Εκδήλωση «Αθλητισμός και κορωνοϊός - Η επόμενη μέρα στους χώρους άθλησης»

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την εφημερίδα «Match Αχαΐας» διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Αθλητισμός και κορωνοϊός- Η επόμενη μέρα στους χώρους άθλησης» που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020.
διαβαστε περισσοτερα

Ξεκινούν ψεκασμοί δακοκτονίας στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει την έναρξη  ψεκασμών ελαιώνων στο πλαίσιο του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών για τον Δάκο της ελιάς έτους 2020. Οι δολωματικοί ψεκασμοί ξεκινούν  από την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, στις παρακάτω  Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες:
διαβαστε περισσοτερα

Ορίστηκε νέο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Ο.Ε.Β Παλαιομάνινας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΕΒ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ Πρόσκληση σε συνεδρίαση Παλαιομάνινα 08-07-2020 Με την απόφαση 381063/63298/17-12-19 του Αντιπερ/χη Αιτωλοακαρνανίας ορίστηκε νέο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Ο.Ε.Β Παλαιομάνινας ως κάτωθι: Τακτικά Μέλη Λεωνίδας Νίτσας του Μιχαήλ, Παλαιομάνινα Δημήτρης Τάγκας του Χρήστου , Αγράμπελλο Σαμαλέκος Φίλιππος του Ελευθερίου Παλαιομάνινα Νίκος Μπυκίρης του Ιωάννη Παλαιομάνινα Φώτης Μπίντας του Χρήστου, Παλαιομάνινα Αναπληρωματικά Μέλη Τσάτσος Σωτήριος του Χρήστου Παλαιομάνινα Σπύρος Γκουτσέλης του Δημητρίου Παλαιομάνινα ‘Εργο του νέου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, αφού συγκροτηθεί σε σώμα είναι η διεκπεραίωση των τρεχόντων θεμάτων του οργανισμού και κυρίως η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την ανάδειξη αιρετών μελών του Δ.Σ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για τους λόγους αυτού καλούνται τα τακτικά μέλη σε συνεδρίαση το Σάββατο 11-07-2020 στο κοινοτικό κατάστημα Παλαιομάνινας και ώρα 19:00 με μοναδικό θέμα την κατανομή αξιωμάτων - συγκρότηση σε σώμα κ…
διαβαστε περισσοτερα

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ: Μια πρόταση εισήγηση προς την τεχνική υπηρεσία για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης Πρόβλημα

Μεγάλος αριθμός εγκαταστάσεων ύδρευσης και δεξαμενών διάσπαρτες γεωγραφικά , κακό συντηρημένες με ελλειπή διαχείριση και παρακολούθηση με αποτέλεσμα αύξηση του κόστους λειτουργίας και υποβάθμιση της ποιότητας νερού και των υπηρεσιών απέναντι στους Δημότες Στόχος η αποτελεσματική διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων ύδρευσης , η αυστηρή παρακολούθηση της υγιεινής του πόσιμου νερού και η δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας άρα και των τελών δηλαδή μεγάλα οφέλη για τους Δημότες. Τι πρέπει να κάνουμε... πάμε SCADA Supervisory Control And Data Acquisition ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SCADA ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Οι εφαρμογές Εποπτικού Ελέγχου και Συλλογής Δεδομένων (SCADA) αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης και διαχείρισης αντλιοστασίων και δικτύων ύδρευσης. Οι αυτοματισμοί ελέγχου περιλαμβάνουν:
▪ εκκίνηση – στάση αντλιών
▪ έλεγχο στάθμης δεξαμενών
▪ επιτήρηση στάθμης υδροφόρου ορίζοντα
▪ επιτήρηση ηλεκτρικών παραμέτρων αντλιοστασίων (έλλειψη τάσης, παραβίαση ηλεκτρικού πίνακ…
διαβαστε περισσοτερα

Χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω νέων δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τη σύγχρονη μεταποίηση

«Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα – Ενίσχυση του μεγέθους και της ανταγωνιστικότητας Μεταποιητικών και λοιπών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» είναι ο τίτλος του νέου προγράμματος που πρόκειται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που έχει τεθεί για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Τις δράσεις του προγράμματος ανέλυσε στην Αμφιλοχία ο Αντιπεριφερειάρχης  Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαϊμης σε ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ακαρνανίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να υλοποιήσουν τα επενδυτικά  τους σχέδια.  Στην εκδήλωση συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, και ο Πρόεδρος …
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα στην Αμφιλοχία

Άλλαξε όψη η είσοδος της Αμφιλοχίας καθώς αποκαταστάθηκε πλήρως ο ασφαλτοτάπητας που παρουσίαζε σημαντικές φθορές. Επρόκειτο για μια παρέμβαση άμεσης προτεραιότητας της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να διασφαλιστεί η βελτίωση της διέλευσης οχημάτων και η αύξηση της οδικής ασφάλειας.
«Ένα έργο τελειώνει μόνο όταν ο πολίτης και ο επισκέπτης, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Καθημερινά εργαζόμαστε για να βλέπουν  οι πολίτες αποτελέσματα και όχι μόνο λόγια. Αυτό έγινε στην Αμφιλοχία και αυτό γίνεται σε κάθε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, ο οποίος και επέβλεψε την ολοκλήρωση των εργασιών, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.
Σημειώνεται πως οι παρεμβάσεις, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης, στις οδικές υποδομές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνεχίζονται με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς, καθώς στόχος είναι η αναβάθμιση και η εναρμόνισή τους στα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα άνεσης και ασφάλ…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ..

Παρακαλείσθε όπως: -μην αφήνετε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες στους κάδους. Τοποθετείστε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείστε τους κάδους. -Μην αφήνετε σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητείστε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο .. - Ενημερώστε το Πρόεδρο της Τ.Κ ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας προκειμένου να κλείσετε ραντεβού(ημέρα και ώρα) για την αποκομιδή από την ΥπηρεσίαΚαθαριότητας ογκώδη αντικείμενων (καναπέδες, έπιπλα, είδη υγιεινής, στρώματα κτλ) ξηρά κλαδιά και χόρτα .Μην τα ρίχνετεχωρίςσυνεννόηση στους κάδους απορριμμάτων. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την εικόνα του τόπου που ζούμε, αποκλειστικό κίνητρο μας , ας είναι η αγάπη για τον τόπο μας, η ευαισθησία για το περιβάλλον και το προνόμιο που έχουμε όλοι να μένουμε σ’αυτό τον ευλογημένο τόπο. Η συνεργασία όλων είναι απολύτως απαραίτητη για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα του τόπου μας..
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟΣ
ΠΗΓΗ:Fe…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................