Στερνό Αντίο στον Μπάρμπα-Σωτήρη Μπενέκο..



Ξαφνικά και απροσδόκητα στις αρχές του Γενάρη έφυγε για το μεγάλο του και χωρίς γυρισμό ταξίδι σε ηλικία 80 ετών, ένας εξαίρετος Μπαμπινιώτης, ο Μπάρμπα-Σωτήρης Μπενέκος....


             Πέρασε από τα ζωή στο θάνατο ήσυχος, νηφάλιος και ήρεμος όπως ακριβώς ήτανε σε όλη του ζωή. Ήταν ένας άνθρωπος πράος, ήσυχος, ευχάριστος,  καλοσυνάτος,  άνθρωπος της παρέας και του κεφιού, γλεντζές και έχαιρε εκτιμήσεως από τους δικούς του, τους φίλους του και τους συγχωριανούς του.
         Έφυγε γλυκά αφού τα παιδιά του τακτοποιήθηκαν και αξιώθηκε να δει γαμπρό, νύφη, εγγόνια και η ψυχή του είναι αναπαυμένη γιατί ολοκλήρωσε όμορφα το κύκλο της ζωής του.
      Ο αείμνηστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μπαμπίνη και παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Νίκη Γερογιάννη από την Σκουρτού και απέκτησαν δυο παιδιά τονΣπύρο και την Γεωργία.
       Προικισμένος με φιλήσυχο χαρακτήρα και με εφόδια την αγάπη,  με υπομονή κατόρθωσε να αναστήσει τα παιδιά του, να τα αποκαταστήσει και να τα παραδώσει στη κοινωνία ενεργά και άξια μέλη της.  Σωστός και καλός οικογενειάρχης ενέπνευσε στα παιδιά του την αγάπη για τη  Μπαμπίνη και γι αυτό την επισκέπτονται πολύ συχνά και μάλιστα ο γιός του ο Σπύρος είναι ο πρωτεργάτης στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού με τα καζάνια.
      Ο Μπάρμπα-Σωτήρης Μπενέκος, αγαπούσε όλους τους γύρω του και η  απουσία του είναι απόλυτα αισθητή στο χωριό, αφού ήταν πάντα πρώτος, στο καφενείο, στη δηλωτή, στο να κρατάει συντροφιά τραγουδώντας όμορφα παραδοσιακά τραγούδια,  στην εκκλησία, στις χαρές και στις λύπες. Δεν πίκρανε ποτέ κανέναν..
       Όλους εμάς τους Μπαμπινιώτες που τον ζήσαμε και τον ξέραμε θα μας ακολουθεί πάντα σαν σκιά η θύμηση του με τις καλύτερες αναμνήσεις. Ο θάνατος του γέμισε με πόνο τους δικούς του και  από τα βάθη της ψυχής μας συλλυπούμαστε θερμά τη σύζυγο του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.
     Ευχόμαστε ο θεός να τον αναπαύσει με τους δικαίους και η μνήμη του να είναι αιώνια και το χώμα της Μπαμπίνης που τον σκέπασε ας είναι ανάλαφρο.  Καλό δρόμο τώρα νάχεις και να μας χαιρετήσεις στο παράδεισο τα αδέλφια σου Ρουμπίνη και Κώστα.  
Αιωνία σου η μνήμη αξέχαστε μπάρμπα-Σωτήρη…

(Το αφιέρωμα για το στερνό αντίο του Μπαρμπα-Σωτήρη είναι του Σπύρου Κ. Μπενέκου)
















Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................