΄΄ΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ΄΄ συνέχεια…

                               


Του Αποστόλη Κομπλίτση


  Το θέατρο που άρχισε εδώ και μια πενταετία δυστυχώς συνεχίζεται. Ο σκηνοθέτης με λίγες αλλαγές (κατά κύριο λόγο λεκτικές) στο σενάριο σκίζεται να μας αποδείξει ότι δύο πολιτικοί οργανισμοί με αντίθετες πορείες στο χρόνο προσπαθούν να μας σώσουν. Να μας σώσουν από μια οικονομική δικτατορία-μνημόνια για την οποία ευθύνονται όλα τα αστικά κόμματα τα οποία εδώ και μία εικοσαετία περίπου είχαν υπογράψει την περίφημη συνθήκη ‘’ΜΑΣΤΡΙΧ’’ μαζί και το κόμμα της πλειοψηφίας (3,5 % τότε). Εκείνα τα χρόνια της υπογραφής  της συνθήκης όποιο  κόμμα ή άνθρωπος απλός ήταν αντίθετος ,οι σημερινοί σωτήρες τον λοιδορούσαν. Και πολλοί υποστηριχτές της σημερινής πλειοψηφίας που τότε ΕΤΡΩΓΑΝ σε άλλο κόμμα τους μούντζωναν!!!
     Δεν θα σας κάνω ανάλυση αυτής της συνθήκης αλλά θα σας πω περιεκτικά ότι προβλέπει την σαλαμοποίηση των εργασιακών συνθηκών με αποτέλεσμα την εξαθλίωση των ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων. Με λίγα λόγια μας έχουν αναγκάσει να μην έχουμε γραμμές παραγωγής προϊόντων δικές μας. Μας θέλουν εξαθλιωμένους για να τους προσφέρουμε μόνο υπηρεσίες που τα πλούσια κράτη του λεγόμενου ευρωπαϊκού βορρά θα μας καθορίζουν. Έτσι για την ιστορία να θυμηθούμε μία γνωστή φράση που μας έλεγε τότε το ΚΚΕ ‘’ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (σημειωτέον δεν την υπέγραψε την συνθήκη). Και καλά ο Πάνος δεν κρύβει την χαρά του. Την έχει δει Σουλιώτης αλά ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ!!! Μέχρι και φιέστες τύπου Ρωμαίων οργανώνει.
  ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ για τον λαό. Ο Σύριζα όμως των αριστερών καταβολών και στελεχών, μήπως ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ;; σπέρνοντας ψευδαισθήσεις και θολούρα με τις διαφορετικές δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών του;!!! Μήπως γι’ αυτό έχει ‘’βγάλει’’ μπροστά τον Γιάνη να μας κάνει να ξεχάσουμε τα ΤΑΜΑΤΑ και τα μεγάλα λόγια προεκλογικά;; Δεν ξέρω και εγώ τι να σας πω. Έχω μπερδευτεί. Και επειδή θέλω να συμβάλλω και εγώ με τον τρόπο μου στο διαφαινόμενο κλίμα της δημιουργικής ασάφειας. Πιέζω τον εσωτερικό μου κόσμο στο βάσανο μιας οδύσσειας. Κινώντας μπροστά εκεί που δεν υπάρχουν σχολές, αυτές των ποιητών στέλνω μήνυμα των ονείρων και των αστεριών (με το συμπάθιο κιόλας) στον Γιάνη. Λαού θέλοντας να φτάσουμε κάποτε στην Ιθάκη μας.
   Το αρρενωπό σου πρόσωπο έδειξες στην οικονομία. Μα ο ‘’κόσμος’’ που υπηρετείς δεν θέλει φασαρία. Θέλουν να είσαι υπάκουος και συνετός. Και όπως γνωρίζεις  Γιάνη μου πολύ καλά, γι’ αυτούς το χρήμα είναι αυτοσκοπός. Σε ψήφισαν πάρα πολλοί, γιατί στα οικονομικά δεν έβγαιναν. Τους μπέρδεψες όμως και εσύ με την αριστερή κουβέντα!!! Όλοι αυτοί σε πίστεψαν και κάτι περίμεναν. ΟΧΙ να φωτογραφίζεσαι στο PARIS MATCH ντυμένος ως  την  ‘’πένα’’ ως ΄΄Σόγαμπρος΄΄ καθόσουνα  στο σπίτι σου στην πλάκα!!! ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΟΥ. ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ. Καθώς τον Άδωνη ξεπέρασες βγαίνοντας στα κανάλια. Στα ξένα στα ελληνικά μιλάς στα εξαπτέρυγα δίπλα στα μανουάλια. Στα οικονομικά σε μπέρδεψαν, σε ήθελαν παρία. Ο χρόνος σου τελείωσε για την οικονομία. Έκανες τη ‘’βρώμικη’’ δουλειά!!! Πέρασες στην ιστορία. Αυτό είναι το σύστημα Γιάνη μου που διδάσκεις. Αναλώσιμοι και οι άνθρωποι, μάθε το από εμένανε προτού εσύ γεράσκεις. Καλό ταξίδι Γιάνη μου εκεί που θα πάς στα ξένα. Δεν έκανε για σένανε η ελληνική Αρένα. Ήσουνα φρέσκος στο ΄΄ΜΑΝΤΡΙ΄΄ και οι ΄΄φίλοι σου΄΄ φρόντισαν και για εσένα. Και όλοι αυτοί που έφταιξαν το παίζουν πατριώτες. Συνεχίζουνε  υπόγεια να εργάζονται ως έμμισθοι στρατιώτες…!! Θα δικαστούνε άραγε ποτέ ως λαϊκοί προδότες;;

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................