Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στην Πάλαιρο

 




Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στην  Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Ας Γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα της Ευρώπης». Οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Κέντρο Europe Direct σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εικαστικό Σύλλογο Παλαίρου «Χρώματα» και τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. 


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Αθανάσιος Κασόλας, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου Παναγιώτης Πανταζής, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος- Εντεταλμένη σε θέματα Ισότητας και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων Αμαλία Βούλγαρη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παλαίρου Αθανάσιος Λίτος και η Πρόεδρος του Εικαστικού Συλλόγου Παλαίρου  Σπυριδούλα Ζερβούλη.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η εισηγήτρια, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Ελλάδος και μέλος της Επιτροπής Ισότητας  Μαρία Βουτσινά που αναφέρθηκε στο θέμα της εκδήλωσης, ενώ οι μικροί μαθητές του Εικαστικού Πολιτιστικού Συλλόγου γέμισαν την πλατεία με έργα της ζωγραφικής τους Τέχνης.

Η εκδήλωση, την οποίαν τίμησαν με την παρουσία τους, η δημοτική σύμβουλος Πρέβεζας κα Νικολού, φορείς της τοπικής κοινωνίας, μέλη συλλογικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ενεργοί πολίτες και εθελοντές, υποστηρίχθηκε με εκθέματα από τον Σύλλογο Γυναικών Παγωνιάς, τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, την Εθελοντική Ομάδα Παλαίρου, τον  Σύλλογο Απανταχού Παλαιριωτών «η Κεχροπούλα», τις Εικαστικές Δημιουργίες Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Αμοργιανών «η Αιχμή», τον  Χορευτικό Όμιλο Παλαίρου, το Βιολογικό Αγρόκτημα Βέργα και την Τοπική Κοινότητα Παλαίρου.

Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι καθηγητές μουσικής, Αριστείδης Χατζάρας και Θωμάς Δημητρακόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε η  Παρθενία Χαρίτου, πρόεδρος της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ 






Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................