Εικόνες από το παρελθόν:Παλαιά ξεχασμένα επαγγέλματα

Με το πέρασμα των χρόνων, καθώς ο τρόπος ζωής , οι ανάγκες των ανθρώπων και ο τρόπος παραγωγής πολλών προϊόντων αλλάζουν, πολλά επαγγέλματα εξαφανίζονται ή αντικαθιστούνται από άλλα που έχουν να κάνουν με το σύγχρονο τρόπο ζωής.




Γ.Θ
διαβαστε περισσοτερα

Ο όρμος του Αγίου Παντελεήμονα στον Αστακό

Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι ο κοντινότερος ανατολικός όρμος στον κόλπο του Αστακού. Το απάνεμο αυτό άνοιγμα χρησιμοποιούταν ως ασφαλές αγκυροβόλιο μικρών πλοίων και κατά τον 19ο μ.Χ. αιώνα είχαν χτιστεί εκεί αποθήκες και βυρσοδεψεία ως αποτέλεσμα των εμπορικών δραστηριοτήτων που σχετίζονταν με το βελανίδι. Στη δυτική πλευρά του όρμου και πάνω σε έναν κωνικό λοφίσκο υπάρχει ένα μικρό φορύριο με έξι ημικυκλικούς πύργους, χτισμένο πιθανόν κατά το τέλος της κλασικής περιόδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν πειρατικές επιδρομές. Κατά μία άποψη, ο γραφικός ορμίσκος του Αγίου Παντελεήμονα, στην Αιτωλοακαρνανία, αποτελούσε ασφαλές λιμάνι της αρχαίας πόλης του Αστακού. Κατά άλλους, η οχυρωμένη Ακρόπολη στην κορυφή του λόφου, πολύ κοντά στον όρμο, σχετιζόταν με την αρχαία πόλη Μάραθο ή λειτουργούσε ως καταφύγιο για τις πειρατικές επιδρομές. Όποια και να ήταν η χρήση της θέσης στην αρχαιότητα, το σίγουρο είναι ότι τα μνημεία της περιοχής, αρχαία και νεότερα, βρίσκονται μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό …
διαβαστε περισσοτερα

Εν αναμονή προτάσεων για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών – Επιστολές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ταξί – λεωφορεία και Υπουργείο Εσωτερικών

Μέχρι και την Δευτέρα 1η Αυγούστου συνεχίζεται η κατάθεση προτάσεων και παρατηρήσεων επί των 1.918 συνολικά δρομολογίων που έχουν διανεμηθεί στους μεταφορείς (λεωφορεία και ταξί), στο πλαίσιο της διαβούλευσης που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές μας να μεταφέρονται στα σχολεία τους με τον καλύτερο και ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

διαβαστε περισσοτερα

'' Συντροφιά με την παράδοση'' Στο Δρυμώνα Τριχωνίδας

Διοργάνωση:Κίνηση Γυναικών Φιλων Του Δρυμώνα Τριχωνίδας

διαβαστε περισσοτερα

Μοναδικές στιγμές στο γιορτάσιο της Αγίας Παρασκευής στην Κωνωπίνα ! Όμορφες παρέες, ασταμάτητοι χοροί, κέφι ατελείωτο, όπου ο κόσμος ξεφάντωσε χορεύοντας μέχρι το πρωϊ!

Τη  Δευτέρα 25 και την Τρίτη  26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στην Κωνωπίνα οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Οσιομάρτυρος και θαυματουργής  Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο ξωκλήσι που βρίσκεται σε απόσταση δυόμιση περίπου χιλιομέτρων έξω από το χωριό (Κωνωπίνα) και μέσα στη «καρδιά» του δάσους του Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................