Ανδρέας Φούκας - Ξεσήκωσε τη Γραμματικού....ΒΙΝΤΕΟ

Ο Α.Ο. "ΑΧΙΛΛΕΑΣ" Γραμματικούς διοργάνωσε λαϊκοδημοτικό γλέντι στην πλατεία του χωριού στις 22 Ιουνίου. Στο τραγούδι ήταν ο Ανδρέας Φούκας και στο κλαρίνο ο Μάριος Μπακάλης. Δρόμοι Ζωής
διαβαστε περισσοτερα

Δήμητρα Καψάλη | Πανηγύρι στη Γραμματικού(βίντεο)

Ο Α.Ο. "ΑΧΙΛΛΕΑΣ" Γραμματικούς διοργάνωσε λαϊκοδημοτικό γλέντι στην πλατεία του χωριού στις 22 Ιουνίου. Στο τραγούδι ήταν η Δήμητρα Καψάλη, στο κλαρίνο ο Μάριος Μπακάλης.ΒΙΝΤΕΟ
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ :Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαχαιρά.

ΠΗΓΗ:facebook Προέδρου Τ/Κ Μαχαιράς Γιώργου ΜπαρμπαρούσηΗ φωτιά ξέσπασε στις 16.10 μ.μ δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται μεταξύ Μαχαιράς και Μπαμπίνης.
διαβαστε περισσοτερα

Η Αιτωλοακαρνανία και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, υποδέχτηκε σήμερα 23/6 με βαθιά αισθήματα χαράς, σεβασμού και αγάπης τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ .κ. Βαρθολομαιο .

ΠΗΓΗ:  facebook Δήμαρχου Ακτίου Βόνιτσας Θανάση Κασόλα
Η Αιτωλοακαρνανία και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, υποδέχτηκε σήμερα 23/6 με βαθιά αισθήματα χαράς, σεβασμού και αγάπης τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ .κ. Βαρθολομαιο .
διαβαστε περισσοτερα

Κλείσιμο της πλατείας Κανδήλας για τα οχήματα σε συγκεκριμένες ώρες κάθε ημέρα.

Κλείσιμο της πλατείας Κανδήλας για τα οχήματα σε συγκεκριμένες ώρες κάθε ημέρα.

Ημερομηνία 23-6-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΝΔΗΛΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας γνωρίζουμε ότι από την Κυριακή 23-6-2024 έως την Κυριακή 8-9-2024 η πλακόστρωτη πλατεία της Κανδήλας, από το μαγαζί του Κράββαρη μέχρι το παντοπωλείο Λεκατσά και την καφετέρια Γκόλια θα είναι κλειστή από τις 07.00 μ.μ. έως τις 05.00 π.μ.Παρακαλούμε όλοι οι πολίτες να σεβαστούμε και να στηρίξουμε το μέτρο. 
Επίσης:
διαβαστε περισσοτερα

Φωτιά στο Μαχαιρά Ξηρομέρου

Φωτιά εκδηλώθηκε στο Μαχαιρά Ξηρομέρου στη θέση αμπέλια στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος. Επιχειρούν εναέριες και επήγιες δυνάμεις της πυροσβεστικής και του Δήμου Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

ΦΩΤΟ -ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΟ (ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΣΠΡΟ -ΜΑΥΡΟ)

Της Μπαμπίνης τα παιδιά ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΟ (χρονολογείτε περίπου τέλος της δεκαετίας του 1950 αρχές του 1960) μας έστειλε η συγχωριανή μας Όλγα Ζαρκαδούλα .


Διακρίνονται στη πρώτη φωτογραφία από το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης .




διαβαστε περισσοτερα

Βλάβη στην ύδρευση του Μύτικα.

Ημερομηνία 22-6-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνουμε ότι πρόβλημα παρουσιάστηκε σήμερα στην ύδρευση του Μύτικα. Η βλάβη εντοπίζεται στην είσοδο του Μύτικα στη διασταύρωση. Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής στον Αστακό (φωτογραφίες και βίντεο).

Ημερομηνία 22/6/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής στον Αστακό (φωτογραφίες και βίντεο).
Με εντυπωσιακή συμμετοχή και άψογη διοργάνωση, ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινότητα Αστακού τίμησαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου στην παραλία Αστακού, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, που απόλαυσαν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έλαβαν χώρα:
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: «ΛΑΡΚΟ & Τράπεζες: Στο ιδεολογικό DNA της κυβέρνησης η ερημοποίηση της κοινωνίας»

Μίλτος Ζαμπάρας: «ΛΑΡΚΟ & Τράπεζες: Στο ιδεολογικό DNA της κυβέρνησης η ερημοποίηση της κοινωνίας»
Σημεία της ομιλίας του Μίλτου Ζαμπάρα, στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.
διαβαστε περισσοτερα

Ελεύθερο και δωρεάν πάρκινγκ για τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Μύτικα - Free and free parking for the permanent residents and visitors of Mytikas.

