«Διαδρομές»....Του Αποστόλη Κομπλίτση


«Παίξε κλαρίνο δυνατά   κι εσύ λαούτο στα γιομάτα
Μήπως και την τρελάνουμε  τούτη τη μαυρομάτα.»
(δίστιχο  από παραδοσιακό τραγούδι της νότιας Εύβοιας.)


      Χαρούμενα και λίγο ανατρεπτικά, θέλησα ν΄ αρχίσω τούτο το πρωινό. Τούτη δω την άνοιξη που καταμεσής της είναι το Πάσχα… Ελπίζω  να έχει και  Ανάσταση!!!!
   Θα ήθελα επίσης να μην  κουράσω το μυαλό σας αλλά ούτε και να χαλάσω τη διάθεσή σας. Διάθεση που πιθανόν να έχετε προσμένοντας τη μετάβασή σας  στο όμορφο χωριό μας. Εκεί που οι περισσότεροι από μας σχεδιάζουμε να πάμε να ξεφαντώσουμε τις μέρες του Πάσχα. Να νιώσουμε έστω και για λίγες μέρες τις ανοιξιάτικες μυρουδιές  του Ξηρόμερου.


Να καθίσουμε για λίγο στο κατώφλι του σπιτιού μας και να ακουρμαστούμε  γνώριμους ήχους του χωριού, αγναντεύοντας τον ήλιο που θα λούζει με το φως του τις όμορφες πλαγιές των Ακαρνανικών βουνών.

   Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σας δώσω ευχές πολλές. Αλλά δεν  ξέρω πώς να σας το πω. Να επικαλεστώ το Θεό του  καθενός από εσάς; Έτσι που ο κάθε καημός και στεναχώρια που έχετε να  γίνει μελωδία που θα γιάνει την ψυχή σας; Ή να επικαλεστώ  τους πολιτικούς  που μας κυβερνάνε  να σταματήσουν τα «Πάθη  του Χριστού» και την εξαθλίωση  που έχουν επιβάλλει στο μεγαλύτερο μέρος του λαού μας και που πολλοί από σας εξακολουθείτε να τους πιστεύετε. Ναι, αυτούς τους   άεργους «σωτήρες» της ζωής μας !!!  Και  ενίοτε πλιατσικολόγους της  εμπιστοσύνης μας…
   Αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ  ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ  ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ  ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. Τέτοιους πολλούς θα συναντήσετε αυτό το Πάσχα  που τυχαίνει να είναι σε προεκλογική περίοδο. Πραγματικά λοιπόν ,βρίσκομαι σε δίλλημα τι στην ευχή να σας πω. Αυτό που μπορώ να σας πω όμως , με το χέρι στην καρδιά, είναι ότι δεν πρέπει όλοι αυτοί να μας χαλάσουν τη διάθεση. Να μην τους αφήσουμε. Ας τους κάνουμε να αποτύχουν. Με το μυαλό μας ανοιχτό  σαν το αλεξίπτωτο να κάνουμε τη διάθεσή τους δική μας επιτυχία, που θα μας κρατήσει όρθιους  στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε και να αποφασίσουμε ποιος  πραγματικά εξυπηρετεί τα κοινωνικά μας συμφέροντα. ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Και επειδή  οι περισσότεροι από αυτούς τους  «σωτήρες» συμμετέχουν στις εκλογές  με τη νοοτροπία της  «φουστανέλας»!!!Καλό  θα είναι να θυμηθούμε λίγο τι είχε πει ο  Έλληνας  μουσικοσυνθέτης Μάνος  Χατζηδάκης: «άρχισα να βλέπω πως η πατρίδα μου  δεν είναι τόσο τίμια και καθαρή. Αποφάσισα να έχω τα μάτια μου ανοιχτά. Είμαι με αυτούς που ρωτάνε…»

ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ και μη χάνετε το κέφι και την αισιοδοξία σας
ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ.


Αρκεί να το πιστέψουμε!!!


''εν Μπαμπίνη'' Φ50
Share on Google Plus

1 σχόλια:

  1. Πασχαλινή Διάθεση για όλους
    Πάσχα. Λαμπρή γιορτή
    Ο πηγαιμός για το χωριό
    Ωραία διαδρομή του χρόνου
    Γλυκιά Διάθεση ψυχής
    Στα μονοπάτια της ζωής
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ …με την καλλίτερη Διάθεση για όλους
    Ευφ.Β.Χρυσικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................