Η Τραγουδίστρια Ζωή Ράπτη επιστρέφει στη γενέτειρα του πατέρα της, την Μπαμπίνη!



    Η Μπαμπίνη Ξηρομέρου στης  10 Αυγούστου 2013 «αγκαλιάζει» ξανά ένα από τα «παιδιά» της την παραδοσιακή Τραγουδίστρια Ζωή Ράπτη. Η Ζωή του παραδοσιακού τραγουδιού επιστρέφει στο τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Πατέρας της προκειμένου να τραγουδήσει στη μεγάλη μουσική βραδιά που διοργανώνει ο Σύλλογος Μπαμπινιωτών.

      Η Ζωή Ράπτη ποτέ δεν αγαπούσε τα πολλά λόγια, οπότε και ήταν εξαιρετικά φειδωλή σε όσα μας είπε στο ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ: «Αισθάνομαι υπέροχα που επιστρέφω στην πατρίδα μου, στη ρίζα μου, στο χωριό μου την Μπαμπίνη. Δέχθηκα με πολλή χαρά την πρόσκληση του Συλλόγου Μπαμπίνης καθώς θα τραγουδήσω στο χωριό του πατέρα μου για πρώτη φορά».

Μικρό Βιογραφικό

      Είναι  Κόρη του Νίκου  Ράπτη και της Παρασκευής Τσελεπή από τον Πρόδρομο  Ξηρομέρου, όπου εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε η Ζωή. Η μικρή Ζωή είχε ζήσει πολλές μουσικές βραδιές στο πατρικό σπίτι στο Πρόδρομο όπου τραγουδούσε μαζί με τον πατέρα της. Ο πατέρας της επίσης έψελνε πάρα πολύ ωραία, ήταν ψάλτης στην εκκλησία και έψελνε και τραγουδούσε  με μια σπάνια ωραία και ζεστή φωνή. Το αυτί της από παιδάκι, έπαιρνε όλους τους ήχους και τις μουσικές και το πρώτο τραγούδι που τραγούδησε  ήταν: «Εγώ στον ήλιο ορκίστηκα».

     Γρήγορα την κέρδισε το παραδοσιακό τραγούδι κι άρχισε να τραγουδά σε πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνεχίζει ακόμα και σήμερα  τις ζωντανές εμφανίσεις. Ασχολείται   με το δημοτικό τραγούδι από μεράκι,  γιατί όπως λέει και η ίδια το δημοτικό τραγούδι είναι χαρά, λύπη, μοιρολόγι, είναι οι ρίζες μας, η παράδοση μας και χωρίς παράδοση είμαστε χωρίς ταυτότητα.

    Ζεί μόνιμα στη Φιλιππιάδα και συνεργάστηκε με αρκετούς καλλιτέχνες στο παραδοσιακό τραγούδι και τελευταία παίζει με τον κλαρινίστα Θανάση Χαλιλόπουλο. Να επισημάνουμε ότι τα αδέλφια του Πατέρα της ήταν οι: Ηλίας, Τάκης και Χρήστος Ράπτης.



Share on Google Plus

4 σχόλια:

  1. Η ΚΥΡΙΑ ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ,ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΗΣ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΠΑΞΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΗΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ, ΜΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΚΑΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ! ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΥΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ ΦΩΝΗ.ΛΙΓΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ. ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ..ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ
    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................