Επενδυτής 4άστερης μεγάλης Ξενοδοχειακής Μονάδας στην παραλία Μύτικα - Αρχοντοχωρίου: Ανεπανόρθωτη ζημιά στις τουριστικές επενδύσεις που ετοιμάζονται να έρθουν στην περιοχή αν θεσμοθετηθεί η Π.Ο.Α.Υ.

Επενδυτής 4άστερης μεγάλης Ξενοδοχειακής Μονάδας στην παραλία Μύτικα - Αρχοντοχωρίου: Ανεπανόρθωτη ζημιά στις τουριστικές επενδύσεις που ετοιμάζονται να έρθουν στην περιοχή αν θεσμοθετηθεί η Π.Ο.Α.Υ.

ΑΠΟ:https://www.dimosxiromerou.gr Αθήνα 30.10.2020 Προς: Δήμο Ξηρομέρου Υπ' όψη Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη Θέμα: Η υπό ίδρυση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Αγαπητέ Δήμαρχε Ξηρομέρου. Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση μας σχετικά με το παραπάνω πολύ κρίσιμο θέμα, που άπτεται του μέλλοντος όλης της περιοχής μας.
Η εταιρεία μας με διακριτικό τίτλο: «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΚΑΣΗΣ ΙΚΕ», εδώ και 2 χρόνια υλοποιεί μεγάλη τουριστική επένδυση 4άστερης Ξενοδοχειακής Μονάδας, εκτός σχεδίου πόλεως οικόπεδο ιδιοκτησίας της, στην παραλία της Τ.Κ. Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα δίπλα στο κάμπινγκ «Αλυζία». Η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 57 κλίνες και θα περιλαμβάνει πισίνα, αναψυκτήριο, εστιατόριο και πολλές άλλες παροχές. Η επένδυση μας, προβλέπεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη καλοκαιρινή σαιζόν 2021. Με λύπη μας ενημερωνόμαστε, ότι στην περιοχή είναι υπό θεσμοθέτηση η Π.Ο.Α.Υ. Ε…
διαβαστε περισσοτερα
Κοινή επιστολή των Δήμαρχων Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, για τις υπό σύσταση Π.Ο.Α.Υ., με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση απών.

Κοινή επιστολή των Δήμαρχων Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, για τις υπό σύσταση Π.Ο.Α.Υ., με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση απών.

ΑΠΟ:https://www.dimosxiromerou.gr Ημερομηνία, 17.11.2020 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: Κοινή επιστολή των Δήμαρχων Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, για τις υπό σύσταση Π.Ο.Α.Υ., με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση απών. Σε σύνταξη και αποστολή κοινής επιστολής προχώρησαν οι Δήμαρχοι Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με ημερομηνία 7.11.2020 και παραλήπτες: 1. Τους/τις Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των παράκτιων Δήμων, 2. Τους/τις Περιφερειάρχες και τα Περιφερειακά Συμβούλια, 3. Την Κ.Ε.Δ.Ε. (υπόψη Δ.Σ. Επιτροπών Χωροταξίας και Νησιωτικότητας. 4. Την ΕΝ.Π.Ε. (υπόψη Δ.Σ. και αρμόδιας Επιτροπής, και 5. Τις Π.Ε.Δ. (υπόψη Δ.Σ.). Θέμα της κοινής επιστολής των δύο Δημάρχων, η θεσμοθέτηση βιομηχανικών περιοχών ιχθυοκαλλιέργειας, δηλαδή των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειών (Π.Ο.Α.Υ.) σε πολλές παράκτιες περιοχές της χώρας, οι οποίες προ…
διαβαστε περισσοτερα

Βασίλης Φεύγας: Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα για όλους τους Έλληνες

"Ημέρα για όλους τους Έλληνες" χαρακτήρισε την 17η Νοεμβρίου ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, σε αναρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ολόκληρη η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα:
"Η 17η Νοεμβρίου είναι μια ιστορική ημέρα μνήμης των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία. Είναι μια ημέρα για όλους τους Έλληνες!
https://www.facebook.com/fevgas/posts/785042572044729
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου : Ανακοίνωση για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου

Το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας, έδειξε σήμερα η κυβέρνηση.Αποφάσισε ο εορτασμός του Πολυτεχνείου του 2020, να είναι μια πιστή αναπαράσταση των γεγονότων της 17ης Νοέμβρη του 1973. Η  απρόκλητη επίθεση απέναντι στα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ , τα οποία τηρούσαν απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε αντίθεση με τους 5000 αστυνομικούς που ήταν στοιβαγμένοι στο κέντρο της Αθήνας, αποδεικνύει ότι φοβούνται και θέλουν να τελειώνουν με το λαϊκό κίνημα, με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Να περνούν ανενόχλητοι, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα με πρόσχημα την πανδημία, χωρίς να ανοίγει ρουθούνι και να δημιουργήσουν μια κοινωνία φόβου κι έναν λαό υποταγμένο.Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι πάντα σε ετοιμότητα να απαντήσει στην καταστολή, να ανατρέψει στην πράξη οποιαδήποτε επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και σε δημοκρατικές ελευθερίες.Η κυβέρνηση της ΝΔ που άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ, διακινδυνεύοντας με εγκληματικά αδιαφορία τις ζωές …
διαβαστε περισσοτερα