Ελεύθερο και δωρεάν πάρκινγκ για τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Μύτικα - Free and free parking for the permanent residents and visitors of Mytikas.
Ημερομηνία 22/6/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ενημερώνουμε όλους τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Μύτικα, ότι με μέριμνα του Δήμου Ξηρομέρου έχει καθαριστεί και στρωθεί το μεγάλο οικόπεδο των 9 στρεμμάτων δίπλα από το Κέντρο Υγείας Μύτικα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα και δωρεάν για πάρκινγκ.
NOTICE
We inform all permanent residents and visitors of Mytikas, that with the care of the Municipality of Xiromeros, the large plot of 9 acres next to the Mytikas Health Center has been cleaned and paved and can be used freely and free of charge for parking.
 ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής του 3ου διμήνου 2024.

https://www.dimosxiromerou.grΑστακός 21/6/2024Αριθμ. Πρωτ: 7822 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: 1. Δήμαρχο Ξηρομέρου 2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξηρομέρου 3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ξηρομέρου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Ειδική δια ζώσης Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 3ου Διμήνου 2024, στις 26 Ιουνίου 2024, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 08:30 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 & 67Α του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010) όπως ισχύουν καθώς και της αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης: Θέματα που κατατέθηκαν εγγράφως από τους Δημοτικούς Συμβούλους προερχόμενοι από τις λοιπές παρατάξεις (μέχρι 7): 1. Επέκταση ή ανέγερση νέου κοιμητηρίου Αστακού, ενημέρωση Δημοτικής Αρχής για τις ενέργειες της. (Θέμα Δημοτικού Συμβούλου κ. Πανταζή Απόστολου). 2. Σχέδιο πόλεως Αστακού ,ενημέρωση…
διαβαστε περισσοτερα

Φεστιβάλ Μοτοπαρεών Ελλάδος σε Αστακό και Μύτικα του Αγίου Πνεύματος. Λαϊκό ξεφάντωμα με τους ‘’Μινόρε Παράπονο’’ σήμερα Σάββατο 22/6 το βράδυ στο λιμάνι του Μύτικα.

Φεστιβάλ χωρίς μουσική δεν είναι Φεστιβάλ.!!Το βράδυ του Σαββάτου 22/06, στον πεζόδρομο του λιμανιού του Μύτικα, την διασκέδαση μας την αναλαμβάνουν οι Μινόρε Παράπονο!!!!Οι Μινόρε Παράπονο ξεκίνησαν ως συγκρότημα το 2015. Ερμηνεύουν κλασσικές και αγαπημένες λαϊκές επιτυχίες. Έχουν ψυχαγωγήσει τον κόσμο της Πάτρας σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης και σε συναυλίες εντός και εκτός Πατρών, όπου ξεσηκώνουν τον κόσμο με το κέφι και τη μουσική τους.Έπαιξαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μεγάρου Μουσικής και έχουν συνεργαστεί με μεγάλους μουσικούς, όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Οι Μινόρε Παράπονο είναι:Χρήστος Καμπέρος: ενορχήστρωση, διεύθυνση προγράμματος, ακορντεόν.Βαγγέλης Φιλιππακόπουλος: μπουζούκιΓιώργος Χαρπίδης: μπάσοΝίκος Φορλίδας: κρουστάΓιώργος Σταυρόπουλος: κιθάρα, τραγούδιΙωάννα Ζιάκου: τραγούδιΒασιλική Λοτσάρη: τραγούδι
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας για εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας - Αμφιλοχίας και Βάλτου : Δεν πρέπει να παραπεμφθούν και πάλι στις καλένδες τα έργα στην Αμφιλοχία

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτος Ζαμπάρας, συμμετείχε  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που αφορούσε στην ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κο Χρήστο Σταϊκούρα,  για τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα Παραλιμνίων Περιοχών Αμβρακίας- Αμφιλοχίας και Βάλτου Νομού Αιτωλοακαρνανίας.Ο βουλευτής στο παρελθόν είχε καταθέσει ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την απένταξη των εν λόγω έργων από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί το έργο.Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, το έργο επανεντάχθηκε στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027. Έχουν περάσει  18 χρόνια από τους πρώτους σχεδιασμούς, χωρίς τελικά να έχει προχωρήσει. Ο Μίλτος Ζαμπάρας εξέφρασε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα και επέμεινε να υπάρξουν σφιχτά χρονοδιαγράμματα και επίσπευση των διαδικασιών.Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στα προβλήματα υδροδότησης που …
διαβαστε περισσοτερα

