Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα: Αιμοδοσία μια πράξη αγάπης. Κυριακή 22-09-24

Αιμοδοσία μια πράξη αγάπης.Ο Σύλλογος μας από το 2017 έως και σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, έχει καλύψει 110 συνανθρώπους μας με 169 φιάλες αίμα. Οι ανάγκες καθημερινά είναι τεράστιες.
Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: Θύμησες ...Τα Πρωτάκια

Έναρξη της σχολικής χρονιάς τα «πρωτάκια» είχαν την ...... την εικόνα της πιο γλυκιάς θύμησης.

Φωτογραφία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 1971, τότε που το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης είχε πάνω από εκατό παιδιά ,τότε που οι πλατείες του χωριού μας ήταν γεμάτες παιδιά , τότε που συμπληρώναμε δύο ενδεκάδες για μπάλα στη Γκράλι.(Με δάσκαλο τον αείμνηστο Νίκο Κατερινόπουλοκαι δασκάλα την σύζυγό του Αγαθή)
διαβαστε περισσοτερα
Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Το ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ προκηρύσσει σύμφωνα με το ΦΕΚ 6731/Β/01.12.2023 για το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025 τις κάτωθι υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα :Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις14 Σεπτεμβρίουη διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.
διαβαστε περισσοτερα

ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ-Γράφει: Ο Αλέξανδρος Κυριαζής

foto.wikipedia
Ας  αποτίσουμε  και  σήμερα  αγαπητοί  φίλοι   τον  οφειλόμενο φόρο  τιμής    κλείνοντας  το  γόνυ  μας  στη  μνήμη του  ενός  εκατομμυρίου  νεκρών μας   Ελλαδιτών  και  Μικρασιατών   και  ενάμισι  εκατομμύριο  πρόσφυγες  που  έφερε  ο ξεριζωμός  μας  από  τη  γη  της  Ιωνίας. 
διαβαστε περισσοτερα

Ο Γιώργος και το κοπάδι του🐑 | Στα βουνά της Ευρυτανίας

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Ένα επάγγελμα που χάνεται: Ο Γιώργος αντιστέκεται. Οι τελευταίοι... Στο Καρπενήσι, συναντήσαμε τον Γιώργο, έναν νέο άνθρωπο που αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της αφοσίωσης στην ορεινή κτηνοτροφία. Από μικρό παιδί, ο Γιώργος ανέπτυξε μια βαθιά αγάπη για τα πρόβατα, περνώντας τα καλοκαίρια του κοντά στους παππούδες του που είχαν κοπάδι. Αυτή η παιδική εμπειρία του εμφύσησε το "μικρόβιο" της αγάπης για την κτηνοτροφία, όπως χαρακτηριστικά μας λέει.
διαβαστε περισσοτερα

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West - The Ionian Sea Edition - Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS

https://www.dimosxiromerou.gr nea
Ημερομηνία 13/9/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West - The Ionian Sea Edition (και συνολικά ο 6ος αγώνας) που ήταν Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

διαβαστε περισσοτερα

Διασφαλίζεται η συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στη Δυτική Ελλάδα

Τη συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τρία ακόμη χρόνια εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς με απόφασή του προχώρησε στην ένταξη της δράσης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027.
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Θα πληρώσουμε το νερό χρυσάφι ή θα βρούμε βιώσιμες λύσεις;

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης  Περιβάλλοντος  και   Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτος Ζαμπάρας, δήλωσε σχετικά με το κυβερνητικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας:
«Η επικείμενη αύξηση των τιμολογίων νερού ως απάντηση στη λειψυδρία  εγείρει σοβαρές ανησυχίες, καθώς η οικονομική επιβάρυνση θα πλήξει τους καταναλωτές, χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα της έλλειψης νερού. Τέτοιες λύσεις δεν ενθαρρύνουν τη μείωση της κατανάλωσης, ενώ επίσης δεν αποτελούν βιώσιμη λύση για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού στη Γαστρονομική εκδήλωση - Γευσιγνωσία στην 88η ΔΕΘ

Ο Πολιτιστικός  Λαογραφικός  Σύλλογος  Γυναικών  Αστακού μετά από  πρόσκληση  του Αντιδημάρχου  κ. Λευτέρη Μάντζαρη  για συμμετοχή  στη Γαστρονομική  εκδήλωση - Γευσιγνωσία στην 88η ΔΕΘ, ήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα θετικά  στο να παραβρεθούμε  καλύπτοντας  με ιδία συμμετοχή τα έξοδα υλικών και διαμονής  στην Θεσσαλονίκη.
διαβαστε περισσοτερα