Χρηματοδοτεί με 3,5 εκατ ευρώ τα «πράσινα σημεία» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με 3,5 εκατ ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια τη δημιουργία πράσινων σημείων στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας.
Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους εκδόθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.  Δυνητικοί Δικαιούχοι για την υποβολή προτάσεων που ξεκινά από τις 23 Νοεμβρίου 2020, είναι όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι να εφαρμοστούν στην πράξη οι προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, αλλά και να υλοποιηθούν οι δράσεις που προβλέπονται στον αναθεωρημένο και εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό, ώστε να προωθηθούν οι πολιτικές για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων’Πράσινα Σημεία είναι οι οργανωμένοι χώροι, διαμορφωμένοι από κάθε Δήμο, οριοθετηµένοι και µε κατάλληλη υποδομή, ώστε οι πολίτες να εναποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα (π.χ. χαρτί, γυαλί, μέταλλα, π…
διαβαστε περισσοτερα

Έργα συντήρησης ύψους 6 εκατ ευρώ στο επαρχιακό δίκτυο της Ναυπακτίας

Εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης ξεκινούν σύντομα σε τμήματα των επαρχιακών οδών της Ναυπακτίας, καθώς σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 6 εκατ ευρώ.
Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν κυρίως στην άμεση αποκατάσταση βλαβών των οδοστρωμάτων και συντήρηση ασφαλτοταπήτων, στην εκτέλεση χωματουργικών –τεχνικών εργασιών και οδοστρωσίας, στην αντιμετώπιση ελλείψεων της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων και του υπόλοιπου εξοπλισμού ασφαλείας της οδού. Με την συγκεκριμένη εργολαβία, στο πλαίσιο του έργου «συντήρηση Τμημάτων των Επαρχιακών Οδών : 17η, 21η, 23η, 24η, 25η και 43η περιοχής Ναυπακτίας» θωρακίζεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, τόσο για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας όσο και έκτακτων αναγκών που τυχόν προκύπτουν για όσο διάστημα η εργολαβία παραμέ…
διαβαστε περισσοτερα

Παναγιώτης Στάικος: SOS. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο μας.....Από σήμερα μπαίνω σε περιοριστικά μέτρα αυτοπροστασίας και το Ιατρείο θα είναι κλειστό

SOS. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο μας , το πρώτο κρούσμα  που εξέτασα στο Ιατρείο μου σε βέβαιο Κορονοιό  .Πρόκειται για ένα νέο παιδί περίπου είκοσι χρονών , το οποίο ήλθε  στο ιατρείο μου  με πυρετό  38 από μια εβδομάδα   και έναν ελαφρύ ξηρό βήχα .Στο Ιατρείο μου που την ώρα εκείνη ήταν κλειστό  η εξέταση έγινε με όλα τα αυστηρά προστατευτικά μέτρα και από πλευράς μου , που φορούσα μάσκα υψηλής προστασίας , προστατευτικά γυαλιά και την προστατευτική πλαστική μετωπιαία ασπίδα , όπως και ο ασθενής φορούσε μάσκα σε όλη την εξέταση και ο πατέρας του που τον συνόδευε .
Από την ακρόαση και μόνο διέγνωσα εικόνα πνευμονίας και το παρέπεμψα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου για Ακτινογραφία θώρακα και περαιτέρω έλεγχο, όπου του έγινε Rapidtest το οποίο ήταν Αρνητικό  για Κορονοιό , από όπου μετά από κάποιες  ώρες  τον διακόμισαν στο Νοσοκομείο της Πάτρας όπου και άλλα test βγήκαν αρνητικά ,αλλά νοσηλευόταν σε θάλαμο ύποπτων περιστατικών .Από την επομένη ημέρα της εισαγωγής του  (…
διαβαστε περισσοτερα

Απολύμανση και τεστ για COVID 19 στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας στο Αγρίνιο παρουσία, της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Σαλμά

Απολύμανση στο κτήριο που στεγάζει το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, έπειτα από τον εντοπισμό θετικού αποτελέσματος σε τέστ για COVID-19 σε υπάλληλο του τμήματος. Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος υποβλήθηκαν σε διαγνωστική εξέταση ανίχνευσης κορωνοϊού, μετά από αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά.  
Όλα τα αποτελέσματα των τέστ ήταν αρνητικά, ενώ από τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ ιατρό κ. Ποσονίδη δόθηκαν οδηγίες στο προσωπικό για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοιό, με την επισήμανση ότι πρόκειται για έναν αόρατο εχθρό που καραδοκεί ανά πάσα στιγμή, γι αυτό και θα πρέπει όλοι οι πολίτες  με αναπτυγμένο το αίσθημα της ατομικής ευθύνης να είμαστε σε εγρήγορση.

