ζώα στις στροφές συνθέτουν ένα σκηνικό που σε κάνει πολλές φορές να σκέφτεσαι αν θα ξανά επιλέξεις αυτόν τον τόπο για τις διακοπές σου. Και καλά ο δήμος και η περιφέρεια δικαιολογούν την όλη κατάσταση με το ότι δεν έχουν χρήματα όπως λένε. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού - εστίαση, καταλύματα κ.λ.π., δεν έχουν φωνή; Γιατί μέχρι τώρα, παρ΄ όλο που τους έχει επιβληθεί και χαράτσι 2ευρώ το τετραγωνικό στις παραλίες , δεν έχουμε δει καμιά αντίδραση ή διαμαρτυρία.
Κύριοι, οργανωθείτε, απαιτήστε και προσφέρετε καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες σας. Γιατί μπορεί να έρθει καιρός που θα ΄΄βαράτε μύγες΄΄ και θα λέτε ότι σας φταίνε οι άλλοι. Πρέπει εσείς πρώτοι να απαιτήσετε καλύτερη και πιο σύντομη πρόσβαση στις παραλίες και στα καταστήματά σας. Και όσο για τη Δημοτική Αρχή που λέει ότι δεν έχει λεφτά να κόψει τα βάτα!!! Μην τους πιστεύετε!! Όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο , ο κύριος Δήμαρχος και η παρέα του έδωσαν ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ στα διάφορα πανηγύρια . Και επειδή έτυχε να παρακολουθήσω εκ του σύνεγγυς πολλά απ΄ αυτά , διαπίστωσα ταξίματα – προσφορές σε συλλόγους εκτός του Δήμου μας. Ενώ σύλλογοι με έδρα το Δήμο μας, ούτε ευρώ!! Άκουσα για δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας σε κάποια χωριά που είχαν δώσει μεγάλη πλειοψηφία στην κυβερνώσα παράταξη του Δήμου. Αλήθεια σας λέω, ένιωθες ένα δέος και μια ανατριχίλα!!! Διαπίστωσα και πολλά άλλα (για να σοβαρευτούμε), όμως δεν αξίζει τον κόπο να σας τα πω.
Και τι να πω για τον πρώτο Αντιδήμαρχο του Δήμου μας, που από τότε που εκλέχτηκε λείπει συνεχώς κάπου στην Αφρική και στα χωριά στέλνει χαιρετίσματα με αντιπροσώπους, όπως κάποτε κάποιος βασιλιάς έστελνε το καπέλο του στους υπηκόους του , όταν βαριόταν να πάει ο ίδιος!!!

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................