Συνάντηση Παπαθανάση με τον Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Βασίλη Σπυρόπουλο  πραγματοποίησε ο Θανάσης Παπαθανάσης με αφορμή την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για την αναδιάρθρωση της Γεωπονικής Σχολής με λειτουργία τεσσάρων τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία (από δύο σε Μεσολογγι και Αγρίνιο). Ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του επαγγελματικού κόσμου για την περαιτέρω απαξίωση της Σχολής αφού η πρόταση αυτή προβλέπει τη μείωση του αριθμού των τμημάτων στο Μεσολόγγι, από τρία τμήματα (Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής – Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής – Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργιών) σε δύο (Γεωπονίας – Αλιείας και Υδατοκαλλιεργιών) τη στιγμή που το Μεσολόγγι διαθέτει επαρκείς εκτάσεις, κτιριακές υποδομές και σύγχρονα μηχανήματα, για τα οποία το κράτος έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αξιοποιούνται στο έπακρο.

Ο κ. Παπαθανάσης μετά την συνάντηση δήλωσε:


«Για μια ακόμη φορά το Πανεπιστήμιο Πατρών αιφνιδιάζει με την πρότασή του και δημιουργεί ανασφάλεια στους φοιτητές, αναταραχή στην εκπαιδευτική κοινότητα και ανησυχία σε όλους τους πολίτες για την περαιτέρω υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών τμημάτων που εδρεύουν στο νομό μας. Στόχος όλων μας στην Αιτωλοακαρνανία ήταν και παραμένει η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Ετσι θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών, να συνεχίσουν να λειτουργούν τα τμήματα ως έχουν και να επανασυσταθεί το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΤΔΠΠΝΤ) ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των φοιτητών και των αποφοίτων του τμήματος.

Στην συνέχεια με τη συστράτευση όλων μας Βουλευτών, Αυτοδιοίκησης, φορέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και πολιτών θα πρέπει να διεκδικήσουμε την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και την δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου Ανάπτυξης και Έρευνας στον τόπο μας. Η Αιτωλοακαρνανία ο μεγαλύτερος νομός της χώρας με τεράστια φυτική και ζωική παραγωγή και σημαντικό εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό πρέπει να αποκτήσει ένα νέο αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο που θα είναι συνδεδεμένο με την καινοτομία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μόνο έτσι θα ενισχύσουμε τον τόπο μας και θα κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στο νομό μας. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι με συνεργασία και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας να εργαστούμε».

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................