ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Θύμησες καπνού


Μια φωτογραφία γεμάτη αναμνήσεις από τη ζωή των Μπαμπινιωτών και γενικά του Ξηρομέρου  την εποχή που κατά κύρια απασχόληση ήταν η καπνοκαλλιέργεια .Στη παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται ο αείμνηστος Φώτης Θανασούλας (1910-1983)στη βρανά στο φύτεμα καπνού με το σιδερένιο σουβλί αφού η τεχνολογία είχε εξελιχθεί και το ξύλινο ήταν ποια παρελθόν.

Ευχαριστούμε για το υπέροχο γεμάτο αναμνήσεις φωτογραφικό υλικό τον Δημήτρη Φ. θανασούλα (φωτο 1979)
Share on Google Plus

1 σχόλια:

  1. Εζησα και στο Ξηρόμερο τρία χρόνια και μάλλιστα στη Χρυσοβίτσα και θυμάμαι οταν δεν έρχονταν δασκάλα πηγαίναμε με τα ποδια σε αλλο χωριό στον Πρόδρομο. Αν θυμάμαι καλά και θυμάμαι, περνούσαμε πιτσιρίκια τον ξεροπόταμο ΓΕΡΟΜΠΟΡΟ και όταν κατέβαζε νερο μας περνούσαν απέναντι με τα μουλάρια. Αξέχαστα χρόνια. Θυμάμαι ακόμη τις δυο δασκάλες μας Ζωή Παγαρέμου και Μαρία Καστανά.Προσπαθούσαν να μας μάθουν ότι μπορούσαν σε μονοτάξιο σχολείο.Μη νομίσετε βέβαια οτι είχαμε δύο δασκάλες οταν έφυγε η μία μας έστειλαν την άλλη.Δύο εξαιρετικες κυρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................