Ποια τα οφέλη για το παιδί με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών ;

Ο παραδοσιακός ελληνικός χορός  αποτελεί βασικό παιδαγωγικό μέσο μάθησης και ανάπτυξης του παιδιού. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο χορός συμβάλει στη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών  και γι΄αυτό το λόγο προτείνεται  ανεπιφύλακτα ως εκπαιδευτικό “εργαλείο”. Τα οφέλη και οι δεξιότητες που αναπτύσσονται στα παιδιά μέσω της εκμάθησης παραδοσιακών ελληνικών χορών ενδεικτικά είναι τα εξής: Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

Το βράδυ της Τρίτης οι έφηβοι της Λέσχης Ανάγνωσης Αστακού ''ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ'' υποδέχθηκαν την Άλκη Ζέη σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της.

διαβαστε περισσοτερα

ΔΥΝΑΜΙΚΌ ΞΕΚΊΝΗΜΑ ΣΤΑ ΤΜΉΜΑΤΑ TAE-KWON-DO KAI KICK BOXING TOY KENΤΑΥΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

Με τους παλιούς μαθητές να δηλώνουν παρών και με μεγάλη προσέλευση νέων μαθητών ΓΕΜΙΣΑΝ νωρίς τα τμήματα του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ..!!Τα παιδιά της περιοχής μας φαίνεται να ακολουθούν το γενικότερο ενδιαφέρον που υπάρχει Πανελλαδικά για τις πολεμικές Τέχνες και τα μαχητικά Αθλήματα δίνοντας με αυτή την προσέλευση μια μεγαλύτερη δυναμική στον ΚΕΝΤΑΥΡΟο οποίος είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει για μια ακόμη χρονιά εκπληρώνοντας τους στόχους τους... 

ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΈΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΆΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ... 

ΚΑΛΉ ΣΥΝΈΧΕΙΑ.

Γιώργος Μαρίνος 
διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑΡΑΚΑ:Δημοπρατήθηκε σήμερα 06/09/2018, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η «Μελέτη Ανάπλασης της Παραλίμνιας Ζώνης και Σχεδιασμός Παραλίμνιας Διαδρομής Λίμνης Τριχωνίδας»

Μια σπουδαία εξέλιξη είναι η πρόοδος στο θέμα της ανάδειξης και αξιοποίησης της Τριχωνίδας μας.
Δημοπρατήθηκε, λοιπόν, σήμερα 06/09/2018, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η «Μελέτη Ανάπλασης της Παραλίμνιας Ζώνης και Σχεδιασμός Παραλίμνιας Διαδρομής Λίμνης Τριχωνίδας» συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ. Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία με την υποβολή προσφορών και το επόμενο διάστημα θα αναδειχθεί ο ανάδοχος.
διαβαστε περισσοτερα

Σύσκεψη στο Αγρίνιο για φυσικό αέριο

Απόστολος Κατσιφάρας: Στόχος μας να φτάσει το φυσικό αέριο γρήγορα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις Τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Αγρινίου ήταν το θέμα συζήτησης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, στο Αγρίνιο, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό την ενημέρωση και την προετοιμασία για το έργο.
διαβαστε περισσοτερα

Η Φιλελεύθερη Δημοκρατία, οι Αντι-ΣΥΡΙΖΑ και ...Το τέλος της Ιστορίας.Γράφει.Ο Φωτάκης Φ. Βασίλης

Όταν ο Πρόεδρος της Βουλή Ν. Βούτσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 έκανε λόγο για Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έπρεπε να είμαστε όλοι υποψιασμένοι για το τι θα ακολουθούσε από πλευράς κυβερνητικής πλειοψηφίας στο μέλλον.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης παρουσιάζει και σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου & ώρα 20:30 στη μουσικοχορευτική παράσταση - δρώμενο '' Ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ''

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης παρουσιάζει και σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου & ώρα 20:30 στη μουσικοχορευτική παράσταση - δρώμενο '' Ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ '' απόσπασμα από την επαρχία Πωγωνίου. 100 χορευτές και ηθοποιοί καθώς και ένα μεγάλο επιτελείο συντελεστών της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου, ανταμώνουν σε έναν μοναδικό συναυλιακό χώρο του λεκανοπεδίου, στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.  Μαζί μας ο Πέτρος Χαλκιάς με τη κομπανία του και ο μεγάλος ερμηνευτής Αντώνης Κυρίτσης. Καλλιτεχνική διεύθυνση - Επιμέλεια - Διδασκαλία:
Βαρβάρα Μπότσαρη / Θοδωρής Μπότσαρης Διοργάνωση: Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης Είσοδος για όλους: 5 ευρώ Προπώληση εισιτηρίων στα γκισέ του θεάτρου και στα τηλ.
694 5595470 / 697 7884021 / 697 2056781
διαβαστε περισσοτερα

Συζήτηση για την έλευση του φυσικού αερίου στο Αγρίνιο

Σύσκεψηγια την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μεσαίας πίεσης στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη και ώρα 11.00 στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ΕΟ Αντιρρίου Ιωαννίνων και Τσιτσιμελή, 2ος όροφος.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................