Περιοδεία Ν.Παπαναστάση ''Εγκληματική η αδιαφορία τοπικών αρχών και κυβερνήσεων για την αντιπλημμυρική προστασία''

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ


 ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΕγκληματική η αδιαφορία τοπικών αρχών και κυβερνήσεων για την αντιπλημμυρική προστασίαΤην εγκληματική αδιαφορία των τοπικών αρχών και των κυβερνήσεων διαχρονικά, κατήγγειλαν οι κάτοικοι των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε την Κυριακή κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Πάνος Σταθελάκης, Γραμματέας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο Αλέξανδρος Παγώνης, επίσης μέλος του ΓΠ και η Αναστασία Αγγελοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η περιοδεία ξεκίνησε το πρωί από την κοινότητα Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου η περιοχή πλημμύρισε, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε πάνω από 30 οικογένειες, που είδαν να καταστρέφ…
διαβαστε περισσοτερα

Δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις για την εικαστικό Σπυριδούλα Ζερβούλη από την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας στην ζωγραφική αλλά και στην ποίηση

Δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις για την εικαστικό Σπυριδούλα Ζερβούλη από την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας στην ζωγραφική αλλά και στην ποίηση. Το έργο της " Το Λάβαρον της Ύδρας στην Επανάσταση του 1821" απέσπασε το Α' Βραβείο στη Ζωγραφική στον 11ο Παγκόσμιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ καθώς επίσης και το ποίημα της "Της Λευτεριάς το Δέντρο" απέσπασε το Α' Βραβείο στην Ποίηση στον 11ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ.

διαβαστε περισσοτερα

Ο θρυλικός κλέφτης Κατσαντώνης

Ο θρυλικός κλέφτης Κατσαντώνης ήταν ένας από τους διασημότερους αγωνιστές της προεπαναστατικής περιόδου. Πατέρας του ήταν ο Σαρακατσάνος αρχιτσέλιγκας Γιάννης Μακρυγιάννης από το Βασταβέτσι Ηπείρου. Η μητέρα του ονομαζόταν Αρετή και καταγόταν από το Μάραθο Αγράφων...Ο Αντώνης γεννήθηκε γύρω στο 1770, αδέρφια ήταν ο Κώστας Λεπενιώτης, ο Γιώργος Χασιώτης και ο Χρήστος. Το όνομά του, κατά μια εκδοχή, προέρχεται από το Σαρακατσάνος, Κάτσιος Κάτσιο-Αντώνης.Σύμφωνα με την παράδοση, όταν παραχείμαζε η οικογένειά του στη Λεπενού Ακαρνανίας, καταγγέλθηκε από τον καραγκούνη Γιάγκο στον Αλή Πασά ότι του έκλεβε πρόβατα και τα έστελνε στους κλέφτες. Έτσι συνελήφθη με τον πατέρα του και οδηγήθηκαν στα Γιάννενα, όπου πλήρωσαν μεγάλο ποσό και έμειναν ελεύθεροι. Όταν γύρισε πίσω ο Κατσαντώνης πήρε το όπλο του, βγήκε στο βουνό και όπου μπορούσε χτυπούσε τους σπαήδες και φοροεισπράκτορες του Αλή. Ο Αλής συνέλαβε τότε τον πατέρα του, δήμευσε την περιουσία του και έκαψε το σπίτι του. Τότε βγήκαν στο βουνό…
διαβαστε περισσοτερα

Δυτική Ελλάδα Δικαίωμα στην Πρόοδο- Άτολμο - Στατικό και Ελλιπές το προτεινόμενο σχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

Είναι επανάληψη του προηγούμενου, της περιόδου μέσα στα μνημόνια 2014 – 2020.

 Ο χρόνος όμως έτρεξε, έγιναν κοσμογονικές αλλαγές και οι νέες προκλήσεις πρέπει να μετατραπούν σε νέες ευκαιρίες και να χρηματοδοτηθούν από το νέο πρόγραμμα.
 Η πρόταση της περιφερειακής αρχής όπως κατατέθηκε είναι στατική. Ίδιοι άξονες, ίδιο περιεχόμενο, ίδια κατεύθυνση των πόρων.

 Καμία αναφορά - πρόβλεψη για το δημογραφικό που έρχεται ως εθνικό πρόβλημα στη χώρα αλλά πολύ εκρηκτικό στην περιφέρειά μας.

 Καμία αναφορά - πρόβλεψη για την αντιμετώπιση της ερημοποίησης (οικονομικής και οικιστικής ) των ορεινών και ημιορεινών περιοχών.

 Καμία πρόβλεψη - διεκδίκηση για την ολοκλήρωση των Υποδομών όταν διατίθενται από το ΠΕΠ μόνο 56 εκ ευρώ για έργα, οδικά, λιμενικά και σιδηροδρομικά.

 Κανένα όραμα για το πως θέλουμε να δούμε τον τόπο μας το 2030 με πρωταγωνιστή την σημερινή νεολαία μας στην παραγωγή, τα δικαιώματα και τις απολαβές.

