Ξηρόμερο. Μύλος η παράταξη της πλειοψηφίας…





Επεισοδιακή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου, αφού σημαδεύτηκε από καταγγελίες, διαπληκτισμούς και απειλές.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανάγνωση της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Γαζέτα, ο οποίος ήταν εκλεγμένος με την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο κ. Γαζέτας στην επιστολή του υποστηρίζει ότι συκοφαντήθηκε από το δήμαρχο Πυθ. Σαμαρά για χρηματισμό εκ μέρους του με το ποσό των 18.000 ευρώ  προκειμένου να ψηφίσει ένα συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Η επιστολή έχει ως εξής: «Με την παρούσα σας δηλώνω, ότι σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 4 του Ν. 3852/2010, ανεξαρτητοποιούμαι από τη δημοτική παράταξη «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» με την οποία έχω εκλεγεί και στο εξής θα συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου οφείλονται, πέραν των άλλων και στα όσα συκοφαντικά και μειωτικά της τιμής και υπόληψής μου διαδίδει και μάλιστα ενώπιον δημοτικών συμβούλων, ο επικεφαλής της παραπάνω παράταξης κ. Πυθαγόρας Σαμαράς, περί δήθεν χρηματισμού μου εκ μέρους του, με το ποσό των 18.000 ευρώ, προκειμένου να ψηφίσω θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αρνιόμουν δήθεν να ψηφίσω. Για το θέμα βεβαίως της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος μου, επιφυλάσσομαι να προσφύγω ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης. Επειδή, όμως, το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, παρακαλώ να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δώσω εξηγήσεις στο σώμα».

Το θέμα συζητήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης, αφού αρχικά ο δήμαρχος αποκάλεσε τον κ. Γαζέτα «ψεύτη», πράγμα που πυροδότησε περισσότερο την κατάσταση. Ο κ. Γαζέτας επικαλέστηκε την μαρτυρία των κ.κ. Γαλούνη, Βελώνα και Λαϊνά, οι οποίοι, όπως του μετέφεραν σε προσωπική συνομιλία, ήταν αυτήκοοι μάρτυρες των κατηγοριών του δημάρχου. Στη συνεδρίαση, ωστόσο, ο κ. Γαλούνης δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, ενώ ο κ. Λαϊνάς είπε ότι δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα για ποιο λόγο έφτασαν αυτά τα χρήματα στα χέρια του κ. Γαζέτα.
Και ενώ η προσπάθεια διευκρινήσεων συνεχιζόταν, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι έδωσε τις 18.000 ευρώ στον κ. Γαζέτα, αρχικά χωρίς να αιτιολογεί την συναλλαγή, ενώ στη συνέχεια είπε ότι προορίζονταν για παρεμβάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Φυτειών. Μάλιστα και η αντιδήμαρχος και σύζυγος του δημάρχου κα Κουμανδράκη είπε, ότι ο κ. Σαμαράς διαθέτει χρήματα ακόμα και από την τσέπη του, όταν πρέπει να γίνει κάποια έκτακτη παρέμβαση.

Απειλές και ύβρεις από μαινόμενο πολίτη

Η συζήτηση διακόπηκε όταν ένας πολίτης σηκώθηκε πάνω μαινόμενος αποκαλώντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους «ανίκανους», πράγμα που το σώμα θεώρησε προσβλητικό και ζήτησε την αποβολή από την αίθουσα του συγκεκριμένου πολίτη. Εκείνος εκνευρίστηκε περισσότερο και άρχισε να εκτοξεύει ύβρεις και απειλές ότι θα βγάλει όπλο και θα πυροβολήσει ανεξέλεγκτα, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του το οποίο αφορούσε στην εκταφή του 17χρονου γιού του που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια.
Ο εν λόγω πολίτης ανέφερε ότι εδώ και ένα μήνα πηγαινοέρχεται από το Αρχοντοχώρι στο δήμο για να βρει άκρη με την έκδοση άδειας εκταφής και κανείς δεν τον κατατοπίζει, γι’  αυτό και προτίθεται να φθάσει στα άκρα. Τελικά παρενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι και ηρέμησαν το μαινόμενο άνδρα, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Το βασικότερο όμως είναι ότι τελικά βρέθηκε η άκρη με τη  διαδικασία που  πρέπει να ακολουθηθεί για την εκταφή και μέσα σε λίγη ώρα τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει.

BΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Aixmi-ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................