Ενόχ ο ναυαγός..Ένα ποίημα του Άλφρεντ Τένυσον σε απόδοση του Άρη Μπιτσώρη

enoch arden poem  Alfred, Lord Tennyson ΕΝΟΧ  ΑΡΝΤΕΝ  ένα ποίημα του  Άλφρεντ  Τένυσον
σε δική του απόδοση, εδώ οι δύο πρώτες στροφές
οι εικόνες είναι του Ηλία Κουτσονικόλα

Σχημάτιζαν μακριές σειρές τα βράχια τα σπασμένα κι ανάμεσα στα χάσματα άμμος, νερά αφρισμένα. Κόκκινες στέγες στριμωχτές πίσω απ’ το λιμανάκι κι ενδιάμεσα ξεχώριζε ένα λιτό εκκλησάκι. Ψηλότερα ένας μακρύς σκαρφάλωνε δρομάκος προς ένα μύλο θεόρατο σε ύψος και σε μάκρος. Λόφος με τάφους Δανικούς πιο πάνω ήταν σπαρμένος κι ολόγυρα με φουντουκιές ο τόπος δασωμένος. Εκεί κάθε φθινόπωρο μαζεύονταν μπουλούκια οι κάτοικοι και μάζευαν τα νόστιμα φουντούκια.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μ. Σαλμά στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μ. Σαλμά στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου Το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2020 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά όπου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τη λειτουργία της δομής. Η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο του Σελίβειου Γηροκομείου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, το μέλος του Δ.Σ., Χρήστο Παΐσιο και τη Διευθύντρια της δομής, Ρούλα Κουτσαγγέλη.
Σύμφωνα, με την ενημέρωση, στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, φιλοξενούνται 75 ηλικιωμένοι, στους οποίους παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη, ενώ σύντομα θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενουμένων, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας.
διαβαστε περισσοτερα

Tην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, κόβει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, κόβει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά η πρόσκληση του Συλλόγου...
Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τηνκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας, το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2020 και ώρα 18:00 το απόγευμα, στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Με Ιδιαίτερη εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ :ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ(ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ) ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Σήμερα το βράδυ (έως και το πρωί της αυριανής ημέρας Παρασκευής) ο καιρός στην Αττική θα παρουσιάσει υποτροπή και θα χιονίσει κατά περιόδους στα βόρεια προάστια (ενδεικτικά πάνω από τα 250-300 μέτρα), ενώ μετά τα μεσάνυχτα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να κατεβούν και λίγο χαμηλότερα υψομετρικά.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Ηχητικά πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου 31 Ιανουαρίου 2020.

ΕΝΑΡΞΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (Αρχή - 43:01). 1. Αναγκαιότητα διεύρυνσης Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου με την στελέχωση επί πλέον προσωπικού μιας (1) θέσης Κοινωνικού Λειτουργού (43:02 - 50:31). 2. Τροποποίηση της 105/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, που αφορά την πεζοδρόμηση του κεντρικού πλακόστρωτου δρόμου του Μύτικα (50:32 - 58:03). 3. Έγκριση παροχών ύδρευσης εκτός ορίων οικισμών του Δήμου: α) Γιαννέλη Δημήτριου στην περιοχή «Παλιόβαρκα», β) Μπεκατώρου Στυλιανού στην κοινότητα Καραϊσκάκη (58:04 - 1:22:10). 4. Σύσταση εθελοντικής ομάδας Δήμου Ξηρομέρου (1:22:11 - 1:31:00). 5. Πρόσληψη προσωπικού για κατεπείγουσες ή εποχιακές ή πρόσκαιρες ανάγκες (1:31:01 - τέλος).
https://www.dimosxiromerou.gr
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ:Ετήσιο μνημόσυνο του Βασίλη Χ.Μασαλή .Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2020

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Βασίλη Χ.Μασαλήθα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση τη Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2020. Το μνημόσυνο θα τελεστεί μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Ακαρνανικό Φως: Nέα Δραστηριότητα για το σύλλογο : Μαθήματα ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Nέα Δραστηριότητα για το σύλλογο μας:
Μαθήματα ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να ξεκινήσουν τμήματα ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ για παιδάκια τον επόμενο μήνα.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς σε συνάντηση το Σάββατο 01/02 και ώρα 18:00 μμ στην αίθουσα του π. Δημαρχείου Φυτειών (την ώρα μαθήματος χορού του 2ου παιδικού μας τμήματος) ώστε ο δάσκαλος κ. Τσούμας Γεώργιος να μας ενημερώσει για το άθλημα και να συζητήσουμε για τις μέρες και ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων. Εκ του Δ.Σ
διαβαστε περισσοτερα

Μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού''Αξέχαστες Πατρίδες''(φωτο-βιντεο)

Αθρόα προσέλευση κόσμου στην ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού''Αξέχαστες Πατρίδες'', η οποία στέφθηκε με πεντάστερη επιτυχία στο κοσμικό κέντρο 'Έπαυλη''.
Σύσσωμα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι αδελφών σωματείων δήλωσαν με την παρουσία τους τη στήριξη απέναντι στο σύλλογο.  Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της γραμματέως του συλλόγου Άννα Μαρία Προκοπίδου, η οποία με τη σειρά της προσκάλεσε στη σκηνή τον Τάκη Βαμβακίδη, έναν εξαίρετο Πόντιο ηθοποιό, ο οποίος αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη''Το κόκκινο ποτάμι'' ενσαρκώνοντας το ρόλο του βουλευτή Γεώργιου Παυλίδη. Η χαρά του κόσμου αντηχούσε μέσα από τα χειροκροτήματα.  Ο Τάκης Βαμβακίδης αφού αναφέρθηκε στη Γενοκτονία που υπέστησε ο Ποντιακός Ελληνισμός, στη συνέχεια προσκάλεσε με άκρως συγκινητικά λόγια, τον πρόεδρο του συλλόγου Θεοφάνη Κοντοχρήστο για να απευθύνει χαιρετισμό.  Ο πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά όλους τους π…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................