Βαγγελιώ Χρηστιά | Παραδοσιακό πανηγύρι, γεμάτο κέφι και χαρά! (Βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 1η Γιορτή Κτηνοτρόφων στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Βόνιτσα. Τραγούδι: Βαγγελιώ Χρηστιά. Κλαρίνο: Αποστόλης Μετσοβίτης. 26/5/2024Ελληνικά Πανηγύρια
διαβαστε περισσοτερα

ΒΟΥΚΟΛΟΙ - ΒΑΛΜΑΔΕΣ στη Μπαμπίνη -Γράφει ο Αλέξανδρος Κυριαζής

Διά  τους  χρόνους  που  αναφερόμεθα,, εις  κάθε  αγροτική  οικογένεια,  κινητήριος  δύναμις  και  αναπόσπαστον και  απαραίτητον  διά  την παραγωγικήν   διαδικασίαν της  αγροτικής  γης  ήσαν  τα αροτριόντα  ζώα,  όπως  το βόδι το μουλάρι και  το  άλογο. 
Διά  τις  μικρότερες  εργασίες   των αγρών και  τις  βοηθητικές  των σπιτιών   όπως  η μεταφορά  νερού από  τα  πηγάδια  μας,  ήσαν  οι ημίονοι (γαϊδουράκια ) δηλαδή  εκτελούσαν  μικροτέρας  σημασίας  μεταφορικό  έργο  που  έφεραν  εις  πέρας  ως  επί  το πλείστον  οι  γυναίκες.  Η απόκτηση  των ζώων  αυτών  ήτο  μια  μεγάλη  οικονομική  δαπάνη   που  άφηνε  εις   την οικογένεια  δυσβάστακτη  οικονομική  στενότητα  ίσως  και  διά  τα  επόμενα  της  πρώτης  χρήσεως  χρόνια.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Ν. Φαρμάκης στα έργα για το δίκτυο φυσικού αερίου στο Αγρίνιο: «Δεν είναι πια σχέδιο επί χάρτου, είναι έργο που γίνεται πράξη και σπάει την ενεργειακή απομόνωση»

Την περιοχή από όπου ξεκίνησαν στο Αγρίνιο οι εργασίεςγια την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στυλιανό Μπλέτσα. Στο σημείο παρόντες ήταν ακόμη, ο Πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος Αγ. Κωνσταντίνου, Γεώργιος Σταύρου,καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Διανομής Αερίων, enaonEDAκαι της αναδόχου εταιρείας.
διαβαστε περισσοτερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 33ο Αντάμωμα Βαλτινών, το οποίο διοργάνωσε η Ο.ΣΥ.Β.Α. και έλαβε χώρα στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι στις 2 Ιουνίου 2024.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 33ο Αντάμωμα Βαλτινών, το οποίο διοργάνωσε η Ο.ΣΥ.Β.Α. και έλαβε χώρα στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι στις 2 Ιουνίου 2024.Σε ένα κλίμα ευχάριστο γεμάτο κέφι και χορό συναντήθηκαν Βαλτινοί και φίλοι της Ομοσπονδίας και με τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής διασκέδασαν με την ψυχή τους. Τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων του Εμπεσού , του Περδικακίου , της Φλωριάδας και του Χαλκιόπουλου άνοιξαν την εκδήλωση παρουσιάζοντας χορούς που ταξίδεψαν τους παρισταμένους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Οι ερμηνευτές της παραδοσιακής μουσικής Παναγιώτης Λάλεζας, Αντώνης Κυρίτσης, Ελένη Βίτσα και Κώστας Τηγάνης στο κλαρίνο Δημήτρης Καρακώστας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας στο κοινό μια όμορφη παραδοσιακή μουσική βραδιά.
διαβαστε περισσοτερα

Ξεχωριστή δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο δασύλλιο της Τ.Κ. Χαλκιοπούλων

Miα ξεχωριστή εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή του Δήμου Αμφιλοχίας την Τετάρτη  05 Ιουνίου 2024. Σε ένα ιδανικό περιβαλλοντικά χώρο, το δασύλλιο της Τ.Κ. Χαλκιοπούλων, βρέθηκαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής, που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα οικολογικής συνείδησης και να ψυχαγωγηθούν με βιωματικά παιχνίδια. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επίσης καθαρισμό του χώρου από απορρίμματα και ζωντανή μουσική με διαδραστικό χαρακτήρα.
διαβαστε περισσοτερα

Δήλωση του Μίλτου Ζαμπάρα: Για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται η υποβάθμιση της Αιτωλοακαρνανίας;

Ένα ακόμα λιθαράκι στην συνεχόμενη υποβάθμιση και ερημοποίηση της Αιτωλοακαρνανίας, αφού όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό δεν λειτουργεί πιατο κατάστηματων ΕΛΤΑ στο Ευηνοχώρι. Σαν να μην έφτανε αυτό η κοροϊδία συνεχίζεται, αφού με πρόσφατη ανακοίνωση οι κάτοικοι του Ευηνοχωρίου θα εξυπηρετούνται από τον ταχυδρόμο, που θα περνάει από εκεί δύο φορές την εβδομάδα για είκοσι λεπτά και όποιος πρόλαβε πρόλαβε!
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................