Κραυγή: Το Δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί!





         Το Δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης που κάποτε φοιτούσαν 120 μαθητές έχει μια βαρύτιμη προίκα αφού έχει χαρίσει στο Ξηρόμερο και την Αιτωλοακαρνανία μεγάλα μυαλά! 

       Όμως, το ισχυρό ρεύμα αστυφιλίας των προηγούμενων δεκαετιών το έφερε σε μόνιμη φθίνουσα κατάσταση και ίσως φέτος να χτυπάει για τελευταία χρονιά το κουδούνι του ιστορικού σχολείου, αφού σήμερα δυστυχώς το έτος 2013 μόνο 6 παιδιά φοιτούν στο δημοτικό. 
      Το σχολείο κινδυνεύει να κλείσει και οι παιδικές φωνούλες δεν θα ακούγονται πια στην πλατεία  και στα δρομάκια του χωριού........

      Η νεαρή Μαρία Καραποναρλίδου είναι η δασκάλα του σχολείου και καθημερινά οδηγεί τους μόλις έξι μαθητές της Μπαμπίνης στο μαγικό κόσμο της γνώσης και έτσι απομακρύνει τον κίνδυνο να κλείσει το σχολείο και ακόμα περισσότερο, κρατά τις οικογένειες µε παιδιά στον τόπο τους.

      «Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να διδάσκει κανείς σε σχολείο µε ελάχιστους μαθητές» λέει η κ. Μαρία Καραποναρλίδου, «αφού είναι υποχρεωμένη να παραδίδει μαθήματα ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά, που όμως το καθένα είναι σε διαφορετική τάξη! Αυτό είναι μια πρόκληση για τη δασκάλα, γιατί θα πρέπει να υπάρξει μια τέτοια σύνθεση, ώστε κάθε μάθημα, αν είναι δυνατόν, να παρουσιάζει ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στην ίδια τάξη».

        Οι μαθητές είναι χαρούμενοι από την ζεστασιά και την οικειότητα της δασκάλας και αισιόδοξοι ότι και του χρόνου το σχολείο τους θα είναι ανοιχτό αφού η παρέα τους θα μεγαλώσει με τη συμμετοχή δύο ακόμα μαθητών.
      Όμως οι μικροί μαθητές κάνουν έκκληση να αποκτήσουν ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή για να μπορούν να συζητάνε με άλλα παιδιά για τα ενδιαφέροντα τους, να παρακολουθούν πως γίνονται τα μαθήματα σε άλλα σχολεία και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά µε τους υπολογιστές.

     Το Δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, διότι η κατάργηση του θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες όπως μαρασμό της Μπαμπίνης και ερήμωση της Περιοχής.
       Θεωρούμε χρέος μας να συνδράμομε τη δασκάλα και τους μαθητές, στα δίκαια αιτήματά τους για τη διατήρηση του σχολείου τους που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και προόδου της Μπαμπίνης.




















Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................