Ιερά Μονή Ρόμβης Ξηρομέρου

Παναγίας Ρόμβης ή Ρόμπου ...Το ιστορικό

Η ιστορική μονή Παναγίας Ρόμβης ή Ρόμπου βρίσκεται βόρεια από το χωριό Βάτος, στην πλαγιά ανατολικά του Λιβαδιού, είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Η μονή είναι χτισμένη σε μεγάλο και συμπαγή βράχο, από τον οποίον προέρχεται μάλλον και το όνομά της...
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη :Άγνωστος οι άγνωστοι θανάτωσαν σκυλάκι

Άγνωστος οι άγνωστοι θανάτωσαν χθες  ένα άκακο μικρόσωμο σκυλάκι  ένα περιστατικό που προκαλεί αποτροπιασμό το άτυχο σκυλάκι βρέθηκε νεκρό από τον ιδιοκτήτη του με μια τρύπα στο σώμα του. Μια πράξη κτηνωδίας που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω σαν κοινωνία καθώς  κάποιοι  <<άνθρωποι>> συνηθίζουν να δείχνουν την δύναμη τους πάνω σε ανυπεράσπιστα ζώα.
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Π.Δ.Ε συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων «Η Ελλάδα στο πιάτο μας». Η Έκθεση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των αγροδιατροφικών μας προϊόντων, δίνοντάς μας την δυνατότητα να προβάλλουμε το «ποιοτικό τους αποτύπωμά». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν  και να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά προϊόντα από την Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία που χαρακτηρίζουν το διατροφικό πρότυπο της περιοχής μας.
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ,ΟΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ, ΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ, ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ, ΤΑ ΣΟΥΡΣΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ. Γράφει ο Παναγιώτης Χολής

Ο Φοίνικας στέκονταν αγέρωχος από τις αρχές του αιώνα και δέσποζε στις αυλές του βασιλείου. Κορμοστασιά ευθυτενή, αγέρωχο βλέμμα προς τα πάνω ατένιζε τον ουρανό με αισιοδοξία και περηφάνια .Ήταν βλέπετε ο άρχοντας του φυτικού  βασιλείου. Τίποτε δεν μπορούσε να προβλέψει το ζοφερό μέλλον του.
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 .Αστροβραδιά στην καρδιά του δάσους Βελανιδιάς στη Σκουρτού

Η θέση που θα γίνει η Ουρανογραφία και η Αστροπαρατήρηση στις 8 Σεπτεμβρίου, μετά τις 9μ.μ, είναι δίπλα στο Ιστορικό Μοναστήρι του Λιγοβιτσίου και κάτω από τα ερείπια του Αρχαίου Φρουρίου των Δηριέων

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην βιβλιοθήκη της Σκουρτού στις 6μ.μ την ίδια ημέρα.




διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................