Βραβείο «Regional innovation Valley» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκαταλέγεται πλέον στη λίστα των περιφερειών της ΕΕ με το σήμα «Regional Innovation Valley». Η απονομή του Βραβείου έγινε μετά από Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. (https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_24_3368)
διαβαστε περισσοτερα

Ο Αστακός ανάμεσα στις πόλεις που γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 21-6-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Αστακός βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις που γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής και υπάρχει γι αυτό επίσημη αναφορά στο σχετικό ιστότοπο, με το Εθνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων: https://www.europeanmusicday.gr Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινότητα Αστακού, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, διοργανώνουν εκδήλωση, με στόχο την προώθηση της μουσικής και την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού πλούτου της περιοχής. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στην παραλία Αστακού ώρα 8.00 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν: Ομιλίες με θέμα την Ημέρα της ΜουσικήςΠλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμαΚαλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας και να γιορτάσουμε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής! ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 16-6-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Το πρώτο από τα 2 ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus που αποκτά ο Δήμος Ξηρομέρου, ήρθε και είναι έτοιμο να τεθεί σε κυκλοφορία.

https://mytikaspress.blogspot.com
Με χαρά εντοπίσαμε στα κοινωνικά δίκτυα, ότι παραλήφθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, το πρώτο από τα 2 ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus που αποκτά ο Δήμος Ξηρομέρου (μάρκα Mercedes). Ήρθε στον Δήμο και είναι έτοιμο να τεθεί σε κυκλοφορία. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα θετικό γεγονός, που για πολλά χρόνια σε όλες τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις είχαν εντοπίσει την αναγκαιότητα προμήθειας των συγκεκριμένων οχημάτων, για ένα Δήμο με μεγάλη γεωγραφική έκταση. Πολλά χρόνια λοιπόν το ακούγαμε στα δημοτικά συμβούλια, αλλά δεν υλοποιούταν. Σήμερα λοιπόν έγινε.
διαβαστε περισσοτερα

Οι κατάλληλες για κολύμβηση ακτές της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Οι κατάλληλες για κολύμβηση ακτές της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Με απόφασή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ορίζονται για την κολυμβητική περίοδο του έτους 2024 ως κατάλληλες για κολύμβηση με εξαιρετικής ποιότητας θαλάσσια ύδατα και λαμβάνοντας υπόψιν την υγιεινή της ακτής, τις παρακάτω ακτές κολύμβησης ανά Δήμο:
διαβαστε περισσοτερα

Την Παρασκευή τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Μνήμες τ’ Αη Συμιού» στο κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Μνήμες τ’ Αη Συμιού» στο κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Πανηγυριστών «Ο Αη Συμιός» συνδιοργανώνουν την έκθεση με τίτλο: «Μνήμες τ’ Αη Συμιού», στο κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι. Τα  εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21:00.
διαβαστε περισσοτερα
Εφιστούμε την προσοχή όλων των δημοτών και επισκεπτών για το κίνδυνο πυρκαγιάς.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των δημοτών και επισκεπτών για το κίνδυνο πυρκαγιάς.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 20/6/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2024, η περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου υπάγεται στην υψηλού κινδύνου και σήμερα έχουμε και αρκετό άνεμο που φυσά. Εφιστούμε ξανά προσοχή σε όλους τους πολίτες. Δεν ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο και δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο. Ζητάμε από τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Δήμο Ξηρομέρου, όταν αντιλαμβάνονται ότι σε κάποιο σημείο έχει πιάσει φωτιά. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Οδηγίες προς τους δημότες και επισκέπτες για την λελογισμένη κατανάλωση του νερού. Όχι στην σπατάλη.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 20/6/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Θέλουμε να εφιστήσουμε προς τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρυ, την προσοχή στην κατανάλωση του νερού ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Καταναλώνουμε το αγαθό του νερού με σύνεση. ΟΧΙ σπατάλη του νερού. Προηγείται η χρήση του στο σπίτι (οικιακή) και μετά το πότισμα των περιβολιών και των ζώων. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε καταναλώσεις νερού για πλύσιμο οχημάτων και σκαφών, πάντα με μέτρο χωρίς να αφήνουμε το νερό ανοικτό.
διαβαστε περισσοτερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024Πολύ υψηλός (κατηγορία 4) προβλέπεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Παρασκευή 21-06-2024. Εφιστάται η  προσοχή στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΛΤΟΥ ΖΑΜΠΑΡΑ - Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου

Δήλωση του Βουλευτή και  Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτου Ζαμπάρα: Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου

Στις 12 Ιουνίου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, η έγκριση της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, επιμένει στην εκτροπή του Αχελώου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................