Κάλεσμα για χορηγούς στη Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού

foto . Αρχείου Προκειμένου η Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού να συνεχίσει και φέτος την Πολιτιστική δραστηριότητά της, Παρακαλούμε όσους επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν τη χορηγία τους , για να αντιμετωπισθούν τα στοιχειώδη έξοδα που απαιτεί μια πολυπρόσωπη παράσταση . Με την ευκαιρία αυτή, Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που μέχρι τώρα προσέφεραν με προθυμία μικρά ή μεγαλύτερα ποσά για το σκοπό αυτό .
Από το Δ.Σ
διαβαστε περισσοτερα

Συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξηρομέρου, σε πρόγραμμα Erasmus+ 2024, κινητικότητας εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων.

Αστακός, 18/09/2024ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘέμα: Συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας σε πρόγραμμα Erasmus+ 2024       κινητικότητας εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων
διαβαστε περισσοτερα

Μνήμες και ιστορίες από έναν τσέλιγκα 90 ετών | Νοσταλγία για μια άλλη εποχή

ΗΠΕΙΡΟΣ Συγκίνηση και χαμόγελα | Μια ανέλπιστη επίσκεψη στην Άνω Κλειδωνιά Ένα ταξίδι στην Άνω Κλειδωνιά Κόνιτσας έγινε αφορμή για μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν. Ο αγέρωχος τσέλιγκας κύριος Νίκος και η σύζυγός του Ελευθερία, μας άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους, δύο χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία.
διαβαστε περισσοτερα

**Θανάσης Παπαθανάσης: Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και της προάσπισης των εθνικών μας προϊόντων.**

**ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ**
**Θανάσης Παπαθανάσης: Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ελληνικήςαγροτικής παραγωγής και της προάσπισης των εθνικών μας προϊόντων.**
διαβαστε περισσοτερα

Συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Σακελλαρόπουλου

Επίσκεψη εργασίας στα γραφεία της Περιφερειακή Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος, την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024, όπου συναντήθηκε με την Προϊστάμενη Διεύθυνσης  Χαρά Αντωνάτου.
διαβαστε περισσοτερα

Ανοικτή πρόσκληση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην «11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ»

Ανοικτή πρόσκληση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην «11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ»
Στην Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ», που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως και 3 Φεβρουαρίου 2025στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Τιμώμενη Περιφέρεια, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ.
διαβαστε περισσοτερα

Προχωράνε οι μελέτες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο παλιό Βασιλόπουλο (στατική-αρχιτεκτονική-γεωτεχνική).

ΠΗΓΗ: Σελίδα facebook.Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη ΤριανταφυλλάκηΠροχωράνε οι μελέτες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο παλιό Βασιλόπουλο (στατική-αρχιτεκτονική-γεωτεχνική).Ευχαριστούμε πολύ την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και την αρμόδια Υπουργό ,κα Λίνα Μενθώνη,για την συνεργασία και την υποστήριξη .








διαβαστε περισσοτερα

Παραδοσιακός Γάμος στη Μπαμπίνη(Βίντεο από ψηλά)

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.Στους συγγενείς.φίλους .συγχωριανούς . συμπέθερους που ήρθαν από Μακεδονία.,Κρήτη, Αθήνα, Στερεά Ελλάδα και παραβρέθηκαν στη χαρά των παιδιών μας.Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς τον αγαπημένο φίλο Γιώργο Διαμάντη και την ορχήστρα του τον φίλο Δημήτρη Παλιογιάννη, Ευχαριστώ τον παιδικό μου φίλο Βαγγέλη Χολή COLDEN VILLACE HOTEL .ASTAKOS για τη φιλοξενία. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΟικογένεια Σπύρου Μπενέκου
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ποδοσφαιρικός πολιτισμός: Ο Παναιτωλικός άφησε «λαμπίκο» τα αποδυτήρια στο «Καραϊσκάκη»

ΠΗΓΗ: https://titormosnet.grΣε μία αξιέπαινη κίνηση, δείγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού προχώρησε ο Παναιτωλικός στο «Καραϊσκάκη», μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.Οι ποδοσφαιριστές του Πετράκη, όπως και στην Τούμπα, άφησαν τα αποδυτήρια λαμπίκο όταν έφυγαν.
διαβαστε περισσοτερα

Επίκαιρη Ερώτηση Μίλτου Ζαμπάρα: Συγχωνεύουν σχολικά τμήματα για να αποφύγουν τους διορισμούς καθηγητών

Επίκαιρη Ερώτηση Μίλτου Ζαμπάρα: Συγχωνεύουν σχολικά τμήματα για να αποφύγουν τους διορισμούς καθηγητών 
Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτου Ζαμπάρα, προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: Εντελώς αντιπαιδαγωγική η απόφαση της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις τμημάτων. 
διαβαστε περισσοτερα
Ζωντανή μετάδοση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Ζωντανή μετάδοση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 17.9.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου, στις 07:00 μ.μ. Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων - δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Δεξιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην …
διαβαστε περισσοτερα

Ασφαλτόστρωση στο έργο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ - ΑΓΡΑΜΠΕΛΟΥ»

Ασφαλτόστρωση στο έργο  «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ - ΑΓΡΑΜΠΕΛΟΥ»
 ΦΩΤΟ: facebook Vasilis Polyzos .Αντιδημάρχου έργων Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Διαμάντης Γιώργος....Το κλαρίνο Διαμάντι

Μουσικός που έχει συμβάλει στη διατήρηση και διάδοση της μουσικής παράδοσης, ιδιάιτερα της περιοχής των Τζουμέρκων.Με χαρακτηριστικό στακάτο παίξιμο, θυμίζει παλιούς παραδοσιακούς μουσικούς του κλαρίνου.
Ο ίδιος μας λέει:
διαβαστε περισσοτερα

