Μπαμπινιώτης: Μου έρχεται να λιποθυμήσω όταν ακούω Merry Christmas

 

Eίναι γνωστός για την προσήλωση και την αγάπη του στην ελληνική γλώσσα. Προτείνει συνεχώς ελληνικές λέξεις για να αντικαταστήσουν ξενόγλωσσες φράσεις. Τώρα στο στόχαστρό του έχει μπει το Merry Christmas.


Την πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων να παρέμβει δημόσια για «τον καταιγισμό ξένων λέξεων που πλήττει τελευταία την γλώσσα μας κατά προκλητικό τρόπο», χαιρετίζει  ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Παράλληλα χαρακτηρίζει γλωσσική πρόκληση την «επερχόμενη χριστουγεννιάτικη ευχή που θα μάς απευθυνθεί από πολλά καταστήματα, το Merry Christmas» και κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε σχετική γελοιογραφία του Κώστα Μητρόπουλου στα NEA, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχετε δίκιο να φοβάστε, αγαπητέ μου αξεπέραστε δάσκαλε τής γελοιογραφίας, κ. Κώστα Μητρόπουλε ότι μπορεί και να μού επιφέρει λιποθυμία η εκτόξευση αγγλιστί τής συγκεκριμένης ευχής».

Η δήλωση Μπαμπινιώτη

 Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρει(ΕΔΩ)


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................