To Αγρίνιο τίμησε τον Πολιούχο του




 Με τις δέουσες τιμές γιόρτασε η πόλη του Αγρινίου τη μνήμη του Πολιούχου της Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα με μεθεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό και λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. κ Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά, και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. κ Χρυσοστόμου.
Σε κλίμα κατάνυξης χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (νέο)και ακολούθησαν στην περιφορά της εικόνας του Αγίου.
Η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων ξεκίνησε από την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου και έφτασε στην κεντρική πλατεία όπου ψάλθηκαν ύμνοι προς τιμήν του Πολιούχου του Αγρινίου.Στην κεντρική πλατεία τελέσθηκε η αρτοκλασία και Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ Κοσμάς.  Στους πιστούς, που κατέκλυσαν την πλατεία και τους πέριξ αυτής δρόμους, μίλησε  ο Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος αναφέρθηκε στην πανευφρόσυνη χαρά της Αναστάσεως που χαρίζει ο Χριστός και βιώνει η Εκκλησία μέσα στη θεία Λατρεία και ιδίως στη θεία Λειτουργία. «Η χαρά εκφράζεται με την κοινωνία των προσώπων. Ο Άγιος Χριστοφόρος βίωσε αυτή τη χαρά και την αγάπη του Χριστού και με το θυσιαστικό του φρόνημα μαρτύρησε για την αγάπη του Χριστού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας «Σήμερα προσπαθούν να μας πάρουν αυτή τη χαρά, δίδοντάς μας υλικά αγαθά και χρήματα. Η Εκκλησία είναι αυτή όμως που πρέπει να δώσει και πάλι ελπίδα στον κόσμο και να μεταφέρει τη χαρά της Αναστάσεως στην εποχή μας».
Της περιφοράς προπορεύονταν μέλη χορευτικών συλλόγων και λαογραφικών ομίλων ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, συνόδευε με μελωδίες την τελετή.Στον εσπερινό παρευρέθησαν αλλά και ακολούθησαν την περιφορά και εκπρόσωποι του πολιτικού και αυτοδιοικητικού φάσματος καθώς και εκπρόσωποι φορέων και Σωμάτων Ασφαλείας. Η λιτάνευση τελείωσε και πάλι στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου ενώ θα ακολουθήσει και παράσταση χορευτικών τμημάτων και στη συνέχεια λαϊκή παραδοσιακή συναυλία στην πλατεία Δύο Ρεμάτων.
Σημειωτέον πως το πρωί τελέσθηκε στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος και ο πολυσέβαστος συμπολίτης μας Μητροπολίτης Ευρίπου κ. Βασίλειος.
 
 



agrinionews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................