ΦΥΤΕΙΕΣ: Πολιτιστικός Σύλλογος ''Ακαρνανικό Φώς'' Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα

Εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου μας ''Ακαρνανικό Φώς'', έχουν ξεκινήσει ήδη οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα, παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή σας ώστε να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε και να οργανώσουμε τα χορευτικά τμήματα με τον καλύτερο τρόπο.!!!
διαβαστε περισσοτερα

Ο κόσμος ήταν καλύτερος τότε | Η συγκινητική ιστορία της κυρίας Σοφίας

ΗΠΕΙΡΟΣ Μια ζωή σαν παραμύθι: Η κυρία Σοφία από την Ψήνα Ιωαννίνων Στην καρδιά της Ηπείρου, στο χωριό Ψήνα Ιωαννίνων, συναντήσαμε την κυρία Σοφία, μια γλυκιά γυναίκα 82 ετών, που μας άνοιξε την καρδιά της και μας ταξίδεψε στο παρελθόν. Μας μίλησε για τη ζωή στο χωριό, τότε που ο κόσμος ήταν φτωχός μα η καρδιά του ήταν πλούσια.
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Σμύρνης ΄΄Ο Αχελώος΄΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΊΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΊΜΒΡΟ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΊΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΊΜΒΡΟ. Σας προσκάλουμε στη μεγάλη συναυλία του Συλλόγου Ιμβρίων "Συναυλία για την Ίμβρο, για τα παιδιά, για τα σχολεία μας, την Κυριακή 29/09 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
διαβαστε περισσοτερα

Ο συμπατριώτης μας Γιάννης Γερογιάννης στην εκπομπή του Bookia στο 48ο φεστιβάλ βιβλίου(βίντεο)

ΠΗΓΗ.facebook. Giannis Gerogiannis
διαβαστε περισσοτερα

ΔΕΘ 2024: Η NEUROPUBLIC επενδύει στην Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Ψηφιοποίηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ| 16-09-24ΔΕΘ 2024: Η NEUROPUBLIC επενδύει στην Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Ψηφιοποίηση 
Η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία για μία ακόμα χρονιά, δίνοντας έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με άξονα τις σύγχρονες προκλήσεις για τη χώρα και τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Πρόσκληση για τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός, 16/9/2024 Αρ. Πρωτ.: 11918 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 5043/2023 (Α΄91) του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
διαβαστε περισσοτερα

“Θάλασσα Μάνα” - Μια καλλιτεχνική εκδήλωση για την προστασία των Θαλασσών μας - Πόρος - Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024. Με την στήριξη και του Δήμου Ξηρομέρου.

Δελτίο Τύπου“Θάλασσα Μάνα”Μια καλλιτεχνική εκδήλωση για την προστασία των Θαλασσών μαςΠόρος - Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024
Η "Καθετή" και η "AKTAIA", με την υποστήριξη των Rauch Foundation και Argosaronic Environment Foundation, σας προσκαλούν το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην Πλατεία Καραμάνου στον Πόρο σε μια εκδήλωση που σκοπός της είναι να αναδειχθεί η Θάλασσα ως σύμβολο ζωής και έμπνευσης.Θα ακολουθήσει συναυλία με τον τίτλο «Θάλασσα Μάνα» που έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά η Λίνα Νικολακοπούλου.
διαβαστε περισσοτερα
Ορισμός Αντιδημάρχου κας Άρτεμις Τσόμπου.

Ορισμός Αντιδημάρχου κας Άρτεμις Τσόμπου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 16/9/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με απόφαση Δημάρχου ορίζεται η δημοτική σύμβουλος Τσόμπου – Παύλου Άρτεμις, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου, με θητεία από 16.9.2024 μέχρι 31.12.2024. Επισυνάπτεται το επίσημο έγγραφο. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΣΟΜΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΨΓΖΞΩΚΖ-ΖΘΝ.pdf120 kB
διαβαστε περισσοτερα

Λεωνίδας Παπαρίζος. Άμεση λύση υγειονομικού ενδιαφέροντος -ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είναι γεγονός ότι στις λεπτομέρειες κρίνεται η επιτυχία μιας Δημοτικής ή Κοινοτικής αρχής και αυτές είναι που αναδεικνύουν τον πολιτικό πολιτισμό μιας κοινότητας ή ενός δήμου.  Για του λόγου το αληθές που αφορά τον Δήμο Ξηρομέρου και την Κοινότητα Αστακού παραθέτω τα κάτωθι.
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα: Αιμοδοσία μια πράξη αγάπης. Κυριακή 22-09-24

Αιμοδοσία μια πράξη αγάπης.Ο Σύλλογος μας από το 2017 έως και σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, έχει καλύψει 110 συνανθρώπους μας με 169 φιάλες αίμα. Οι ανάγκες καθημερινά είναι τεράστιες.
Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: Θύμησες ...Τα Πρωτάκια

Έναρξη της σχολικής χρονιάς τα «πρωτάκια» είχαν την ...... την εικόνα της πιο γλυκιάς θύμησης.

Φωτογραφία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 1971, τότε που το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης είχε πάνω από εκατό παιδιά ,τότε που οι πλατείες του χωριού μας ήταν γεμάτες παιδιά , τότε που συμπληρώναμε δύο ενδεκάδες για μπάλα στη Γκράλι.(Με δάσκαλο τον αείμνηστο Νίκο Κατερινόπουλοκαι δασκάλα την σύζυγό του Αγαθή)
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................