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΑ: Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στις Φυτείες Ξηρομέρου

Με αφορμή την παρακάτω δημοσίευση (ΕΔΩ)θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου γενικότερα ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων και ειδικότερα την λειτουργία του δημοτικού σχολείου Φυτειών. Είναι πραγματικότητα ότι το Δημοτικό σχολείο Φυτειών λειτουργούσε και λειτουργεί έως και σήμερα με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να υπάρχει κάποια έλλειψη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία στα αστικά κέντρα, ωστόσο με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ενημερωθήκαμε ότι μπορεί να υπάρξει υποβάθμιση του σχολείου μας από 6/θέσιο σε 4/θέσιο, κάτι το οποίο αν συμβεί θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές του σχολείου.
διαβαστε περισσοτερα

Βασιλόπουλο Αστακού: Πωλείται ημιτελές διώροφη οικεία 250 τμ

Πωλείται ημιτελές διώροφη οικεία 250 τμ ,σε οικόπεδο 450τμ στο Βασιλόπουλο Αστακού!
Για πληροφορίες στο τηλ:6987431734.

διαβαστε περισσοτερα

Ελαφρύνσεις περιορισμών λόγω της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ελαφρύνσεις περιορισμών λόγω της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας γίνεται γνωστό ότι πλέον επιτρέπεται η διακίνηση αιγοπροβάτων προς σφαγή από τις απαγορευμένες περιοχές της Βόνιτσας και του Αστακού της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προς σφαγεία της περιοχής, καθώς δεν παρατάθηκε περαιτέρω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η χρονική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων σε αυτές τις περιοχές.Συνολικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ισχύουν τα ακόλουθα:Στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας:
διαβαστε περισσοτερα

Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Δυτικής Ελλάδας από την ΠΔΕ και το Film Office Western Greece

Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Δυτικής Ελλάδας από την ΠΔΕ και το Film Office Western Greece
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης και του τουρισμού της περιοχής μέσα από τον κινηματογράφο.
διαβαστε περισσοτερα

Παραιτείται ο Αντιδήμαρχος κ. Χρόνης, υπεύθυνος για την καθαριότητα- Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Ξηρομέρου προτίθεται να υποβάλλει, ενδεχομένως, και σήμερα ο κ. Χρόνης, επικαλούμενος - όπως λένε ασφαλείς πληροφορίες από απόλυτα έγκυρη πηγή.Ωστόσο οι  πραγματικοί λόγοι παραίτησης είναι άλλοι και ειδικότερα η σύγκρουσή του με τον έτερο Αντιδήμαρχο κ. Γερόλυμο. Ο κ. Χρόνης δυσαρεστήθηκε έντονα από το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης πήρε το μέρος του  κ. Γερόλυμου, δικαιώνοντας τον Παπαδαταίο Αντιδήμαρχο.
διαβαστε περισσοτερα

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

Αισθητή κάνει την παρουσία της και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ , καθώς στο περίπτερο των 104 τ.μ. που έχει διαμορφώσει φιλοξενούνται για πρώτη φορά επτά Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας (ΚΕΔΗΠάτρας, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Ήλιδα, Ξηρόμερο, Πύργος και Βόνιτσα), όπως επίσης και ειδικές βιτρίνες όπου προβάλλονται προϊόντα που παράγονται στην Ολυμπιακή Γη.
διαβαστε περισσοτερα
Ολοκληρώθηκε η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου στη διαβούλευση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) του Τουρισμού. «Τρέχει» η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Προθεσμία έως 15 Σεπτεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου στη διαβούλευση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) του Τουρισμού. «Τρέχει» η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Προθεσμία έως 15 Σεπτεμβρίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 11/9/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ολοκληρώθηκε η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου στη διαβούλευση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) του Τουρισμού. Με την συνδρομή 8 μελών από την εθελοντική ομάδα εργασίας του BRAIN GAIN XIROMERO που αριθμεί 57 μέλη με Πανεπιστημιακές Σπουδές, Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς Τίτλους, διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο. Η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντός της προθεσμίας. Ενημερώνουμε ότι από 3 Ιουλίου 2024 έχει βγει για το κοινό σε δημόσια, ηλεκτρονική διαβούλευση το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό (ΕΧΠ) και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού. Η προθεσμία κατάθεση γνώμης από κάθε ενδιαφερόμενο είναι έως 15 Σεπτεμβρίου. Προτρέπουμε απλούς πολίτες, επιχειρηματίες του τουρισμού, φορείς, συλλόγους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στην διαβούλευση. Όποιος θέλει να συμμ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................