Ο Γiώργος Σπ. Μπαρμπαρούσης ορκίστηκε Διδάκτορας της φιλοσοφικής σχολής πανεπιστημίου Αθηνών


      Ορκίστηκε χθες Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, στη φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώπιον των Πρυτανικών Αρχών, ο συμπατριώτης μαςΓεώργιος Σπ. Μπαρμπαρούσης, διδάκτορας της φιλοσοφίας του τμήματος φιλοσοφίας παιδαγωγικής και ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών. 

               Ο Γεώργος Σπ. Μπαρμπαρούσης, που κατάγεται από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου, κατέστη διδάκτορας, με θέμα διατριβής την «Νεοελληνική φιλοσοφία» και η οποία βαθμολογήθηκε με «Άριστα»....
Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε με μια λιτή και ευχάριστη τελετή παρουσία φοιτητών, διδασκόντων, φίλων και συγγενών και παραβρέθηκαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσιος Πελεγρίνης και τους τίτλους απένειμε ο πρόεδρος του τμήματος Καθηγητής Γεώργιος Σπανός.

Σπουδές – Δραστηριότητα:
         Ο Γεώργιος Σπύρου Μπαρμπαρούσης γεννήθηκε το 1965 στα Βλυζιανά και μεγάλωσε στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, κατεύθυνση φιλοσοφίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών.
     Διετέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης»,  αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «η Αμαδρυάδα» και είναι δραστήριο μέλος του Δ.Σ. της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης.

      Έχει εκδώσει τα βιβλία «Μπαμπίνη: Αρχαίες Φοιτίες»  και «Σουλιώτες: ο Γεώργιος Δράκος και η οικογένεια των Δρακαίων του Σουλίου», έχει την επιμέλεια στα βιβλία του Βαγγέλη Κουτιβή: «Μνημεία Δήμου Μεδεώνος», «Ταξιδεύοντας στο χρόνο»  και «Μνημεία Ξηρομέρου», στο βιβλίο του Αλέκου Κυριαζή «Εν Μπαμπίνη Πλανώμενοι..», είναι ο συντάκτης της εφημερίδας «Εν Μπαμπίνη», αρθογραφεί στις εφημερίδες «η Κατούνα», «Αιτωλοακαρνανικός Τύπος», «ο Αετός», «ο Κόσμος του Αστακού», «Αγραμπελιώτικα Νέα», περιοδικό «η Βελανιδιά» και έχει συγγράψει άρθρα και μελέτες για την ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας.























Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................