διαβαστε περισσοτερα

Μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού κατά την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου

Σε συνέχεια των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και προκειμένου να μην υπάρξουν ταυτόχρονα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων που αυτή την περίοδο προχωρούν σε απογραφές ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβάτων (από 1 Νοεμβρίου) και χοιρινών (από 1 Δεκεμβρίου), η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομικής και Κτηνιατρικής  ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για τα εξής:
Οι απογραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ιστοσελίδα www. minagric.gr, επιλέγοντας τις «Ψηφιακές Υπηρεσίες» και στη συνέχεια από το μενού την σχετική ψηφιακή υπηρεσία. Απογραφές μπορούν να κατατίθενται και με φυσική παρουσία στα αγροτικά κτηνιατρεία της περιοχής, μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και καθορισμό ραντεβού, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η ΔΑΟΚ συνιστά να χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, καθώς τα ραντεβού θα είναι πε…
διαβαστε περισσοτερα

Παλιό Μικρό Χωριό,το στολίδι της Ευρυτανίας (video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Το Παλιό Μικρό Χωριό βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το Μικρό Χωριό και είναι χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 950 μέτρων.
Οι γραπτές μαρτυρίες αναφέρουν την ύπαρξη του Μικρού Χωριού πριν από τον 14ο αιώνα, με το όνομα «Τζίρο». Το 1818 ο Γάλλος περιηγητής Πουκεβίλ, αναφέρει στις περιγραφές του το Μικρό Χωριό το οποίο κατατάσσει στα «Πολιτοχώρια» στα χωριά δηλαδή που πολλοί από τους κατοίκους του ξενιτεύονταν στην Κωνσταντινούπολη για να «καζαντίσουν». Αρκετοί από τους Μικροχωρίτες που δούλεψαν και δημιούργησαν περιουσίες στην Κωνσταντινούπολη, γύρισαν στο χωριό και έχτισαν πετρόχτιστα αρχοντικά, με ανώγια και κατώγια, καμάρες και αυλές. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονταν στο τμήμα του χωριού που κατολίσθησε το 1963. Οι Μικροχωρίτες συμμετείχαν στους αγώνες της επανάστασης του 1821 και αρκετοί από αυτούς πήραν μέρος στη μάχη του Κεφαλόβρυσου (1823) υπό τον Μάρκο Μπότσαρη. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στις 18 Δεκεμβρίου 1942, διεξήχθη στην περιοχή μάχη μεταξύ δύναμης…
διαβαστε περισσοτερα

Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο: Στο δρόμο του Νοέμβρη θα ξαναβρεθούμε

Το Πολυτεχνείο και ο αγώνας των ηρώων του αποτελεί ορόσημο.

Εκφράζει τον αγώνα κάθε νέας γενιάς της Ελλάδας, έναν αγώνα για τα όνειρα και τις αξίες μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες.

Για μας το Πολυτεχνείο είναι

Φάρος αγωνιστικών διεκδικήσεων για κοινωνική δικαιοσύνη, πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα

Πυξίδα αγώνα ενάντια στις ανισότητες, τη φτώχεια και κάθε είδος κοινωνικού αποκλεισμού

Οδηγός και χρέος για την διασφάλιση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας.

Σήμερα και αύριο,

έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους νέους μας που μαστίζονται από ανεργία και αναζητούν μια ελπίδα για το μέλλον τους.

έχουμε χρέος να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για μια καλύτερη δημοκρατία.

έχουμε χρέος να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα, που η Δημόσια Υγεία αποτελεί τιτάνιο στοίχημα για το σύνολο της κοινωνίας, όλοι πρέπει να έχουμε καθαρή σκέψη και αποφασιστικότητα.

Δεν χωρούν σε αυτήν τη συγκυρία ούτε η ασ…
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020.Του Άρη Μπιτσώρη

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020 Ημέρα μνήμης σήμεραδεκαεπτά Νοέμβρηφεύγουν τα χρόνια γρήγοραως που να πεις αλεύρι.
Πέρασαν σαράντα επτάαπ’ το Πολυτεχνείοκαι όμως είμαστε ξανάστο γύψο, στο ψυγείο.
http://arisbitsoris.blogspot.com/
διαβαστε περισσοτερα

Σπιτικές γεύσεις -Βραστό μοσχάρι. Από τον Ανδρέα Θεοδώρου (video)

Βραστό μοσχάρι παραδοσιακό με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.Υλικά: - 1kg κότσι μ/ο μόσχου - 1,5 λίτρο νερό - ελαιόλαδο - 2 καρότα - 1 πατάτα - σέλινο - 1 κρεμμύδι - αλάτι, πιπέρι - χυμός λεμόνι
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................