ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Το Ξηρόμερο έχει ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομής .

 

ΠΗΓΗ: Σελίδα facebook.Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Το Ξηρόμερο έχει ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομής .

Αυτά απαιτούν ώριμες μελέτες και μεγάλες χρηματοδοτήσεις.
🔹Μελετήσαμε
🔹Ωριμάσαμε
🔹Εργαστήκαμε
🔹Διεκδικήσαμε
🔹Δημοπρατήσαμε
🔹Υλοποιούμε
Μετρήσιμα αποτελέσματα .
Άλλη μια προγραμματική μας δέσμευση υλοποιείται ,με την βελτίωση της προσβασιμότητας στην ενδοχώρα του Ξηρομέρου και την στήριξη του πρωτογενή τομέα.
Ένα αίτημα δεκαετιών των Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου ικανοποιείται .
Η συμβολή του πρ.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ,κου Σπήλιου Λιβανού και των συνεργάτων του ,ήταν καθοριστική και οφείλω από την θέση του Δημάρχου να εκφράσω ξανά τις ευχαριστίες μου .
Μιλάμε με έργα και πράξεις …
Πηγή: xiromeronews
Σήμερα 25 Ιουνίου 2024 ξεκίνησε ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου.
Η «Αγροτική οδοποιία Αστακού(Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο)», με προϋπολογισμό 999.409,78 €., είναι ένα έργο υποδομής για τα χωριά της ενδοχώρας του Ξηρομέρου.
Ήταν ζητούμενο πολλών ετών, η δημοτική αρχή αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που παρέχουν τα προγράμματα συγχρηματοδότησης πέτυχε με όλες τις υποδομές και τις δυνατότητες που έχει να είναι σήμερα μία ιστορική ημέρα με το δρόμο να μπαίνει στη φάση της υλοποίησης του.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Μέτρο 4 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020, συγχρηματοδοτείται από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και είναι εγγεγραμμένο στο ΠΔΕ.
Βρίσκεται και εξυπηρετεί την κυκλοφορία τόσο στον κάμπο της Χρυσοβίτσας όσο και στο ευρύτερο οδικό δίκτυο του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς συντομεύει τη διαδρομή για την πρωτεύουσα του νομού το Μεσολόγγι.
Ο δρόμος εξυπηρετεί τόσο την παραγωγική διαδικασία (κτηνοτροφία, γεωργία, μεταφορές), όσο και τους κατοίκους από τα περισσότερα χωριά του Ξηρομέρου, με τον τρόπο αυτό αποτελεί μία από τις βασικές κυκλοφοριακές αρτηρίες της περιοχής.
Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας του οδοστρώματος, με νέο ασφαλτοτάπητα και η σωστή απορροή των ομβρίων, με διάνοιξη της υπάρχουσας αλλά επιχωμένης πλευρικής τάφρου απορροής, επίσης θα ανακατασκευασθούν οι υπάρχοντες σωληνωτοί οχετοί απορροής ομβρίων υδάτων ενώ θα προστεθούν και νέοι όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.






Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................