« Τ΄ ΑΛΩΝΑΡΙΟΥ ΤΑ ΚΑΜΑΤΑ , Τ’ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ… ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ»



Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης
Με την ευκαιρία της καλοκαιρινής Γενικής  Συνέλευσης του Συλλόγου μας θα ήθελα να συνεχίσω και να πω για όλα όσα ειπώθηκαν και ακούστηκαν. Πολλά θετικά αλλά και πολλές προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Μίλησαν πολλοί άξιοι πρωτοπόροι  Μπαμπινιώτες και φίλοι της Μπαμπίνης από τον χώρο του πολιτιστικού κινήματος.


Τα περισσότερα δημοσιεύτηκαν  και σε διάφορα τοπικά blogs μέσω του διαδικτύου και ιδιαίτερα στο Μπαμπίνη in.  Να επιμείνω σταθερά στην ενότητα όλων των Μπαμπινιωτών στον αγώνα για τον Σύλλογο. Στην διεύρυνση  του εθελοντισμού και της προσφοράς. Επίσης να σας πω για ακόμη μια φορά και ιδιαίτερα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας τις σκέψεις αλλά και όσα έχω αποκομίσει καταγράφοντας όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο του πολιτισμού και που προσπαθώ να τα μοιραστώ μαζί σας. Πράγματι ο Σύλλογος πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές. Πράγματι γίνονται προσπάθειες (δυστυχώς) αμφισβήτησης του έργου του στο χωριό μας από κάποιους κακεντρεχείς , που το μόνο που έχουν κάνει μέχρι τώρα στη ζωή τους είναι το κακό και να γυρνάνε από καφενείο σε καφενείο, σε γειτονιές και αλλού και να σπέρνουν τον διχασμό. Τώρα το τι θα κερδίσουν αν δεν υπάρχει ο Σύλλογος δεν το κατάλαβα ΠΟΤΕ!!! Όσο για κοινωνική προσφορά στο χωριό μας από αυτούς ΜΗΔΕΝ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τρέφουν  μίσος και ιδιοτελείς σκοπούς για τη νεολαία του χωριού μας. Οι άνθρωποι αυτοί ΠΑΡΕΚΛΕΙΝΟΥΝ από τις κοινωνικές συμπεριφορές και δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία κοινωνική ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ. Άλλωστε η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΉ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦIΑ τους καταγράφει με ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟYΣ. Ευτυχώς είναι λίγοι. Απέναντι σε αυτούς είμαστε πολλοί . Ας τους απομονώσουμε. Ας τους αφήσουμε στην ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ  μοναξιά τους. Λυπάμαι πολύ που αυτά συμβαίνουν στο χωριό μας. Όμως και στο υπόλοιπο Ξηρόμερο αλλά και αλλού συμβαίνουν πολλά περισσότερα στο χώρο του πολιτιστικού κινήματος. Μέχρι πριν λίγους μήνες είχαμε και εκεί μια  ¨ΚΑΣΤΑ¨  γυρολόγων, πλιατσικολόγων που γυρνούσαν από χωριό σε χωριό( μέχρι και τον ¨χουχτιάρη¨ κάνανε σε πολιτικές συγκεντρώσεις)  να διαλαλήσουν την ανύπαρκτη, όπως αποδείχτηκε πραμάτεια τους. Τελείωσαν οι επιδοτήσεις και αυτοί εξαφανίστηκαν!!! Έτσι απλά. Μην τους πιστεύετε όμως. Τα μάτια σας δεκατέσσερα. Τέτοια άτομα είναι σαν την Λερναία Ύδρα και κατά πως φαίνεται είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, που προωθεί την απαξίωση του πολιτισμού και των ανθρώπινων αξιών στην χώρα μας. Του συστήματος που προωθεί πρόσκαιρες ευκαιριακές αξίες στην ζωή μας. Του συστήματος που παρότι ΨΥΧΟΡΑΓΕΙ δείχνει τα ¨δόντια του¨ και θέλει να περιορίσει όσο το δυνατό περισσότερο τις ανθρώπινες δραστηριότητες στον πολιτισμό και τη διασκέδαση. Κοινώς να μας μαντρώσει και να περάσουμε όλοι μαζί στο στάδιο της ΚΑΤΑΘΛΗΨΗΣ για να μας ελέγχουν καλύτερα. Θέλει την αλλοίωση και απαξίωση του ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ πανηγυριού κατά τόπους. Προωθεί μέσω αυτών των ανθρώπων ( άλλοι το κάνουν συνειδητά άλλοι ασυνείδητα) προϊόντα υποκουλτούρας του στυλ ¨ έλα γλύκα είσαι γλύκα έλα πίσω απ την νταλίκα!! Και άλλα τέτοια. Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους νέους ανθρώπους  και θέλω να σας πω ότι εσείς μπορείτε να γκρεμίσετε τα σχέδια τους με τις καρδίες σας . 

Όσο για μένα θα τους πω αυτό που τους λέω  χρόνια τώρα ¨ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΑΛΤΑΤΕ ΚΑΙ …. αρπαχτείτε ¨ . Δικαιούμαι  και θέλω να πω με υπερηφάνεια αυτά που πιστεύω για τον Σύλλογο μας , ο οποίος πράγματι ξεπέρασε πολλά από τα τερτίπια των άθλιων και προχωράει συνεχίζοντας να διοργανώνει εκδηλώσεις, να προσφέρει στο χωριό μας και να συνεχίζει την ΕΒΔΟΜΑΔΑ πολιτισμού κάθε καλοκαίρι ( βραδιές χορού-θεάτρου- ομιλίες για αγροτικά προϊόντα- αθλητισμό- ¨τραγοκάζανα¨ -γλυκά) . Μα πάνω απ όλα συνεχίζει να ξεσηκώνει και να ενώνει μικρούς και μεγάλους Μπαμπινιώτες αλλά και φίλους σε μια παρέα. Όσο για τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ανά το Ξηρόμερο δεν χρειάζεται να ξανά ασχοληθώ με δαύτους. Δεν αξίζουν ούτε το μελάνι από το στυλό μου. Έτσι και αλλιώς δακτυλοδεικτούμενοι είναι στο χωρίς καμία υπόληψη. Θέλω επίσης να επισημάνω σε όλους ότι το να παράγεις πολιτισμό και αλληλεγγύη στην κοινωνία δε θα πρέπει να το βλέπεις επαγγελματικά και ούτε να λειτουργείς με βάση το οικονομικό κέρδος.

 Επίσης κάνω έκκληση προς όλα τα παλιά και νέα στελέχη του πολιτιστικού κινήματος στο Ξηρόμερο και την Ο.Π.Σ.Υ.Ξ. και να τους πω ότι πολιτισμός και παράδοση είναι στοιχεία ,που διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα ενός Λαού.  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ εμείς οι ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ να ορθώσουμε τοίχος αγώνα για να τα προστατέψουμε από τους έμμισθους- γυρολόγους του συστήματος  που προσπαθούν να τα αλλοιώσουν αναμασώντας φθηνές δικαιολογίες.

Share on Google Plus

1 σχόλια:

  1. Στιs ημερεsμαs οι παρεκλινουσεs απο την κοινη λογικη συμπεριφορεs και ενεργειεs αντιμετωπιζονται επιτυχωs απο τουs καθ΄΄ υλην αρμοδιουs επιστημονεs υπο την προυποθεση οι ενδιαφερομενοι να προτρεξουν ............................................................................. σ΄'αυτουs..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................