Κοιλάδα Αχελώου 2018: Εκεί που ο ουρανός σμίγει...

Λίγο πριν φύγει το 2017 η Ομάδα πεζοπορίας & ορειβασίας Ορεινού Βάλτου και Κοιλάδας Αχελώου πραγματοποίησε εξόρμηση στη "σκεπή" της Κοιλάδας του Αχελώου

Εξόρμηση στη "σκεπή" της Κοιλάδας του Αχελώου πραγματοποίησε η Ομάδα πεζοπορίας & ορειβασίας Ορεινού Βάλτου και Κοιλάδας Αχελώου στο τέλος της χρονιάς. Οι εξορμήσεις αυτές γίνονται στα πλαίσια της ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς για το ενδιαφέρον εναλλακτικού ποιοτικού τουρισμού που παρουσιάζει η περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου - απ’ τη γέφυρα Κοράκου ως και τη γέφυρα Τατάρνας- και μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι αισθάνονται νέοι κι αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες κοντά στην καθαρή φύση. Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΚΔΑΠ ΑΣΤΑΚΟΥ .Πρόσκληση στην κοπή πίτας την Πέμπτη 11.1.2018.

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΒΟΛΙΩΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Κοπή πίτας του Συλλόγου στο "Κτήμα ΙΟΝΙΟ", το Σάββατο 13.1.2018

διαβαστε περισσοτερα

Σύλλογος Γονέων&Κηδεμόνων Δημητρούκειου Σχολείο: Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 παράσταση ο μικρός Πρίγκιπας.

διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

διαβαστε περισσοτερα

Απ. Κατσιφάρας: Με σχέδιο και όραμα συνεχίζουμε και το 2018

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έθεσε τις προτεραιότητες για το 2018, σε μήνυμά του, που σημειώνει μεταξύ άλλων την ανάγκη να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να χτιστούν γερά θεμέλια ανάπτυξης για την περιοχή μας. Συγκεκριμένα ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε:
διαβαστε περισσοτερα

Μπούμστος : Το θρυλικό βουνό του Ξηρομέρου

foto: Αριστείδης Τόλης
Μπορεί η Ψηλή Κορφή δίπλα στο Περγαντί με υψόμετρο 1589 μ. να είναι η ψηλότερη κορφή των Ακαρνανικών Άλπεων ή κατ’ άλλους ονομαζόμενη οροσειράς των Ακαρνανικών ορέων, όμως ο επιβλητικός Μπούμστος είναι το “ θρυλικό βουνό” των Ξηρομεριτών.
Είναι ένα βουνό –σύμβολο- για μας του Ξηρομερίτες, που πραγματικά καταφέρνει να σε σαγηνεύει με την ξεχωριστή άγρια ομορφιά του, που προσδιορίζεται από τον συμμετρικό σχηματισμό του όγκου του, που οφείλεται στην αλπική του ορογένεση.
Βουνό ηλίβατο με υψόμετρο 1573 μέτρα, δεσπόζει με μεγαλοπρέπεια 
στο νότιο - δυτικό τμήμα των Ακαρνανικών Άλπεων μεταξύ του παράκτιου όρους Σέρεκα και της Ψηλής Κορφής και ευλόγως θεωρείται ως η σπονδυλική στήλη των Ακαρνανικών.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................