 Η περιφερειακή αρχή βολεύτηκε στο χθες.
διαβαστε περισσοτερα

Δήμαρχος Ξηρομέρου: Κακοκαιρία «Μπάλλος» Βρεθήκαμε δίπλα στο κόσμο και τα προβλήματα. Η κλιματική «κρίση» είναι παρούσα.

Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου Ξηρομέρου.
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Το Ξηρόμερο και κυρίως ο Αστακός δοκιμάστηκε από τα έντονα φαινόμενα, τόσο σε ένταση, όσο και σε διάρκεια. Με δεδομένη την τρωτότητα και την ευαλωτότητα της περιοχής, είχαν προηγηθεί καθαρισμοί ρεμάτων (με μέριμνα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), αντιπλημμυρικών τάφρων, φρεατίων και τεχνικών έργων. Η απόκριση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου ήταν ικανοποιητική. Αποκαταστήσαμε την βατότητα σε κεντρικούς οδικούς άξονες και με την συνδρομή της Πυροσβεστικής, αντλήθηκαν όμβρια ύδατα όπου κρίθηκε απαραίτητο. Τις προηγούμενες ημέρες προληπτικά είχε αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων, καθώς και η καταγραφή σε δημοτικές και ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Άμεσα ενημερώθηκε και ο ΕΛΓΑ και θα ξεκινήσουν διαδικασίες αναγγελίας ζημιών αρμοδίως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Υπαλλήλους του Δήμου που όλες αυτές τις ημέρες ήταν σε ετο…
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκή Ενότητα- Οι καταστροφές από τις πλημμύρες δεν οφείλονται στα φυσικά φαινόμενα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟι καταστροφές από τις πλημμύρες δεν οφείλονται στα φυσικά φαινόμενα,
οφείλονται στην έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας  και αποτελούν
διαχρονικό έγκλημα των κυβερνήσεων.

Τις τελευταίες ημέρες  αναδείχθηκε σε όλη της την έκταση η παντελής έλλειψη υποδομών και η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας με αποτέλεσμα εικόνες βιβλικής καταστροφής ακόμη και μέσα στο κέντρο της
Αθήνας, καταστροφή περιουσιών στη περιφέρεια, ακόμη και απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω ατυχημάτων εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.
Η κυβέρνηση με προκλητικές δηλώσεις των υπουργών της αποδίδουν την ευθύνη ή σε ....υπερφυσικές  δυνάμεις ή στην αυτοδιοίκηση ή στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών, παρουσιαζόμενη δηλαδή η
κυβέρνηση εντελώς ανεύθυνη για την καταστροφή Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα αλλά και όσα έχουν γίνει δεν έχουν συντηρηθεί ή δεν έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα ακόμη και με
όγκο βροχής στα συνηθισμένα για την εποχή πλαίσια, όπως χαρακτηρίζουν …
διαβαστε περισσοτερα

ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΚΕ_ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ_Ο λαός του νομού να πάρει την κατάσταση στα χέρια του!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣΉρθε η ώρα ο λαός του νομού να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.Δεν πάει άλλο! Για μια ακόμη φορά στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας σημειώνονται σοβαρές καταστροφές σε κατοικίες, καταστήματα, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και οδικό δίκτυο ύστερα από βροχοπτώσεις. Καταγράφονται προβλήματα σχεδόν σε όλο το νομό και πιο σοβαρές ζημιές σε Καινούριο Αγρινίου, Αγγελόκαστρο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, σε περιοχές του Ξηρομέρου, στο Νεοχώρι και στο Λεσίνι.Οι καταστροφές που έγιναν, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε συνέβησαν εξαιτίας πρωτόγνωρων γεγονότων, όπως προσπαθούν να τις εμφανίσουν η κυβέρνηση και τα στελέχη της, σε δήμους και περιφέρειες. Αποτελούν προδιαγεγραμμένο έγκλημα και έχουν τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών.Τα προβλήματα που προέκυψαν γίνονται ακραία γιατί δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές, η πρόληψη. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στην περιοχή του Αγρινίου και στα περίχωρά του,…
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΡΑΞΗ-ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ -Πνίγηκε ο Δήμος Ξηρομέρου.

ΣΑΒΒΑΤΟ  16 - 10 - 2021Πνίγηκε ο Δήμος Ξηρομέρου.Πλημμύρες και καταστροφές παντού .Η πόλη του Αστακού στο έλεος του θεού.Τα φρεάτια βουλωμένα, δεν λειτούργησαν παρά τα μεγάλα ποσά που διατέθηκαν από τον Δήμο σε συγκεκριμένο εργολάβο .
Το νεκροταφείο του Αστακού έγινε λίμνη.Εικόνες ντροπής και θλίψης.Οι κάτοικοι προσπαθούν μόνοι να προστατέψουν τις περιουσίες τους .ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ .
Τα Συμπεράσματα δικά σας..

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................