«Αγαμέμνων» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών αύριο Τρίτη 31 Ιουλίου

Συνεχίζεται αύριο Τρίτη 31 Ιουλίου το πρόγραμμα του 32ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών, με την τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου.
Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του Επτά επί Θήβας, επιστρέφει σκηνοθετώντας το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου.
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ Αστακού ανακοίνωσε την πρόσληψη προπονητή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Γιάννη Λιάκα, έναν καταξιωμένο και φιλόδοξο  τεχνικό, ο οποίος κατάγεται και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή μας. Ο κ. Λιάκας συζήτησε με το Δ.Σ. του ΗΡΑΚΛΗ και συμφώνησαν σε όλα για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και την ενίσχυση της ομάδας, κυρίως με ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου . Του ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
διαβαστε περισσοτερα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Παλαιριωτών "Η Κεχροπούλα ", σας προσκαλεί στο 1st Paleros Youth Band Festival, Τρίτη 07/08/2018 στις 21:30 στο λιμάνι της Παλαίρου…

διαβαστε περισσοτερα

ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ είχαν προτείνει για αναδασώσεις οι ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ...το 2009

Όλοι οι γνωρίζοντες το παραδέχονται, αλλά όλοι οι έχοντες εξουσία (ως συνήθως) αδιαφορούν. Στην Ελλάδα αναδασώνουμε λάθος!
Tα πεύκα είναι οι μεγάλοι ένοχοι: Έχουμε μια μανία με τα πεύκα. Τα φυτεύουμε παντού. Στα στρατόπεδα τα βάζουν δίπλα στις ...πυριτιδαποθήκες. Τα πεύκα όμως έχουν ένα… μειονέκτημα. Χρειάζονται, προκαλούν τη φωτιά. Ανήκει στο DΝΑ τους. Στο Πήλιο, που δεν έχει πεύκα, πήγαν οι δασολόγοι και φύτεψαν. Τα πεύκα αυτά έχουν καεί έως τώρα τρεις φορές. Στην Πάρνηθα τα πεύκα έκαψαν τα έλατα. Από τη ρητίνη βγαίνει το εύφλεκτο νέφτι». Αυτά έγραφε στο ιστορικής πλέον σημασίας άρθρο του ο αείμνηστος καθηγητής διαχείρισης οικοσυστημάτων Νίκος Μάργαρης (1943-2013) για τα πεύκα. Με τι θα μπορούσαμε να τα αντικαταστήσουμε;  Η βελανιδιά είναι ένα δέντρο που συνδέεται ιστορικά με την Ελλάδα, δεν είναι εύφλεκτο, φυτρώνει εύκολα έπειτα από πυρκαγιά, αλλά προτιμούνται τα πεύκα στις αναδασώσεις, τα οποία είναι ό,τι πρέπει για γρήγορες εξαπλώσεις μεγαλειώδους εκτάσεως και εντάσεως πυρκαγιών.
Πε…
διαβαστε περισσοτερα

Έναρξη 32ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών

Το Σάββατο 28 Ιουλίου το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών σήκωσε «αυλαία» για 32η χρονιά, με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Το πολυάριθμο κοινό, υποδέχθηκε θερμά την ερμηνεία του Αιμίλιου Χειλάκη, της Αθηνάς Μαξίμου, του Μιχάλη Σαράντη και άλλων καταξιωμένων ηθοποιών, σε μια παράσταση αρχαίου δράματος με θέμα «…την αντιπαράθεση ανάμεσα στο δίκαιο της πολιτείας και το θεϊκό δίκαιο, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό δίκαιο ή ανάμεσα στην εξουσία και τη δικαιοσύνη…»
διαβαστε περισσοτερα

"Ελιά το δέντρο της Αμφιλοχίας"

Τοποθετήθηκε αυτές τις ημέρες στον κυκλικό κόμβο της Αμφιλοχίας το γλυπτό του Αμφιλοχιώτη γλύπτη Άγγελου Παναγιωτίδη. 

Η εγκατάσταση ενός μεγάλου γλυπτού ελιάς σε ένα σημειακό χώρο, διασταύρωσης κατευθύνσεων τον αναδεικνύει από αισθητικής άποψης, προσφέροντας το πρώτο γλυπτό έργο τέχνης στον δημόσιο χώρο της πόλης.

διαβαστε περισσοτερα

Υπεγράφη η Σύμβαση του έργου «Κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Αστακού»

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η
Γίνεται γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας και ιδιαίτερα της πόλης του Αστακού, ότι σήμερα Δευτέρα 30/07/2018 υπεγράφη από το Δήμαρχο Ξηρομέρου και την Ανάδοχη Επιχείρηση «Αφοί Α. Τσέλιου & ΣΙΑ Ο.Ε.» η σύμβαση του πρώτου μεγάλου έργου του Δήμου«Κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Αστακού» προϋπολογισμού 1.500.000,00€.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................