ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ¨ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ¨


Με μια καταπληκτική παράσταση έκλεισε η 1η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων ¨ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ¨ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΣΤΗ Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Ένα έργο με επίκαιρο περιεχόμενο, γεμάτο αλληγορικές έννοιες απόλαυσαν οι Ξηρομερίτες  θεατές τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, από το Θεατρκό Εργαστήρι Πρέβεζας.

Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση με τους ηθοποιούς να βρίσκονται σε απόλυτο συγχρονισμό, με γρήγορες και καυστικές ατάκες και μοναδικές ερμηνείες. Το έργο «Αναζητώντας τον Προμηθέα» είναι μια διασκευή της σκηνοθέτιδος Λιλής Σακκά με πάντρεμα του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και του έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Greco”. Πραγματεύεται την αναζήτηση ενός «Προμηθέα» τότε και τώρα. Η αφήγηση του Καζαντζάκη μπλέκεται με την τραγωδία του Αισχύλου σε μια προσπάθεια, να συνδεθεί το τότε - η ιστορία του Πόντου - με το τώρα - την ιστορία του Προμηθέα - η οποία επαναλαμβάνεται μέχρι και σήμερα.
Το τότε, λοιπόν, είναι ο Πόντος. Η αδικία, ο πόνος, ο ξεριζωμός, το απόλυτο μηδέν και η προσπάθεια για μια νέα αρχή, η αλληλεγγύη, η ελπίδα. "Το νέο ανοιξιάτικο χορτάρι θα σκεπάσει τις ταφόπλακες και η ζωή θα ξαναπάρει αγκομαχώντας τον ανήφορο".
Το τώρα είναι ο αιώνιος Προμηθέας που ανοίγει νέους δρόμους, η άδικη εξουσία. Ο χορός - κόσμος, που αρχικά φοβάται, ακούει, συνειδητοποιεί, αντιδρά, αντιστέκεται, ελπίζει... Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί.

Κοινό σημείο ο Καύκασος, η αδικία, η τιμωρία, η ελπίδα, η δημιουργία.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................