Ευχές του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον πρόεδρο τα μέλη του Δ/Σ & τα στελέχη του Φ.Δ./Λ.Μ.Α.Ο

διαβαστε περισσοτερα

Προσφορά δώρων στα παιδιά του σχολείου του χωριού μας για τις γιορτές !!!

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Τα μικρά μας παιδιά και η δασκάλα τους πέρασαν πολύ όμορφα, έπαιξαν, χόρεψαν με τον Άγιο Βασίλη που τους μοίρασε δώρα που τα πρόσφερε ο Σύλλογος. Καλές γιορτές σε όλους. Και του χρόνου !!!!







ΑΠΟ:https://enmpampini.blogspot.com/

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ σε εορταστικό κλίμα : Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο (φωτο-βιντεο)

Φωταγωγήθηκε  το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στη ΜπαμπίνηΞηρομέρου με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης- ΚΔΑΠ του  Δήμου Ξηρομέρου, μπαίνοντας για τα καλά σε εορταστικό κλίμα.










διαβαστε περισσοτερα

Διαδρομές, Δεκέμβριος 2021

Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ
 Οι "Παλιές γραφές” συνεχίζουν το ταξίδι τους προκαλώντας το χρόνο και μήνες που τείνουν να χαθούν στη λύπη που πολλές φορές μας προκαλεί ή λεγόμενη σύγχρονη ζωή.
1982-2022 Σαράντα χρόνια πριν θυμάμαι τα πρώτα μου βήματα όταν άρχισα να καταθέτω τις σκέψεις μου δημόσια και να καταγράφω τα γεγονότα (πολιτιστικά κοινωνικά - πολιτικά) που αφορούν στις περισσότερες των περιπτώσεων τον τόπο καταγωγής μου το Ξηρόμερο.
Θέλω να θυμίσω σήμερα ξανά δημοσιεύοντας ένα παλιό μου διήγημα 1982, την ταλαιπωρία και την εκμετάλλευση που γίνεται συστηματικά έως και σήμερα στον αγρότη με κάποιες σύγχρονες παραλλαγές του τόπου πριν - πράσινη ανάπτυξηκάθετη ανάπτυξή της παραγωγής και διάφορα άλλα που "δικαιολογούν" έναν αγρότη να ονομάζεται στην εφορία ως επιχειρηματίας γης ! ! ! !
Έναν αγρότη που όλοι κάτι ζητάνε από αυτόν αναζητώντας τον να μην έχει ένα ουσιώδες και αξιοπρεπές οικονομικό όφελος από την εργασία του. Παράλληλα έρχεται το λεγόμενο εφεβρήκα τ…
διαβαστε περισσοτερα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Μπαμπίνης

Μέσα σε όμορφο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, από το Δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης. Διασκέδασαν με την κλοονίτσα Βαλεντίνα, παιχνίδια με τον Αϊ Βασίλη,Χριστουγεννιάτικα τραγούδια  έλαβαν χώρααπό τους μαθητές του σχολείου μας ΄Συνδιοργάνωση Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου ΞηρομέρουΕν όψη των Εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οΠολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνηςστη γιορτή που διοργάνωσε το Σχολείο για τους μικρούς μαθητές
πρόσφερε δώρα στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μας και στη Δασκάλα τους .

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ





διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Αναβάθμιση παιδικής χαράς (foto)

Ξεκίνησεστοχωριό μαςτηνΜπαμπίνη, η αναβάθμισητηςπαιδι
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................