ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ..Η τέχνη του χαρταετού | Κατασκευή βήμα-βήμα(βιντεο)

Το έθιμο το οποίο χαρακτηρίζει την έναρξη της Σαρακοστής επιτάσσει καλή διάθεση και στοιχειώδεις ικανότητες. Η συνήθεια του πετάγματος χαρταετού προέρχεται πιθανότατα από την Κίνα. Στην χώρα μας έφθασε δια μέσου των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και των λιμανιών της Ανατολής (Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Χίο) εκεί όπου υπήρχε η δυνατότητα εξεύρεσης χρωματιστού χαρτιού και σπάγκου. Τα κύρια μέρη ενός χαρταετού είναι τρία. Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει να μιλούν για το σκελετό, τα ζύγια ή την ουρά. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις το δικό σου χαρταετό, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες που μας δίνει ο Γιώργος Καρακώστας και να τις εφαρμόσεις με προσοχή. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγετε το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Καλό είναι επίσης να φοράτε γάντια όταν πετάτε χαρταετό, γιατί καθώς το σχοινί ξετυλίγεται πολύ γρήγορα μπορεί να πληγώσει τα χέρια σας. Τέλος, μία ευχή: Καλά Κούλουμα και…. αμόλα καλούμπα!Greek Vi…
διαβαστε περισσοτερα

Η ΜΠΑΝΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-Του Αρη Μπιτσώρη

Νόστιμο  φρούτο, εξωτικό και θρεπτικό η μπανάναμα η επιδερμίδα της δόλια και ρουφιάνα.Αλίμονο, όμως, σ’ αυτόν που απάνω της πατήσειφαρδύς πλατύς θα ξαπλωθεί κι άσχημα θα χτυπήσει.Ο Αμερικάνος έριξε στην Ουκρανία τη φλούδακι η αχόρταγη και λαίμαργη η Ρώσικη αρκούδαγλίστρησε, νόμισε ήτανε στρωμένο ένα κιλίμικαι τώρα είναι απρόβλεπτο το πληγωμένο αγρίμι.
Συνέχεια arisbitsoris
διαβαστε περισσοτερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

5/3/2022ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας... και αδιάβαστοι(;) και υπηρέτες αφεντάδων(;). Άκρως επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκλεγμένοι πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες, πηγαίνουν αδιάβαστοι(;)  για  να ψηφίσουν ένα θέμα που άπτεται του κοινωνικού συμφέροντος και που σε πολλές περιπτώσεις η ψήφος τους θα καθορίσει το μέλλον των κατοίκων μιας  ολόκληρης περιοχής.Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτελείτε από εκλεγμένα μέλη που στην πλειοψηφία τους, συμμετέχουν σε συνεδριάσεις και ψηφοφορίες θεμάτων και προβλημάτων, εντελώς αδιάβαστοι(;).Στην τελευταία συνεδρίαση της, η εν λόγω επιτροπή μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητούσε και το αίτημα μετεγκατάστασης ιχθυοκαλλιέργειας, η οποία δεν λειτουργεί από το 2015 έως σήμερα, και τρεις φορές η αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν ανανέωσε την άδε…
διαβαστε περισσοτερα

Κατμαρ , το γλυκό έδεσμα των ημερών στην περιοχή μας , το Ξηρόμερο!

Λόγω των ημερών και ευκαιρίας δοθείσης έφτιαξα το παραδοσιακό γλυκό , Κατιμαρη η κατμαρ που τέτοιες μέρες όλα μα όλα τα νοικοκυριά έφτιαχναν !! Δεν υπήρχε περίπτωση την καθαρά Δευτέρα να μην υπάρχει στο τραπέζι Κατμαρ! Είναι μια λιχουδιά σαν τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού και όλη η επιτυχία του ήταν το ψήσιμο στα κάρβουνα αλλά και το σιρόπιασμα! Χρόνια πολλά και του χρόνου σε όλους σας με υγεία και όρεξη για ζωή!!
facebook ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΣΑΛΗΣ










διαβαστε περισσοτερα

Δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Αίολος Αστακού -Γ. Ο. Α

Ο αγώνας του Αίολου με το Γ.Ο.Α., που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, δε θα πραγματοποιηθεί, λόγω μη καθόδου της Αμφιλοχίας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................