ΚΚΕ_ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΟΔ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ-ΔΙΟΔΙΑ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ


foto.agriniopress.gr


  1. Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών


Θέμα: Παύση πληρωμής διοδίων στα διόδια Γαβρολίμνη, λόγω καταστροφής της γέφυρας του ποταμού Εύηνου στην περιοχή Ευηνοχωρίου.

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, που έπληξαν την περιοχή Ναυπάκτου – Ευηνοχωρίου – Μεσολογγίου και τις σημαντικές ζημιές που παρουσιάστηκαν στη γέφυρα του Εύηνου ποταμού της παλαιάς εθνικής οδού στο Ευηνοχώριο, απαγορεύτηκε η διέλευση και χρήση αυτής.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής (εργαζόμενοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μαθητές, ασθενείς κλπ ), που χρησιμοποιούσαν καθημερινά την παλαιά εθνική οδό, να υποχρεούνται σήμερα να χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό, καταβάλλοντας το δυσβάστακτο κόστος των διοδίων της Γαβρολίμνης, χωρίς να διαθέτουν καμιά άλλη εναλλακτική επιλογή.

Επιπλέον, οι περιοχές οι οποίες συνδέονται μέσω της (ήδη εκτός χρήσης) παλαιάς γέφυρας του Εύηνου ποταμού και οι όμοροι δήμοι της περιοχής έχουν έντονη κοινωνική οικονομική και εργασιακή αλληλεπίδραση, καθιστώντας στην κυριολεξία οικονομικά καταστροφική την αναγκαία συχνή μετακίνηση αυτών των ανθρώπων. Αυτή είναι μια επίπτωση, που αγγίζει ιδιαίτερα τους ασθενείς οικονομικά ανθρώπους, όπως είναι οι κάτοικοι κυρίως αγρότες - κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου για όσο διάστημα είναι εκτός χρήσης η παλαιά εθνική οδός Αντίρριου – Μεσολογγίου, λόγω των φθορών που παρουσιάστηκαν στην γέφυρα Ευηνοχωρίου, να παύσει η πληρωμή διοδίων στην θέση Γαβρολίμνη.


Οι Βουλευτές


Παπαναστάσης Νίκος


Καραθανασόπουλος Νίκος


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................