Τα ''Παιδία Παίζει''




Γράφει:O Κομπλίτσης Αποστόλης

Ο ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ
                                                                                                     
Άνοιξη 2010 που ανθίζουν τα λουλούδια .Τότε ήταν που άρχισε να ανθίζει και η οικονομική περιπέτεια του ελληνικού λαού. Με φόντο το πανέμορφο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ τα καταγάλανα και ήρεμα νερά του ο Γιώργος μας ανακοίνωσε ουσιαστικά τις φουρτούνες που θα έρχονταν στη ζωή μας. Φουρτούνες που είχαν προσυπογράψει όλα τα συστημικά κόμματα .

 Συμφωνία ΜΑΣΤΡΙΧ – ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ κλπ. Μέχρι σήμερα και προβλέπεται να τραβήξει πολλές κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων συνεργασίες αστικών κομμάτων με ιδεολογικές διαφορές ( όπως τουλάχιστον αρέσκονται να λένε) καινούρια κόμματα πλατφόρμες - Ποτάμια – Π. Ενώσεις – ένα πράγμα δηλαδή σαν ΤΟ ΜΠΕΡΤΕ!!! Του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. 
Υπήρξαν προγράμματα για το λαό απ’ το ΧΛΙΔΑΤΟ ΖΑΠΕΙΟ από τη Δ.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και από τα πανάκριβα ξενοδοχεία των Αθηνών. Στην ουσία όμως δεν υπήρξε και γι’ αυτό δεν υλοποιήθηκε καμιά υπόσχεση από αυτές που ακούσαμε μέχρι και σήμερα. Θα πρέπει να το καταλάβουμε και να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Η απόφαση και τα προγράμματα βγαίνουν από τις παγκόσμιες οικονομικές λέσχες των διεθνών τοκογλύφων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ντόπιο πολιτικό προσωπικό ΑΠΛΑ διαχειρίζεται τις ΜΑΖΕΣ (ΛΑΟΣ) και εκτελεί τις εντολές….

Έτσι λαέ για μια ακόμη φορά σου τάζουνε Δημοκρατία!! Πάλι μεταξύ μας χαζοχαρούμενα χαμόγελα, πειράγματα στα καφενεία και στις ουρές των ATM από συνταξιούχους και άλλους αργόσχολους. Για πολλοστή φορά ίδια κατάσταση τρέλας- μιζέριας και αποπροσανατολισμού ενός λαού που δυστυχώς έχει εκπαιδευτεί στο ρουσφέτι-  τον Ατομισμό και στις επιδοτήσεις πάσης φύσεως.  Ενός λαού που αρέσκεται μόνο να επικαλείται τους αγώνες και τα επιτεύγματα των Αρχαίων και μεταγενέστερων αυτών προγόνων τους. Έτσι νομίζει ότι δικαιολογείται η απάθεια, η πλεονεξία του καταναλωτισμού καθώς και η δουλοπρεπή στάση του στους τόπους εργασίας που εδώ και εβδομήντα χρόνια περίπου ανέχεται χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό και ανατρεπτικό για την καλυτέρευση του κοινωνικού συνόλου. Απλά το στερεότυπό του είναι. Για ότι κακό μας συμβαίνει φταίνε οι άλλοι. Μια μικρή ψυχογραφία προσπάθησα να κάνω τις τελευταίες εξαετίες αλλά δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα που καλούμαστε να τη ζήσουμε για πολλά χρόνια ακόμα. 

Έτσι και εγώ ως σωματίδιο του λαού και λόγο της εμμονής μου να κάνω γνώστες τις σκέψεις  και τα όνειρα που έχω κάπου – κάπου καλούμε για μια ακόμη φορά ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να σας τα αποκαλύψω. Κι εσύ λαέ βασανισμένε απερίσκεπτα ή όπως συνηθίζεις να λες κατόπιν ωρίμου σκέψεως!!! Θα κληθείς και θα σε ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ όπως πριν λίγο καιρό με το ΝΑΙ και ΟΧΙ. Και που όλα τα κόμματα είδαν το τυρί και έπεσαν στη φάκα. ( λες και δεν γνωρίζανε τους προβοκάτορες και μισθωμένους αργόσχολους απ’ το 1968 και δώθε). Εσύ λαέ θα κληθείς να υπηρετήσεις για μια ακόμη φορά το ίδιο σάπιο σύστημα που θα σου αφαιρεί την εργασία , θα σου στερήσει τη σύνταξη , θα σου παίρνει το σπίτι. 
Τα σάπιο σύστημα που έχει και θα συνεχίσει να έχει ΑΝΕΡΓΑ τα παιδιά σου και που σου αφαιρεί κάθε έννοια ανθρωπιάς και αξιοπρεπής διαβίωσης. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και σύμφωνα με το όνειρο που είδα απόψε δικαιούμαι ΛΑΕ να σου εξομολογηθώ τη σκέψη που περνάει από το μυαλό μου… ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ Ο Κ......ΣΟΥ
                                                                                                  
  23-8-2015                                                                                


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................